Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τζανακόπουλος ξέχασε τον Τσίπρα και είπε πως ο Μητσοτάκης θέλει να μας κάνει Αργεντινή

Ο Τζανακόπουλος ξέχασε τον Τσίπρα και είπε πως ο Μητσοτάκης θέλει να μας κάνει Αργεντινή

Newsroom eleftherostypos.gr

Κοντή μνήμη φαίνεται πως έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ αφού Δημήτρης Τζανακόπουλος, επικαλέστηκε την Αργεντινή για να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό news 247, πως «πρότυπό του (του κ. Μητσπτάκη) είναι το οικονομικό πρόγραμμα του Προέδρου Μάκρι, της Αργεντινής». Παράλληλα είπε πως «το δίλημμα στις εθνικές εκλογές είναι αμείλικτο: ποιος θα κυβερνήσει και με τι πρόγραμμα θα κυβερνήσει την χώρα. Η κάλπη το πρωί της 7ης Ιουλίου θα είναι άδεια και θα γεμίσει με τις ψήφους των πολιτών».

«Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι μια απότομη μείωση της φορολογίας στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας -από 29% στο 20% στις επιχειρήσεις όπως και στα μερίσματα από 10% σε 5%-, θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία και μέσω της ανάπτυξης θα καλύψει το δημοσιονομικό χώρο από τη μείωση της φορολογίας. Αυτό έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει. Είναι χαρακτηριστικό και διδακτικό το παράδειγμα της Αργεντινής του Προέδρου Μάκρι», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα τόνισε πως «εφαρμόζοντας αυτήν την πολιτική οδήγησε σε εκτροχιασμό την οικονομία, σε αύξηση της ανεργίας και ξανά πίσω την χώρα στην “αγκαλιά” του ΔΝΤ. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να υλοποιήσει μία πολιτική ΔΝΤ χωρίς το ΔΝΤ. Οι θέσεις που διατυπώνει η ΝΔ είναι: ένα προς πέντε στην σχέση απομακρύνσεων/προσλήψεων στο Δημόσιο, τρίτο πυλώνα στην κοινωνική ασφάλιση, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, πολύ αργή αύξηση του κατώτατου μισθού και αφού οι εργοδότες μεγαλώσουν την πίτα και έχουν την καλή πρόθεση, ενώ κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα των επιχειρηματιών. Το πρόγραμμά της έχει την λογική της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων γιατί θεωρεί ότι μακροπρόθεσμα θα ευνοηθούν και οι πολίτες. Μακροπρόθεσμα όμως θα είμαστε όλοι “νεκροί”…».

Τι έλεγε ο Τσίπρας

Όταν, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας, βρισκόταν στην αντιπολίτευση, από το βήμα της Βουλής είχε πει χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα «μακάρι να ήμασταν Αργεντινή».

Φυσικά τότε δεν είχε εκλεγεί ο Μάκρι που ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, αλλά στο τιμόνι της χώρας ήταν η Κριστίνα Κίρχνερ που βυθίστηκε στα σκάνδαλα, έχασε την υποστήριξη του κόσμου, καταρράκωσε το εθνικό νόμισμα, δίνοντας αφορμή στους δανειστές να ζητήσουν πίσω με εκβιαστικό τρόπο τα χρήματά τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Επιστολή Μπλίνκεν σε Μητσοτάκη: Θα διαφυλάξουμε την κυριαρχία των χωρών μας έναντι απειλών

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Μητσοτάκης για ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία: Ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας η πενταετής συμφωνία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης για κόστος θέρμανσης: Σύστημα ρυθμίσεων για να μην είναι μεγάλη η επιβάρυνση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

Φώφη Γεννηματά: Στον Ευαγγελισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Λάμπρος Κατσαρός

Τα γκάλοπ και η απόγνωση

Kon