Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σφαγή» Ταχιάου-ΟΑΣΘ για τις συγκοινωνίες – Η απάντηση του υποψηφίου δημάρχου

«Σφαγή» Ταχιάου-ΟΑΣΘ για τις συγκοινωνίες - Η απάντηση του υποψηφίου δημάρχου

Newsroom eleftherostypos.gr

Επίθεση κατά του ΟΑΣΘ εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, με αφορμή την ανακοίνωση του Οργανισμού που υποστηρίζει πως ζητά την κατάργηση της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων.

«Ο «αποϊδιωτικοποιημένος» ΟΑΣΘ με το σημερινό δελτίο τύπου που ακολούθησε την επίσκεψή μου, αποδεικνύει ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κομματικό μαγαζάκι που έστησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σπίρτζης και η διοίκησή του τίποτε διαφορετικό απ’ ό,τι υποστήριξα στην συνάντησή μου με τον διευθύνοντα σύμβουλο: Ένας αυτόκλητος εισαγγελέας ενός αυτοσχέδιου λαϊκού δικαστηρίου με μηδενική επιχειρησιακή επάρκεια και πλήρη άγνοια του τι σημαίνει «διοικητικό συμβούλιο» δημοσίου οργανισμού», τονίζει ο κ. Ταχιάος, απαντώντας στον ΟΑΣΘ.

«Προφανώς και θα ελεγχθεί και αυτή, όπως καλώς ελέγχεται και κάθε προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού. Κατ’ αρχάς όμως θα αξιολογηθεί από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, που στριμώχνονται σαν τις σαρδέλες στα λεωφορεία αν είναι τυχεροί γιατί αυτά στη χάση και τη φέξη φτάνουν στις στάσεις κι εάν εν τω μεταξύ δεν χαλάσουν στην διαδρομή. Και είναι αυτός ο ΟΑΣΘ και κυρίως η θρασύτατη «αυλή της Θεσσαλονίκης», που απαιτεί ευγνωμοσύνη για την συνειδητή φτωχοποίηση της πόλης, η πιο άθλια επιλογή που έχει να παρουσιάσει η σημερινή κυβέρνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΣΘ που υποστήριζε ότι ο κ. Ταχιάος θέλει την επαναφορά των ιδιωτών στον Οργανισμό και ζητά την κατάργηση της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός μετά την σημερινή επίσκεψη του κ. Ταχιάου στα γραφεία του αναφέρει ότι «έπρεπε να φτάσει η τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου για να φανεί σε όλο το μεγαλείο της η επόμενη ημέρα που σχεδιάζει η ΝΔ και ο υποψήφιος της στη Θεσσαλονίκη Νίκος Ταχιάος, για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, τους εργαζόμενους σε αυτές και τους πολίτες της πόλης.

Σε συνάντηση του κ. Ταχιάου με τον δευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σάββα Παναγιωτίδη, και αφού ενημερώθηκε ο κ. Ταχιάος για τα σκάνδαλα, τη ρεμούλα και το φαγοπότι με τα χρήματα του ελληνικού λαού από τους πρώην ιδιώτες μετόχους του ΟΑΣΘ, για την εξοικονόμηση από τη σημερινή διοίκηση 200 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία, για την επαναφορά της κανονικότητας στη μισθοδοσία των εργαζομένων, για το ότι σταμάτησαν οι λεόντειες συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ σε «ημετέρους και κολλητούς», για την πλήρη επισκευή και ανάταξη 200 λεωφορείων, στο τέλος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι διαφωνεί με όλα αυτά και ότι η πρότασή του και της κυβέρνησης της ΝΔ, όταν και αν έλθει στην εξουσία, είναι να επαναφέρει τους ιδιώτες στον ΟΑΣΘ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΘ «στην επισήμανση του διευθύνοντος συμβούλου ότι υπήρχε πρόταση νόμου από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ το 2014 για διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου δήλωσε ότι το γνώριζε και δεν φάνηκε να τον ενδιαφέρει. Διατύπωσε μάλιστα την άποψη και την ευθεία απειλή ότι οι επόμενοι που θα έρθουν, εννοώντας τη ΝΔ, θα «κυνηγήσουν» τον υπουργό κ. Σπίρτζη και τη σημερινή διοίκηση του ΟΑΣΘ γιατί επιτρέπει τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων συμπολιτών μας και έτσι υπάρχει απώλεια εσόδων για το Δημόσιο».

