Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετριοπάθεια, ενότητα και καθαρές κουβέντες από Μητσοτάκη

Μετριοπάθεια, ενότητα και καθαρές κουβέντες από Μητσοτάκη

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να βάλει τέλος στη διχαστική περίοδο που σηματοδότησε για τη χώρα η διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ καθορίζει την προεκλογική στρατηγική της Ν.Δ., η οποία θα παραμείνει και εν όψει εθνικών εκλογών επικεντρωμένη στην ενότητα όλων των Ελλήνων, στη μετριοπάθεια και στον προσανατολισμένο στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας προγραμματικό λόγο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προσδιορίσει μέσω τηλεοπτικής εμφάνισης την Πέμπτη το διακύβευμα των εθνικών εκλογών, καθώς θα έχει γίνει πλέον από την Πειραιώς η πλήρης αποτίμηση του πολύ θετικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών που συνιστά το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή.

Μέχρι την προσεχή Κυριακή πάντως το ενδιαφέρον της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραμείνει στραμμένο στον επαναληπτικό γύρο των περιφερειακών εκλογών, όπου η Ν.Δ. έχει θέσει σαν στόχο να κερδηθούν οι 12 από τις 13 περιφέρειες από υποψηφίους που στηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μεταξύ αυτών η Αττική μετά από 21 χρόνια, με τον Γ. Πατούλη, αλλά και η Δυτική Ελλάδα όπου εκτιμάται ότι έχουν δημιουργηθεί μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής και την πρωτιά του Ν. Φαρμάκη προϋποθέσεις για να συντελεστεί μία ακόμη μεγάλη ανατροπή. Εμφαση δίνεται και στην περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία διεκδικεί ο Π. Νίκας και εκεί προγραμματίζεται να πραγματοποιήσει, την Παρασκευή, περιοδεία και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Συναντήσεις

Από σήμερα πάντως ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ξεκινήσει συναντήσεις με τους υποψηφίους περιφερειάρχες που στηρίζει η Ν.Δ. και διεκδικούν την εκλογή τους στον δεύτερο γύρο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε χθες και από τις Βρυξέλλες το στίγμα του θετικού μηνύματος που θέλει να συνεχίσει να εκπέμπει η Ν.Δ., απευθυνόμενη σε μία κοινωνία που είναι εξουθενωμένη από τις επιπτώσεις της τετραετούς διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά από τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια, οι Ελληνες δικαιούνται την αλήθεια, αξίζουν ρεαλιστικών λύσεων για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Και είμαι σίγουρος ότι εμείς στη Ν.Δ. θα μπορέσουμε να τις δώσουμε», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατέστησε ταυτόχρονα σαφές ότι βασικοί αποδέκτες του θετικού μηνύματος της Ν.Δ. θα είναι και οι πολίτες που δεν την ψήφισαν στις ευρωεκλογές.

«Εισερχόμαστε στην προεκλογική περίοδο έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας αλλά χωρίς πανηγυρισμούς και σεβόμενοι τους πολίτες που δεν μας ψήφισαν. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά ώστε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες ότι αξίζουμε της στήριξής τους», διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Η προσοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραμείνει επικεντρωμένη στα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους Ελληνες πολίτες και -όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης- σχετίζονται πρωτίστως με “το πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις, πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές, πώς θα μειώσουμε τους φόρους και πώς θα αισθάνονται ξανά ασφαλείς στις γειτονιές τους”. Πρόκειται για την ατζέντα των πραγματικών προβλημάτων που έθεσε η Ν.Δ. και πριν τις ευρωεκλογές απαντώντας στις βγαλμένες από το παρελθόν αντιπαραθέσεις που ανεπιτυχώς επιχείρησε να επιβάλει στον δημόσιο διάλογο η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

«Επικροτούν» οι αγορές

Στην Πειραιώς βλέπουν με ικανοποίηση και την «ψήφο εμπιστοσύνης» που λαμβάνει η προοπτική της πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα και από τις αγορές δικαιώνοντας στην πράξη την εκτίμηση πολλών γαλάζιων στελεχών ότι το οικονομικό κλίμα στη χώρα θα αρχίσει να βελτιώνεται ραγδαία από τη στιγμή που θα διαφανεί ξεκάθαρα ο χρονικός ορίζοντας των εθνικών εκλογών.

«Νομίζω ότι οι αγορές αναζητούν πολιτική σταθερότητα και οι πολίτες εντός και εκτός Ελλάδος γνωρίζουν ότι η πρώτη προτεραιότητά μας είναι να αναπτυχθεί η οικονομία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς στη βελγική πρωτεύουσα για την αντίδραση των αγορών.

Αυτή καταδεικνύει τον θετικό αντίκτυπο που έχει το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. το οποίο άλλωστε έχει παρουσιαστεί διεξοδικά από τον κ. Μητσοτάκη και στη διάρκεια πλήθους επαφών που είχε και το τελευταίο διάστημα με διεθνείς επενδυτές. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων είχε συναντήσεις επενδυτικού περιεχομένου στο Μόναχο και στη Νέα Υόρκη, στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα προσφέρει ήδη μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που δεδομένης και της προοπτικής για πολιτική αλλαγή, την καθιστούν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

“Εχουμε παρουσιάσει το σχέδιό μας για την προσέλκυση επενδύσεων, για το πώς θα κάνουμε την Ελλάδα μία χώρα φιλική για τις επενδύσεις”, επανέλαβε χθες και διαβεβαίωσε πως η Ν.Δ. γνωρίζει πώς θα επιτύχει τον στόχο για ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4%.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Μητσοτάκης: Να πούμε όχι σε όλους τους νέους διχασμούς – Ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα: Προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με λάσπη και ύβρεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής: Η Τουρκία οφείλει να γνωρίζει τις συνέπειες των επιλογών της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πηγές Κ.Ο. ΝΔ για εξεταστική: Καλούμε τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Αθήνα σε Άγκυρα: Απαράδεκτες και προκλητικές οι απειλές της Τουρκίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σύνοδος Κορυφής: Θέτει θέμα τουρκικής προκλητικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σύνοδος Κορυφής: Θα θέσει θέμα τουρκικής προκλητικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ενεργειακή κρίση: Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το θέμα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης για τον διπλασιασμό των εγγραφών στα δημόσια ΙΕΚ: Η νεολαία παίρνει το μέλλον στα χέρια της, μπράβο της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom