Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκαν από τη Βουλή δύο κόρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε η Χριστοδουλοπούλου για την δική της

Παραιτήθηκαν από τη Βουλή δύο θυγατέρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε η Χριστοδουλοπούλου για την δική της

Newsroom eleftherostypos.gr

Σάλος έχει προκληθεί από τις μετατάξεις στην Βουλή που παρατηρούνται λίγες ώρες πριν κλείσει ενόψει των πρόωρων εκλογών της  7ης Ιουλίου.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι κόρες της Βασιλικής Τσακανίκα (διευθύντρια του γραμματέα της Βουλής) και της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Πανταλού, παραιτήθηκαν με επιστολές τους προς την ηγεσία του Ιδρύματος της Βουλής.

Οπως αποκαλύπτει το dikaiologitika.gr, η κόρη της Βασιλικής Τσακανίκα, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου διορίστηκε στις 31 Μαίου 2019 το Ιδρυμα της Βουλής για έναν χρόνο. Η Βασιλική Τσακανίκα, είναι συνταξιούχος στενογράφος της Βουλής και τον Νοέμβριο του 2015 διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος. Είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Ρένας Δούρου επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Είχε αναλάβει όμως και συντονίστρια στον φάκελο της Κύπρου, με την αποζημίωσή της να ανέρχεται στις 5.000 ευρώ.

Η κυρία Τσακανίκα ήταν επίσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής, από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Μαΐου, μία μέρα πριν από τον διορισμό της κόρης της, καθώς δεν μπορούσε να είναι μέλος της επιτροπής που διόρισε τη θυγατέρα της!

Επίσης την κόρη της είχε βάλει στη Βουλή και η προϊσταμένη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Πανταλού. Η Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 31 Μαίου.

Στο μεταξύ, σάλος έχει προκληθεί από τις δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου που με κυνισμό ομολογεί ότι η κόρη της μετατάχθηκε στη Βουλή εξαιτίας των διασυνδέσεων που έχει (σ.σ. θυμίζουμε ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου είναι αντιπρόεδρος της Βουλής).

Συγκεκριμένα μιλώντας σε εκπομπή του Alpha και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε: «Με την έννοια που το λέμε ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή, ώστε στη συνέχεια να μεταταχτεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν γνωριμίες, διασυνδέσεις κ.τλ. Δεν το συζητάμε αυτό και ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή βγήκε και φώναζε «έλα εδώ»… τα προσόντα (σ.σ. της κόρης της) τα έχουν και άλλοι άνθρωποι, αυτή εργαζόταν».

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόσθεσε ότι η κόρη της υπηρετούσε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία από το 2004, όπου και δούλεψε στην επαρχία, αλλά ανέβηκε γρήγορα στην ιεραρχία που δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά της βάσει προσόντων.

«Της είπαν να γίνει διευθύντρια υποκαταστήματος, αλλά δεν ήθελε», διευκρίνισε στην απάντησή της η κυρία Χριστοδουλοπούλου και έτσι επέλεξε τη Βουλή των Ελλήνων.

Αρχικά υπέβαλε αίτηση απόσπασης και στη συνέχεια μετάταξης, κάνοντας χρήση της σχετικής νομοθεσίας. Τέλος, η κ. Χριστοδουλοπούλου επεσήμανε ότι η κόρη της δεν επιβαρύνει το Δημόσιο, αφού ήδη εργαζόταν σε αυτό και πριν τη μετάταξή της στη Βουλή.

Προτεινόμενα για εσάς

Φώφη Γεννηματά: Η τελευταία ομιλία της στη Βουλή [βίντεο]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φώφη Γεννηματά: Κλείνει η Βουλή για μια εβδομάδα σε ένδειξη πένθους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μπρα ντε φερ για τη… στρόφιγγα της χρηματοδότησης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αν ακούγαμε τον Τσιόδρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Διπλωματική θωράκιση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ρωγμές στη Βουλή- Tασούλας: Καμία ανησυχία για την στατικότητα του κτιρίου

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Συναγερμός για το κτίριο της Βουλής: Ρήγματα και κενά που απειλούν με καταρρεύσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οχι αντιπολίτευση με τον κορονοϊό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Γερμανία: Πιο πολλές γυναίκες και μέλη κάτω των 40 ετών στη νέα βουλή

Μαρίνα Μπενέκου