Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση αλλά και σαφείς εντολές Μητσοτάκη για την τελική νίκη της ΝΔ

Ικανοποίηση αλλά και σαφείς εντολές Μητσοτάκη για την τελική νίκη

Newsroom eleftherostypos.gr

Η επόμενη ημέρα της μεγάλης νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές δεν βρίσκει σε καμία περίπτωση τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επαναπαύεται στις δάφνες της πρώτης νίκης.

Αντιθέτως μιλώντας στους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε εγρήγορση από όλους ενόψει και των πρόωρων εθνικών εκλογών που θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα στις 30 Ιουνίου.

Κάνοντας την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του τονίζοντας ότι πλέον η Νέα Δημοκρατία θα μπει ενισχυμένη στο Ευρωκοινοβούλιο σε σχέση με την δυναμική του Λαϊκού Κόμματος: «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Όλα δείχνουν ότι εκλέγουμε πλέον 8 ευρωβουλευτές. Η ΝΔ είναι το πιο ενισχυμένο κόμμα στους κόλπους του ΕΛΚ και το ΕΛΚ θεωρεί αδιαπραγμάτευτη τη διεκδίκηση της θέσης της προεδρίας της Κομισιον. Η στρατηγική μας ήταν ορθή, αλλά και αποτελεσματική, καθώς αποδείχθηκε ότι μπορεί ένα Κεντροδεξιό κόμμα να περιθωριοποιήσει την Ακροδεξιά και ταυτοχρόνως να διευρυνθεί προς το Κέντρο».

Στάθηκε πάρα πολύ στο γεγονός ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, δίνοντας έμφαση στην ομάδα 17-24 αλλά και στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους. επίσης τόνισε ότι ο λαός δεν έδωσε τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία εκτιμώντας μόνο το πρόγραμμά της αλλά και τον διαφορετικό πολιτικό λόγο που είχε και στην στάση της απέναντι στα πράγματα.

Σε σχέση με την επόμενη ημέρα και τις εθνικές εκλογές που έρχονται τόνισε στους τομεάρχες ότι:«δεν θέλουμε να βάζετε ποσοτικούς στόχους. Μένουμε σε αυτό που έχουμε πει ότι, ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία, θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις και το διακύβευμα των εκλογών θα το προσδιορίσω εγώ, με μια τοποθέτησή μου εντός της εβδομάδα». Δεν θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν θα πλειοδοτήσουμε σε παροχές, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική, θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και μετριοπαθείς για όσα έχουμε υποσχεθεί».

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι η συνεδρίαση των τομεαρχών ήταν κλειστή για τους δημοσιογράφους και όπως τόνιζαν στελέχη της Πειραιώς πρόκειται για σύσκεψη εργασίας και όχι πανηγυρισμών.

Προτεινόμενα για εσάς

Μητσοτάκης για 28η Οκτωβρίου: «Τιμούμε σήμερα αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν κόντρα στον φασισμό και στον κατακτητή»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

28η Οκτωβρίου: Στο Παλαιό Φάληρο για την παρέλαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στην Ελλάδα η Μέρκελ: Η ατζέντα και ο επίλογος μιας έντονης σχέσης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φώφη Γεννηματά: Πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου που φέρει το όνομά της – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Λάμπρος Κατσαρός

Μέρκελ: Προσβλέπει στις συναντήσεις της με την ελληνική πολιτική ηγεσία

Μαρίνα Μπενέκου

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον ΥΠΕΞ της Κίνας: «Οι διμερείς σχέσεις αναπτύσσονται πολύ ομαλά»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Μπαχρέιν: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις και ο τουρισμός

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οικονόμου: Τι θα ισχύει με τη χρήση μάσκας στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom