Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίαμβος Μπακογιάννη στην Αθήνα με ποσοστό 65,24%

Θρίαμβος Μπακογιάννη στην Αθήνα με ποσοστό 65,24%

ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΪΛΗΣ

Mετά το Καρπενήσι και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο κ. Κώστας Μπακογιάννης στα 41 του χρόνια εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων με ποσοστό 65,24% έναντι 34,76% του κ. Ηλιόπουλου.

Ο κ. Μπακογιάννης από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και ταυτόχρονα να δώσει και το σύνθημα δουλειά: «Επειδή είθισται να λέγεται ότι ο δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης.

Οχι, εγώ θα είμαι ο τελευταίος πολίτης και θα υπηρετώ κάθε Αθηναίο και Αθηναία. Τώρα τέρμα τα λόγια, ό,τι είπαμε είπαμε. Τώρα έχει δουλειά, γιατί πρέπει όλοι μαζί να ξεντροπιαστούμε και να περπατάμε στους δρόμους της Αθήνας με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να μην κερδίσουμε όλες τις μάχες, αλλά θα τις δώσουμε όλες. Κρατήστε αυτό το μαζί. Από αύριο δεν υπάρχουν παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, υπάρχει η παράταξη της Αθήνας».

Ενωτικός εμφανίστηκε ο κ. Μπακογιάννης προσερχόμενος να ψηφίσει: «Ολοι μαζί, από τα κάτω προς τα πάνω, μπορούμε να ανεβάσουμε την Αθήνα ψηλά. Σήμερα η Αθήνα δεν αλλάζει απλώς δήμαρχο, αλλά αλλάζει εποχή. Μια νέα εποχή με άλλη αντίληψη, άλλη φιλοσοφία». Στο προεκλογικό κέντρο του κ. Μπακογιάννη βρέθηκε και η μητέρα του, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία του συνέστησε να στρωθεί στη δουλειά…

Στον αντίποδα ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νάσος Ηλιόπουλος, δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, η οποία είχε διαμορφωθεί πριν από πολύ καιρό.

Οταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα, ο κ. Ηλιόπουλος συνεχάρη τον κ. Κώστα Μπακογιάννη, αλλά δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων από τις κάλπες.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι, παρά τις διαφωνίες του με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων, είναι βέβαιος ότι «θα συνεργαστούμε για το καλό της πόλης». «Μας γεμίζει ευθύνη η επιλογή των πολιτών που ψήφισαν “Ανοιχτή Πόλη”», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος και υπογράμμισε ότι «για εμάς τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα, με τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε στο δημοτικό συμβούλιο».

Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε για κρίσιμη εκλογική μάχη και για μια μάχη διαρκείας, ώστε να πειστούν όλοι ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάξει.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Ο γάμος που… γονάτισε το Ίντερνετ – Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δήμος Αθηναίων: Έργα ύψους 4,5 εκατ. ευρώ στα σχολεία της Αθήνας για την εύκολη πρόσβαση μαθητών με αναπηρία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κώστας Μπακογιάννης: Το «ευχαριστώ» για τη στήριξη του κόσμου – «Η μητέρα μου είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πλημμυρικά αντιπολιτευτικά φαινόμενα

Kon

Μπακογιάννης: Θα φυτέψουμε 86 πλατάνια στην Πανεπιστημίου- Θα φτιάξουμε ένα “ευρωπαϊκό βουλεβάρτο”

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: «Θέλουμε να ζούμε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μπακογιάννης για Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία: Στο Δημοτικό ανακαλύψαμε πως ήμουν βαριά δυσλεκτικός

Λάμπρος Κατσαρός

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και θα τον θυμάμαι με αγάπη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παύλος Μπακογιάννης: 32 χρόνια από την ημέρα που δολοφονήθηκε η δημοκρατία – Οι συγκινητικές αναρτήσεις της Ντόρας και του Κώστα Μπακογιάννη

Λάμπρος Κατσαρός