Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τα exit polls: Θα διαψευσθούν όσοι περίμεναν πολιτικές εξελίξεις

Newsroom eleftherostypos.gr

Μετά τα πρώτα exit poll που δίνουν διαφορά στη Νέα Δημοκρατία, ήρθε και η πρώτη αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα θα είναι ανάμεσα στο 4% και το 5% και όχι στο 7%. Τα ίδια στελέχη πρότειναν να περιμένουν μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπτας  δεν παρακολούθησε τα exit polls από τη Κουμουνδούρου αλά θα πάει στα γραφεία όταν θα υπάρξει η πρώτη επίσημη πρόβλεψη.

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν φαίνεται να υπέστη τη στρατηγική ήττα που επεδίωκε η ΝΔ και ένα ολόκληρο μιντιακό σύστημα» διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην πρώτη του δήλωση λίγα λεπτά μετά την aνακοίνωση των exit poll που έδιναν προβάδισμα επτά μονάδων στη ΝΔ.

«Αντιθέτως είναι ένας από τους μεγάλους πόλους του πολιτικού συστήματος με αξιώσεις να πετύχει νίκη στις επερχόμενες εκλογές» συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, μιλώντας στο OPEN, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν το αποτέλεσμα των exit poll αποτελεί ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το μόνο που είπε είναι ότι «ελπίζω να μην αμφισβητηθούν τα μέτρα από όσους καιροφυλακτούν και στο εσωτερικό και το εξωτερικό». «Εμείς πρέπει να αναλύσουμε τα πραγματικά αποτελέσματα και στη βάση αυτή να βγάλουμε τα τελικά πολιτικά συμπεράσματα» κατέληξε στην πρώτη του τοποθέτηση ο κ. Τζανακόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Exit Poll για Ευρωεκλογές 2019: Καθαρή πρωτιά της ΝΔ φανερώνουν τα πρώτα δείγματα