Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Handelsblatt: Έτσι θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsroom eleftherostypos.gr

Άρθρο αφιέρωμα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τους τρόπους με τους οποίους θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα μετά τις εκλογές, κάνει η Handelsblatt.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολλές πιθανότητες να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, καθώς στις δημοσκοπήσεις έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο πολιτικός αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα», τονίζεται στο άρθρο και προστίθεται:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ακόμα το γραφείο του τον τρίτο όροφο στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς. Αν και ο ηγέτης του συντηρητικού -φιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης έχει καλές προοπτικές να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου σε τέσσερις εβδομάδες, στην οδό Ηρώδου Αττικού, εκεί όπου από τις αρχές του 1980 ήταν η επίσημη κατοικία των Ελλήνων Πρωθυπουργών. Όπως και του Αλέξη Τσίπρα.

Αν οι δημοσκόποι έχουν δίκιο, σύντομα πρέπει να πακετάρει τα πράγματά του. Στις 7 Ιουλίου, οι Έλληνες θα ψηφίσουν τη νέα Βουλή. Στις δημοσκοπήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ, έχουν σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τσίπρας επιδιώκει να ξεφύγει από τη συντριβή και προτιμά τις πρόωρες εκλογές, μετά και την ήττα στις ευρωεκλογές με 9,3 μονάδες καθώς και την ήττα στις αυτοδιοικητικές».

«Θέλω να σχηματίσω μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση, η οποία να κάνει μια διαφορετική οικονομική πολιτική», λέει ο εν αναμονή αρχηγός της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της συνένετυξής του, στη Handelsblatt. «Με χαμηλούς φόρους, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους, θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα επιτύχουμε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τη σημερινή κυβέρνηση», καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Προτεινόμενα για εσάς

MMM: Νέες προσλήψεις, αναβάθμιση συρμών και αύξηση δρομολογίων – Όλα όσα αλλάζουν

Tinad

Υπ. Μεταφορών: Έρχονται 655 προσλήψεις και προμήθεια λεωφορείων

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης για τουρισμό: Προσωπική δέσμευση να μην μείνουν απροστάτευτοι οι εποχικά εργαζόμενοι

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης: Εθνική επιτυχία η υπογραφή συμφωνίας με την Αίγυπτο

Ανδρέας Ντίνης

Προαναγγελία-ανάσα από τον Μητσοτάκη: Μείωση ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους μικρών νησιών

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης για συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου: Δημιουργεί νέα πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και επαναφέρει τη νομιμότητα στην περιοχή

Evanthia Karra

Το μέσον και το μήνυμα

Kon

Μητσοτάκης στη Χάλκη: Έρχεται μείωση ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά

Tinad

Κυριαρχία Μητσοτάκη στο πολιτικό κέντρο

Kon