Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΝΔ σε ΕΛ.ΑΣ.: Aκυρώστε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων

Νέα Δημοκρατία: «Κατακεραυνώνει» τον Τσίπρα – «Με τη Χρυσή Αυγή κατέβαιναν στις πλατείες των αγανακτισμένων»

Newsroom eleftherostypos.gr

Σφοδρή επίθεση κατά της ηγεσίας της Αστυνομίας εξαπολύει ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις καταγγελίες της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ για τη σύγκληση του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

«Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, που στιγμάτισε τη θητεία του με τις έκτακτες κρίσεις στην αστυνομία, αλλά και με την παρουσία του, ως μεταφερόμενος οπαδός-χειροκροτητής, σε κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να συμπεριφέρεται προκλητικά και ανάρμοστα με τη θέση και το αξίωμά του», αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος και προσθέτει:

«Αυτή τη φορά, με διαδικασίες εξπρές, ξένες προς κάθε νομιμότητα και ηθική, προαναγγέλλει σύγκληση του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, 24 μόλις ώρες πριν εισέλθουμε και επισήμως στην προεκλογική περίοδο, με προφανή σκοπό την εξυπηρέτηση ‘‘ημετέρων’’».

«Πρόκειται για ενέργεια πρωτοφανή, απαράδεκτη και καταδικαστέα, που πλήττει ευθέως την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ υπονομεύει το ηθικό των στελεχών της με την ωμότητα της κομματικής μεροληψίας της ηγεσίας της», συνεχίζει ο κ. Χαρακόπουλος και καταλήγει:

«Καταδικάζουμε τις νοσηρές και αποδοκιμαστέες από την κοινωνία μεθοδεύσεις και καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ να ακούσει τις εύλογες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των αστυνομικών- που αξιώνουν σεβασμό και αναγνώριση της πολύπλευρης και πολύμορφης προσφοράς τους- αλλά και τη φωνή της λογικής, και να ακυρώσει πάραυτα την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων».

Ξαφνικές μεταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. για τακτοποίηση… ημετέρων

Ρουσφετολογική και παράνομη σύγκληση του Ανωτέρου Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών της Αστυνομίας στο… παρά πέντε πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και κλεισίματος της Βουλής, για το βόλεμα των «δικών τους παιδιών», καταγγέλλουν τα συνδικαλιστικά σωματεία των αστυνομικών.

Χθες επισημοποιήθηκε η σύγκληση του συμβουλίου μεταθέσεων για το προσεχές Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων να καταγγέλλουν ότι δεν θα «συμπράξουν στην υλοποίηση της απροσχημάτιστης και ανήθικης αυτής απόφασης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, να συνεδριάσει το αρμόδιο συμβούλιο ένα μόλις 24ωρο πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου εν όψει των εθνικών εκλογών».

Οι ένστολοι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση παραβιάζει κατάφωρα την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία ορίζει ότι οι ετήσιες μεταθέσεις των αξιωματικών έπρεπε να πραγματοποιηθούν το τελευταίο 10ήμερο του μηνός Μαΐου, αλλά δεν έγιναν λόγω των εκλογών της 26ης Μαΐου. Μετά την αναβολή θα έπρεπε να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό της μετάθεσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τα συνδικαλιστικά σωματεία ισχυρίζονται πως η δρομολόγηση συνεδρίασης του συμβουλίου μεταθέσεων με αυτόν τον τρόπο έχει ως μοναδικό σκοπό την τακτοποίηση «ημετέρων». Εξηγούν σε ανακοίνωσή τους ότι «είναι τοις πάσι γνωστό ότι ούτε οι τοποθετήσεις των νεοεξερχόμενων υπαστυνόμων από τη ΣΑΕΑ τέλος Ιουνίου -ο μοναδικός λόγος για τον οποίο υπήρξε η αλλαγή πραγματοποίησης των αιτήσεων μεταθέσεων των αξιωματικών που μέχρι τώρα πραγματοποιούνταν το τελευταίο 10ημερο μηνός Ιουνίου- δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν λόγω της προεκλογικής περιόδου». Επίσης, οι όποιες ενστάσεις και προσφυγές θα εκδικασθούν μετά την 7η Ιουλίου, δηλαδή μετά την εκλογή νέας κυβέρνησης. Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι αυτή η «βιασύνη» αποκαλύπτει τις προθέσεις της αστυνομικής ηγεσίας και της απερχόμενης κυβέρνησης να προβούν σε «μη σύννομες και ανήθικες μεταθέσεις».

Οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια αποτροπής αυτής της απόφασης και καλούν τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν την προσπάθεια εκμετάλλευσης και βολέματος των «ημετέρων» εν όψει και των βουλευτικών εκλογών.

Προτεινόμενα για εσάς

Πέραμα: Στον ανακριτή με χειροκροτήματα οι 7 αστυνομικοί για το θάνατο του Ρομά

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πέραμα: Σήμερα στον εισαγγελέα οι αστυνομικοί – Οι διάλογοι ΔΙΑΣ-κέντρου και το υπόμνημα της οικογένειας του 20χρονου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι αστυνομικοί την Τετάρτη – Οι διάλογοι ΔΙΑΣ-κέντρου και το υπόμνημα της οικογένειας του 20χρονου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πέραμα: «Να διακόψετε την καταδίωξη, τέλος» – Τα ηχητικά ντοκουμέντα του κέντρου της ΕΛ.ΑΣ με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ

Λάμπρος Κατσαρός

Πέραμα: Αποκαλύφθηκαν οι διάλογοι του κέντρου της ΕΛ.ΑΣ. με τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ: Δυναμική τάση στους νέους που ξεπερνούν το 22% των μελών της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πηγές Κ.Ο. ΝΔ για εξεταστική: Καλούμε τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

ΝΔ: Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαπραγματευόταν αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ με τους ίδιους όρους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ: Επαναφέρει τα ερωτήματα που αρνείται να απαντήσει ο κ. Τσίπρας η δίωξη σε Ματθαιόπουλο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom