Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα το διακύβευμα των εκλογών

Newsroom eleftherostypos.gr

Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη ή αν θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και ανάπτυξη, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο Export Summit VII του Συνδέσμου Εξαγωγέων στη Θεσσαλονίκη και συνόψισε το διακύβευμα των εθνικών εκλογών ως εξής: |”Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα!”

Για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως αντί να απολογηθεί επιχειρεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, για την οποία σημείωσε ότι λέει “όχι” στις εκλογές του φανατισμού και των συνθημάτων.

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ τόνισε ότι αποτελεί κεντρικό βραχίονα οι εξαγωγές και η εξωστρέφεια και ξεκαθάρισε πως «τα περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια θα σαρωθούν και επιτέλους η ελληνική επιχειρηματικότητα θα αφεθεί ελεύθερη να δημιουργεί προστιθέμενη αξία, πλούτο και κυρίως πολλές νέες δουλειές».

«Θα στηρίξουμε τις επενδύσεις με μια πραγματική αποκατάσταση της ρευστότητας«, συμπλήρωσε και σημείωσε ότι θεωρεί αυτονόητο «ότι θα τηρείται απαρέγκλιτα η εργατική νομοθεσία». «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ενθαρρυνθούν από το κράτος να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους», πρόσθεσε και επισήμανε ότι θα αποτέλεσε μέριμνά του «να προχωρήσουν έργα συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που αφορούν τη δημιουργία νέων σχολείων».

«Είναι πολλές οι δυνατότητες που έχουμε ως προς την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου», υπογράμμισε ακόμα και απευθυνόμενους στους παραγωγούς της Μακεδονίας τους διαβεβαίωσε ότι αποτελεί για τον ίδιο «προτεραιότητά η ανάδειξη του brand Μακεδονία και στόχος να δηλώνει όχι μόνο έναν τόπο με ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό, αλλά και την παραγωγή υψηλής ποιότητας γεωργικών και βιομηχανικών προϊόντων»

«Καλά οργανωμένη διεθνή εκστρατεία επικοινωνίας σε ολόκληρο τον κόσμο για την ανάδειξη της πραγματικής Μακεδονίας, της αληθινής Μακεδονίας, της αυθεντικής Μακεδονίας», ανήγγειλε με στόχο, όπως τόνισε, «το brand Μακεδονία να γίνει ένας πόλος έλξης επενδυτών, επισκεπτών και καταναλωτών και να αποτελέσει κινητήριο μοχλό εξωστρέφειας για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα».

Μιλώντας για τη ΔΕΘ σημείωσε ότι πρέπει να αναπτυχθεί επιτέλους στη Θεσσαλονίκη μια πραγματική ζώνη καινοτομίας. «Θα αναβαθμίσουμε και τη ΔΕΘ. Χρειάζεται έναν σημαντικό στρατηγικό επενδυτή», ανέφερε.

Στο μεταξύ όπως μεταδίδει το voria.gr, εξαιρετικά μεγάλη η κινητοποίηση για την ομιλία Μητσοτάκη στο 7ο Export Summit του ΣΕΒΕ, καθώς το Porto Palace στην παλιά δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης γέμισε ασφυκτικά από νωρίς με τους τελευταίους να αναγκάζονται να σταθμεύσουν ακομη και ενάμισι χιλιόμετρα μακριά για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ.

Στον χώρο το σύνολο των στελεχών της ΝΔ Θεσσαλονίκης, δήμαρχοι, όπως ο Γιάννης Δαρδαμανέλης της Καλαμαριάς, που είχε και κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος του έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη του και του είπε πως η επικράτηση του ήταν από τα πλέον αξιοσημείωτα γεγονότα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη δημοσίως από μικροφώνου τον νέο πρύτανη του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου και είπε πως προσβλέπει στη συνεργασία μαζί του.

Παρόντες όλοι οι βουλευτές Α και Β Θεσσαλονίκης, όλοι οι επίδοξοι υποψήφιοι των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου και Κώστας Γιουτίκας, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, όπως ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, των εξαγωγέων και της ναυτιλίας. Ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, απουσίαζε στη Ρουμανία.

Επίσης το παρών έδωσαν δεκάδες στελέχη του κόμματος από την Κεντρική Μακεδονία και βέβαια σύσσωμη η ηγεσία της ΝΔ Θεσσαλονίκης με τον Τάσο Σπηλιόπουλο και τους προέδρους των τεσσάρων ΝΟΔΕ.

Προτεινόμενα για εσάς

Μητσοτάκης για 28η Οκτωβρίου: «Τιμούμε σήμερα αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν κόντρα στον φασισμό και στον κατακτητή»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

28η Οκτωβρίου: Στο Παλαιό Φάληρο για την παρέλαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στην Ελλάδα η Μέρκελ: Η ατζέντα και ο επίλογος μιας έντονης σχέσης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φώφη Γεννηματά: Πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου που φέρει το όνομά της – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Λάμπρος Κατσαρός

Μέρκελ: Προσβλέπει στις συναντήσεις της με την ελληνική πολιτική ηγεσία

Μαρίνα Μπενέκου

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον ΥΠΕΞ της Κίνας: «Οι διμερείς σχέσεις αναπτύσσονται πολύ ομαλά»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Μπαχρέιν: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις και ο τουρισμός

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οικονόμου: Τι θα ισχύει με τη χρήση μάσκας στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom