Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλειδώνουν» για τις 7 Ιουλίου οι πρόωρες εθνικές εκλογές λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Δημοσκόπηση Pulse: Ψήφος εμπιστοσύνης σε ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη από τους πολίτες

Newsroom eleftherostypos.gr

Για τις 7 Ιουλίου και όχι στις 30 Ιουνίου, «κλειδώνουν» οι πρόωρες εθνικές εκλογές. Σε αυτή την ημερομηνία καταλήγουν στο Μαξίμου υπολογίζοντας και το γεγονός των πανελλαδικών εξετάσεων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα το υπουργείου Παιδείας οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουλίου.

Ο λόγος που τελικά επιλέγεται η δεύτερη ημερομηνία είναι ότι μετά από επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπας με τους συνεργάτες του εκτιμήθηκε ότι εάν οι πρόωρες εκλογές διεξαχθούν την Κυριακή 30 Ιουνίου θεωρείται βέβαιο ότι πολλοί γονείς αλλά και οι μαθητές που έχουν δικαίωμα ψήφου δεν θα ασχοληθούν με τις εκλογές. Οπότε το Μαξίμου προκρίνει ως ιδανικότερη ημερομηνία των πρόωρων εκλογών την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, για τις 28/6 είναι προγραμματισμένος ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, για τις 29/6 η Μουσική Αντίληψη και Γνώση και για την 1/7 η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 2/7, με την εξέταση του μαθήματος των Ιταλικών.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες, μιλώντας στο One Channel ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης δήλωσε ότι κατά την προσωπική του εκτίμηση θα έπρεπε να δοθεί μια ανάσα στις οικογένειες που έχουν παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις πριν διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές. Ο Νίκος Ξυδάκης διευκρίνισε ωστόσο ότι η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο μετά την ολοκλήρωση του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών και τότε θα μάθουμε επισήμως την ημερομηνία των εκλογών.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις εκλογές δεν θα αναλάβει καθήκοντα υπηρεσιακή κυβέρνηση. Θα παραμείνει η παρούσα, καθώς ο κ. Τσίπρας δεν παραιτήθηκε, ούτε έχασε την εμπιστοσύνη της Βουλής και αναμένεται να αλλάξουν μόνο, σύμφωνα με το συνταγματικό έθιμο, ο υπουργός Εσωτερικών και ο υπουργός Τύπου.

Προτεινόμενα για εσάς

Εκλογές 2019: Με το… καλημέρα ήρθε η πρώτη παραίτηση βουλευτή

Απίστευτο και όμως εκλογικό: Ποιο κόμμα δεν πήρε ούτε μία ψήφο!

Την έδρα της Δ. Αθήνας κρατάει ο Μητσοτάκης – Εκτός Βουλής ο Γιακουμάτος, εντός οι Τραγάκης και Αλεξοπούλου

Εκλογές 2019: Πενήντα οκτώ γυναίκες στη σύνθεση της νέας Βουλής

Σταθάκης: Οι ωραίοι αγώνες δεν έχουν πάντα και ευτυχή κατάληξη

Evanthia Karra

«Το αίμα του Παύλου θα τους πνίξει»: Ικανοποιημένη η Μάγδα Φύσσα για τη μη εκλογή της Χρυσής Αυγής

Evanthia Karra

Θρίλερ στη Δυτική Αθήνα: Κουρουμπλής-Παπαχριστόπουλος «κονταροχτυπιούνται» για μια θέση στη Βουλή

Evanthia Karra

Η Ελλάδα είναι «μπλε»: Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στο 100% της ενσωμάτωσης

Evanthia Karra

Βρετανικός Τύπος: Οι Έλληνες επιστρέφουν στην Δεξιά έπειτα από χρόνια αριστερής λιτότητας