Σπίρτζης: Είναι τιμή μου να πάω στη Δικαιοσύνη για τη δωρεάν μεταφορά των ανέργων

«Ο κ. Ταχιάος, ως υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε σήμερα χωρίς αιδώ το σχέδιο της ΝΔ και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη και για τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την κοινωνική αναλγησία που τους διαπερνά» τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας σε δηλώσεις του Νίκου Ταχιάου.

«Ως γνήσιος εκφραστής του ακραίου νεοφιλελευθερισμού φανέρωσε τις προθέσεις του για κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των ανέργων και για ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες με υψηλό κόμιστρο. Λογικές, που προμηνύουν επιστροφή σε ένα αμαρτωλό καθεστώς που καταλήστεψε το ελληνικό Δημόσιο και αναπαρήγαγε τους Παπαγεωργόπουλους» υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι τον κ. Ταχιάο και τη ΝΔ δεν τους συγκίνησε όλα αυτά τα χρόνια, το όργιο που γινόταν στον ΟΑΣΘ γιατί οι ίδιοι συμμετείχαν σε αυτό.

Σήμερα φάνηκε πια καθαρά, ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι άνεργοι της πόλης, οι αστικές συγκοινωνίες, παρά μόνο οι λίγοι εκλεκτοί τους.

Προφανώς η κοινωνική μας πολιτική για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων προσβάλλει τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις του εκλεκτού της ΝΔ για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ίσως ο κ. Ταχιάος να είναι υπερήφανος για τις τακτικές των ελεγκτών του παλιού ΟΑΣΘ, που δεν έδειχναν κανένα σεβασμό στους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας. Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για εμάς, έχουμε τελείως διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό: Υπηρετούμε τους πολλούς».

«Είναι, λοιπόν, μεγάλη μου τιμή να πάω στη Δικαιοσύνη για τη δωρεάν μεταφορά των ανέργων και για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Εμείς με τη νέα Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, σχεδιάζουμε αξιοπρεπείς, ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες για όλους τους πολίτες. Διασφαλίζοντας το δικαίωμα στη μετακίνηση και για όσους συμπολίτες μας δεν μπορούν, τους ανέργους, τους νέους, τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Με τη συμμετοχή του Δήμου, όπως ακριβώς προβλέπεται στο νόμο, για κοινωνικό έλεγχο και σχεδιασμό με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενεργή.

Η απάντησή μας για τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες της πόλης, είναι η εκκίνηση της δημόσιας, ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας για τα νέα ηλεκτροκίνητα και φυσικού αερίου λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη, που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της ΕΕ.

Η απάντηση στον κ. Ταχιάο, τους ομοϊδεάτες του και το ακραία νεοφιλελεύθερο κόμμα του, θα δοθεί από τους ανέργους της Θεσσαλονίκης και τους πολίτες που πλήρωναν δισεκατομμύρια στους εκλεκτούς τους για δεκαετίες. Θα δοθεί από τους πολλούς».

Προτεινόμενα για εσάς

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με τις διοικήσεις ΟΣΕΘ και ΟΑΣΘ

«Epic fail» στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορεία του ΟΑΣΘ έχουν ταμπέλες για… Βουδαπέστη

Evanthia Karra

ΟΑΣΑ & ΟΑΣΘ: Γκάζι για προμήθεια συσκευών συνεχούς απολύμανσης του εσωτερικού ατμοσφαιρικού αέρα

Δημήτρης Ντόγκας

Θεσσαλονίκη: Χύθηκε καυτό νερό από τα καλοριφέρ πάνω σε επιβάτιδα αστικού λεωφορείου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Απίστευτος καυγάς οδηγού του ΟΑΣΘ με επιβάτη: «Άντε γ@@..υ,πρωί πρωί»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορωνοϊός – ΟΑΣΘ: Tρεις νεκροί λόγω covid-19, 36 τα ενεργά κρούσματα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορωνοϊός – Συναγερμός στον ΟΑΣΘ: 40 κρούσματα και 350 άτομα σε καραντίνα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορωνοϊός – ΟΑΣΘ: 30 κρούσματα – 150 εργαζόμενοι σε καραντίνα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κώστας Καραμανλής: Οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΑΣΘ

Δημήτρης Ντόγκας