Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα νίκης από τον Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη: Τώρα είναι η ώρα, για καθαρό αποτέλεσμα

Η Αττική βάφτηκε στα μπλε- Απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ

Newsroom eleftherostypos.gr

«Την Κυριακή θα γράψουμε τη δικιά μας ξεχωριστή ιστορία», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην  Θεσσαλονίκη.

«Παίρνω δύναμη από την αγάπη σας και υπόσχομαι να την ανταποδώσω με ευθύνη, δουλειά, αποτέλεσμα για όλους τους Έλληνες. Με ξέρετε και σας ξέρω καλά. Με τη βοήθεια του λαού θα κάνουμετην Κυριακή το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή», ανέφερε.

«Γύρισα όλη την Ελλάδα και είδα τον πόνο των πολιτών αλλά και την αποφασιστικότητα να στηρίξουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους. Η Ελλάδα θα γίνει μπλε το βράδυ της Κυριακής. Είναι το μπλε της πατρίδας που ενώνει όλους τους Έλληνες», είπε ο κ. Μητσοτάκης και μίλησε για τους ανθρώπους που συνάντησε «τον έμπορο, τον αγρότη, τον φοιτητή».

“Η Θεσσαλονίκη είναι η Ελλάδα, η Μακεδονία είναι η Ελλάδα. Το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο. Όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από τα κομματικά λάβαρα. Και αυτό πρέπει να κάνουμε. Η χώρα σήμερα απαιτεί μια μεγάλη πολιτική αλλαγή γιαυτό την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΝΔ. Είναι ώρα ευθύνης. Η ΝΔ ενώνει τις δυνάμεις” επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

“Μάθαμε από τα λάθη μας αλλά μάθαμε περισσότερα από τά λάθη των άλλων. Η ΝΔ άλλαξε, έκανα πράξη δύο απαράβατες αρχές μου. Την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, να ενώσω τους Ελληνες και να γράψουμε τη δική μας ιστορία” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Αδέρφια μου Μακεδόνες έχω το δικαίωμα ως Κρητικός να σας λέω έτσι Κρήτη και Μακεδονία έχουν ενωθεί με κοινούς αγώνες.

Νιώθω και εγώ Μακεδόνας, όπως όλοι οι Ελληνες μετά την συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ.Τσίπρας είπε ναι εκεί που όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι όπως δύο από αυτούς που μας τιμούν εδώ απόψε . Οι κ.Καραμανλής και Σαμαράς.

Πήραμε από την αρχή μία ξεκάθαρη θέση. Σταθήκαμε απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, διαφώνησα με ευρωπαίους και έγινα δυσάρεστος. Είπα όχι , αυτό έπρεπε και αυτό έκανα γιατί αυτό είναι το καθήκον μου. Το καθήκον είναι τώρα να προστατεύσω την χώρα από μία κακή συμφωνία. Γιαυτό και εξήγγειλα μια καμπάνια για την παρουσία της Μακεδονίας μας, που θα θωρακίζει τα προιόντα μας στις διεθνείς αγορές. Κρατώ πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την ΕΕ” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα και στην Αλβανία. “Η Αλβανία να ξεχάσει την ευρωπαική της πορεία αν δεν γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Ελλήνων” επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι θα επιδιώξει τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των αδερφών μας Ποντίων.

“Η ψήφος είναι βαριά, όπως είναι η ευθύνη καθενός ξεχωριστά. Με την ψήφο μας πέρνουμε θέση . Επιλέγουμε την ενότητα ή τον διχασμό; Την σιγουριά ή την ανασφάλεια; Την Κυριακή ψηφίζουμε για ποιά Ελλάδα θέλουμε. Δεν υπάρχει θέση για χαλαρή ψήφος ούτε περιθώρια για πειράματα . Το δίλημμα είναι σαφές : Η με την ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες” ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε εκτενείς αναφορές στον τομέα της οικονομίας, λέγοντας ότι το ψέμα της κυβέρνησης έχει κοντά ποδάρια ειδικά στην λεγόμενη 13η σύνταξη, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι ικανή μέχρι την Κυριακή να δώσει και την σύνταξη Ιουλίου και Αυγούστου.

Θα δίνουμε διπλάσιες αυξήσεις σε συνταξιούχους και μισθωτούς σε μόνιμη βάση επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσιάζοντας το πλαίσιο των πρώτων κινήσεων του κόμματος του:

– Διατήρηση του αφορολόγητου, εκεί που είναι σήμερα.

– Μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις, στα μερίσματα, στο ΦΠΑ , στον ΕΝΦΙΑ.

“Εμείς θα μειώσουμε τη φορολογία και εσείς έχετε υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους” σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ομιλία του κ.Μητσοτάκη περιείχε έντονα μηνύματα ενότητας , αλλά και σαφείς αναφορές στους νέους ανθρώπους. “Εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν, αρχίζουμε με όλους. Γιαυτό είναι το θετικό μου μήνυμα. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε. Αυτήν την καινούργια σελίδα πρέπει να την γράψουμε όλοι μαζί.Αφήστε στην άκρη τις θεωρίες περί αποχής είναι συντηρητικές. Η νεολαία δεν μπορεί να είναι συντηρητική” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μία ακόμα φορά απευθύνθηκε σε όλους όσοι δεν στήριξαν την ΝΔ στις τελευταίες εκλογές και ειδικά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τους να τον στηρίξουν .

“Δώστε μας την δύναμη να τελειώνουμε με το ψέμα. Με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες μας ενώνουν ορισμένα πράγματα. Οπως η Ευρώπη, το πάθος για την σύνθεση των ιδεών, η δίψα για ανάπτυξη. Αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ έχουν πρώτη θέση δίπλα μας, πάνω από παλιές διαφορές. Οσοι θέλουν αλήθεια έχουν μία επιλογή, την ΝΔ. Δεν συμφωνούμε σε όλα, αλλά συμφωνούμε στα μεγάλα. Μέχρι την Κυριακή δεν χωράει εφησυχασμός. Κανένας δεν πρέπει να μείνει σπίτι του. Τώρα είναι η ώρα, μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα θα φέρει καθαρή λύση” τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προτεινόμενα για εσάς

Σύνοδος Κορυφής: Θα θέσει θέμα τουρκικής προκλητικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στρατιωτική παρέλαση: Μαχητικά αεροσκάφη «έσκισαν» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης [βίντεο]

Λάμπρος Κατσαρός

Ενεργειακή κρίση: Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το θέμα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης για τον διπλασιασμό των εγγραφών στα δημόσια ΙΕΚ: Η νεολαία παίρνει το μέλλον στα χέρια της, μπράβο της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης για ενεργειακή κρίση: Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε για να στηρίξουμε το ελληνικό νοικοκυριό

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon

Θεσσαλονίκη: Γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός έζησε τον απόλυτο τρόμο – Η στιγμή που βλέπει τους διαρρήκτες [βίντεο]

Λάμπρος Κατσαρός

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη φάση της ανάκαμψης με έμφαση στις θέσεις εργασίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Συνέβη κι αυτό: Ζήτησε να τον κουρέψει ανεμβολίαστη κομμώτρια, αρνήθηκαν και έκανε αγωγή

Ελεύθερος Τύπος Newsroom