Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης έκλεισε την περιοδεία του στην Μακεδονία: «Καθαρή νίκη, πολιτική αλλαγή»

Ο Μητσοτάκης έκλεισε την περιοδεία του στην Μακεδονία: «Καθαρή νίκη, πολιτική αλλαγή»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Πρώτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η ασφάλεια είναι στην κορυφή της ατζέντας, χωρίς όμως να συμβαίνει το ίδιο και με τη σημερινή κυβέρνηση.

«Κινδυνεύουμε να γίνουμε εκβιαζόμενη Δημοκρατία, οι τελευταίες δράσεις του Ρουβίκωνα έχουν πολιτικό πρόσημο. Δεν νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να φυλάσσεται αποτελεσματικά η Βουλή. Ο φρούραρχος θα έπρεπε να είχε φύγει ήδη. Για εμάς είναι προτεραιότητα η ασφάλεια, για τη σημερινή κυβέρνηση όχι. Το πρόγραμμά μας προβλέπει ενίσχυση επιχειρησιακή της ΕΛ.ΑΣ., προσλήψεις και επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, καινούργια περιπολικά, καινούργια αλεξίσφαιρα γιλέκα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ασυλο ανομίας

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέμεινε στην ανάγκη κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. «Καταργούμε άμεσα το άσυλο, μέσα στα πρώτα τρία νομοσχέδια θα είναι η κατάργηση του ασύλου. Το άσυλο αυτή τη στιγμή είναι άσυλο ανομίας, παραβατικότητας. Το πανεπιστημιακό άσυλο ενδιαφέρει πάρα πολύ τους μαθητές και τους γονείς» και συμπλήρωσε ότι διαθέτει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ανάπλαση της περιοχής του Αρχαιολογικού Μουσείου.

«Πρόκειται για ένα έργο μακροπρόθεσμο, που μπορεί να συνδυαστεί με μία προσπάθεια οικονομικής αναζωογόνησης της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων και των Εξαρχείων», επεσήμανε.

«Δεν είναι 13η σύνταξη γιατί αν ήταν, θα ήταν ύψους 2,2 δισ. ευρώ. Οι συνταξιούχοι ξέρουν. Εχω πει εδώ και 10 μέρες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν μπορούσε, μαζί με το ψηφοδέλτιο θα έδινε και μετρητά. Θα προτείνω στην επόμενη Βουλή να ψηφίσει το Σώμα να μην μπορεί να δοθεί κανένα επίδομα τρεις μήνες πριν από τις εκλογές. Εμείς θα δίνουμε το επίδομα, αλλά από το πλεόνασμα και όχι από το υστέρημα του λαού», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα υπάρχει μία καθαρή νίκη για τη Ν.Δ. Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον ότι όλοι προεξοφλούν τον πρώτο. Ολη η συζήτηση γίνεται για τη διαφορά και όχι για τον πρώτο. Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να είναι ξεκάθαρο ότι το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή έγινε. Η χώρα το αργότερο μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα πάει σε εκλογές, θα ήταν καλό να αποφύγουμε για ένα τετράμηνο η χώρα να έχει μία κυβέρνηση χωρίς νομιμοποίηση», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με το τι περιμένει από την κάλπη της Κυριακής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε και το σενάριο της προσφυγής στις εθνικές κάλπες τον Ιούνιο, μετά τις ευρωεκλογές. «Ο κ. Τσίπρας δε θα αιφνιδιάσει κανέναν αν προκηρύξει εκλογές τον Ιούνιο, θα πετάξει λευκή πετσέτα. Προσεγγίζω αυτή την εκλογή με πολύ σεβασμό στη διαδικασία», ήταν η απάντηση του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης ταύτισε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ρητορική που χρησιμοποιεί η Ακροδεξιά στην Ευρώπη, επιμένοντας στην παρουσίαση του προγράμματός του για την Υγεία προς όφελος του πολίτη, όπως είπε, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι δε θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα.

«Τα νοσοκομεία μας θα διοικούνται από ικανά στελέχη, όχι από αποτυχημένους βουλευτές. Κανένα κόστος για τους πολίτες από σύμπραξη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Υγεία. Για πηγαίνετε να δείτε το τι γίνεται, για παράδειγμα, στο Αττικό Νοσοκομείο σήμερα με τους τομογράφους. Δε θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα. Στοχευμένη πολιτική προσλήψεων όπου έχουμε ανάγκες. Νοσηλευτές, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί. Η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα. Εχει τη λογική επιβράβευσης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πατριωτική παράταξη

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. περιόδευσε χθες στην Εδεσσα και το βράδυ μίλησε στη Φλώρινα: «Θα πείτε όχι στα ψέματα, στο διχασμό, στην εθνική ταπείνωση, στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Εμείς είμαστε η πραγματική πατριωτική παράταξη αυτού του τόπου, εμείς δώσαμε τον αγώνα για τη Μακεδονία. Ο καθένας από μας να βρει έναν ή μια αναποφάσιστη ψηφοφόρο και να τους πείσετε να μας εμπιστευτούν, να εμπιστευτούν εμένα προσωπικά, για μια υπερήφανη Ελλάδα. Θα είναι μια νίκη της Ελλάδας όλων των Ελλήνων. Δεν είναι τυχαίο ότι κλείνω την τελευταία συγκέντρωση στη Μακεδονία. Μπροστάρης η Μακεδονία στη μεγάλη πολιτική αλλαγή», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής: Η Τουρκία οφείλει να γνωρίζει τις συνέπειες των επιλογών της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πηγές Κ.Ο. ΝΔ για εξεταστική: Καλούμε τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Αθήνα σε Άγκυρα: Απαράδεκτες και προκλητικές οι απειλές της Τουρκίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σύνοδος Κορυφής: Θέτει θέμα τουρκικής προκλητικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σύνοδος Κορυφής: Θα θέσει θέμα τουρκικής προκλητικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ενεργειακή κρίση: Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το θέμα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης για τον διπλασιασμό των εγγραφών στα δημόσια ΙΕΚ: Η νεολαία παίρνει το μέλλον στα χέρια της, μπράβο της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης για ενεργειακή κρίση: Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε για να στηρίξουμε το ελληνικό νοικοκυριό

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon