Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μισόλογα από το υπουργείο Οικονομικών για το ταξίδι στελεχών του στο Ορλάντο

Newsroom eleftherostypos.gr

Φωτιές άναψε το δημοσίευμα για την πολυπληθή αποστολή της ελληνικής κυβέρνησης στο Ορλάντο με με αφορμή την αξιολόγηση της χώρας μας από τον Οργανισμό Χρηματοπιστωτικής Δράσης (FATF) που θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 21 Ιουνίου.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη» μέλη της ελληνικής αποστολής , συμπεριλαμβανομένης της Γενικής Γραμματέως Οικονομικής Πολιτικής Έλενας Παπαδοπούλου, θα παρέτειναν την παρουσία τους στις ΗΠΑ για λόγους αναψυχή.

Στα παραπάνω προσπάθησε να απαντήσει το το υπουργείο Οικονομικών αφήνοντας όμως πολλές γκρίζες ζώνες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο αναφέρει ότι το ταξίδι της ελληνικής αποστολής στο Ορλάντο προγραμματίστηκε εδώ και δύο μήνες λόγω της αξιολόγησης της χώρας μας από τον Οργανισμό Χρηματοπιστωτικής Δράσης (FATF):

«Η προετοιμασία της πολύ αυστηρής αυτής αξιολόγησης, επικεφαλής της οποίας είναι η Γενική Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, κ. Έλενα Παπαδοπούλου, γίνεται συστηματικά τα τελευταία τρία χρόνια, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές (Αρχή ενάντια στο Ξέπλυμα Χρήματος, Τράπεζα της Ελλάδος, ΑΑΔΕ, Υπουργείο Εξωτερικών, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Ελληνική Αστυνομία κ.ά.). Η ελληνική αποστολή έχει καταφέρει ως τώρα να αναβαθμίσει σημαντικά τη θέση της χώρας στον τομέα αυτό, δεδομένου ότι κατόπιν της προηγούμενης αξιολόγησης το 2007, η Ελλάδα είχε μπει σε γκρίζα λίστα. Η Γενική Γραμματέας είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά το πέρας της αποστολής, στις 24 Ιουνίου».

Η τελευταία παράγραφος όμως δεν συμφωνεί με την ενημέρωση που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια στις 5 Ιουνίου σχετικά με το ταξίδι της κ. Παπαδοπούλου στο Ορλάντο (δείτε εδώ)

Η Διαύγεια ανέφερε πως η Έλενα Παπαδοπούλου δεν θα επέστρεφε στην Αθήνα αμέσως, αλλά θα παρέτεινε τη διαμονή της στο Ορλάντο για «προσωπικού λόγους» έως και την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται ότι αν και εφόσον μέλος της αποστολής θέλει να παρατείνει την διαμονή του στις ΗΠΑ τότε αυτό θ γίνει με δικά του έξοδα κάτι που δεν αναφέρεται στην διαύγεια και φαίνεται πως γίνεται τώρα η επισήμανση μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε.

Προτεινόμενα για εσάς

Γερμανία: «Στα μαχαίρια» Πράσινοι και FDP για το υπουργείο Οικονομικών

Μαρίνα Μπενέκου

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση προθεσμίας για υποβολή δικαιολογητικών – Πότε λήγει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πυρόπληκτοι: Νέος κύκλος πληρωμών – Πάνω από 4,1 εκατ. ευρώ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πυρόπληκτοι: Επέκταση της πλατφόρμας arogi.gov.gr – Απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Επίδομα Θέρμανσης: Ανακοίνωσε αύξηση της επιδότησης κατά 20% ο Σταϊκούρας

Λάμπρος Κατσαρός

Αποζημιώσεις πυρόπληκτων: Πιστώθηκαν 1,6 εκατ. ευρώ σε 422 δικαιούχους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σταϊκούρας: Πρόσθετα μέτρα για άμεση ανακούφιση των πυρόπληκτων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μέτρα ανακούφισης και στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πρώτη κατοικία: Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τα ευάλωτα νοικοκυριά – Οι ρυθμίσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom