Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Handelsblatt: Έτσι θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Live: Μητσοτάκης: Επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ ο Παναγιώτης Πικραμένος

Newsroom eleftherostypos.gr

Άρθρο αφιέρωμα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τους τρόπους με τους οποίους θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα μετά τις εκλογές, κάνει η Handelsblatt.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολλές πιθανότητες να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, καθώς στις δημοσκοπήσεις έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο πολιτικός αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα», τονίζεται στο άρθρο και προστίθεται:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ακόμα το γραφείο του τον τρίτο όροφο στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς. Αν και ο ηγέτης του συντηρητικού -φιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης έχει καλές προοπτικές να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου σε τέσσερις εβδομάδες, στην οδό Ηρώδου Αττικού, εκεί όπου από τις αρχές του 1980 ήταν η επίσημη κατοικία των Ελλήνων Πρωθυπουργών. Όπως και του Αλέξη Τσίπρα.

Αν οι δημοσκόποι έχουν δίκιο, σύντομα πρέπει να πακετάρει τα πράγματά του. Στις 7 Ιουλίου, οι Έλληνες θα ψηφίσουν τη νέα Βουλή. Στις δημοσκοπήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ, έχουν σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τσίπρας επιδιώκει να ξεφύγει από τη συντριβή και προτιμά τις πρόωρες εκλογές, μετά και την ήττα στις ευρωεκλογές με 9,3 μονάδες καθώς και την ήττα στις αυτοδιοικητικές».

«Θέλω να σχηματίσω μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση, η οποία να κάνει μια διαφορετική οικονομική πολιτική», λέει ο εν αναμονή αρχηγός της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της συνένετυξής του, στη Handelsblatt. «Με χαμηλούς φόρους, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους, θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα επιτύχουμε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τη σημερινή κυβέρνηση», καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ευρωπαίους ηγέτες: Στήριξη της οικονομίας και μία φιλόδοξη συμφωνία

Tinad

Μητσοτάκης για δωρεά του «Νιάρχος» στο ΕΣΥ: Κάθε ιδιωτική προσφορά θα βρίσκει τη θέση που της αξίζει

Μιχάλης Μάρδας

Συντονισμός Ελλάδας-Κύπρου για την αντιμετώπιση των εθνικών προκλήσεων – Συνάντηση Μητσοτάκη-Νεοφύτου

Evanthia Karra

Το Ελληνικό είναι η Ελλάδα

Kon

Σαφή μηνύματα Μητσοτάκη για τη Δημοκρατία, τα μέτρα στήριξης και το μεγάλο «στοίχημα» του Τουρισμού

Tinad

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν κάνουμε εκπτώσεις στη δημόσια υγεία – Πρόσθετη στήριξη στην αγορά εργασίας

Μιχάλης Μάρδας

Που θα πάνε τα 32 δισ. ευρώ

Kon

Μητσοτάκης προς νεολαία στο ΟΝΝΕΔ Talk: Θα χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα και οι πρώτοι ωφελημένοι θα είστε εσείς

Μιχάλης Μάρδας

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Αννα Φόνσου για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»

Μιχάλης Μάρδας