Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παντελής Κασιδόκωστας στην πρώτη γραμμή των Δημοτικών Εκλογών Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης με τον Γρ. Κωνσταντέλλο

Ο Παντελής Κασιδόκωστας στην πρώτη γραμμή των Δημοτικών Εκλογών Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης με τον Γρ. Κωνσταντέλλο

Newsroom eleftherostypos.gr

Καθοριστικό ρόλο για ακόμα μία εκλογική αναμέτρηση, αναμένεται να παίξει η επιρροή της οικογένειας Κασιδόκωστα στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Πιστός στο ραντεβού του με την κάλπη, ο Παντελής Κασιδόκωστας, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Αναπληρωτής Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης συντάσσεται με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, επιδιώκοντας να συνεχίσει το μεγάλο έργο που είχε ξεκινήσει ο αδελφός του Γρηγόρης Κασιδόκωστας και τα ηνία του οποίου έχει αναλάβει από το 2014, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Ποιος είναι ο Παντελής Κασιδόκωστας;

Ο Παντελής Κασιδόκωστας γεννήθηκε το 1950 στη Βουλιαγμένη. Υπήρξε πανευρωπαϊκός πρωταθλητής του Θαλάσσιου σκι και τερματοφύλακας στην ομάδα υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού. Το 2019 συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους 111 «πράσινους θρύλους» ως ο 13ος πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία του Παναθηναϊκού.
Ο Παντελής Κασιδόκωστας είναι επίσης γνωστός για την επαγγελματική δραστηριοποίηση του στον ξενοδοχειακό τομέα σε Αθήνα και Σκιάθο ενώ υπήρξε Πρόεδρος Ξενοδόχων Σκιάθου για σχεδόν μια δεκαετία. Με την ενοποίηση των Δήμων Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης θα πολιτευτεί για πρώτη φορά, στο πλευρό του αδελφού του Γρηγόρη Κασιδόκωστα.

Το 2014 και μετά από την παραίτηση του αδελφού του για λόγους υγείας, ο Παντελής Κασιδόκωστας θα πάει κόντρα στο ρεύμα και θα στηρίξει την εκλογή του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου με τον οποίο και συντάσσεται μέχρι σήμερα.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στα Δημοτικά δρώμενα έχει υπηρετήσει ως Αναπληρωτής Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Υπεύθυνος Τουριστικής Προβολής και Υπεύθυνος Δημοτικής Αστυνομίας.
Η ατζέντα του για την περίοδο 2019 – 2023 δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, στην υπεύθυνη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, την προστασία των περισσότερο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και των ζώων συντροφιάς αλλά και τη βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Από Γρηγόρη σε Γρηγόρη

Λίγους μήνες μετά από την παραίτηση του αδελφού του, Γρηγόρη Κασιδόκωστα, από τον Δημαρχιακό θώκο για λόγους υγείας, ο Παντελής Κασιδόκωστας, αποφασίζει να παραιτηθεί από την Ανεξάρτητη Κίνηση Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης εκδηλώνοντας τη διαφωνία του με την πολιτική του τότε Δημάρχου, Σπύρου Πανά.
Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα συνταχθεί με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο ο οποίος και θα εκλεγεί.
Την εποχή εκείνη οι άνθρωποι της Βουλιαγμένης ακόμα και άλλα μέλη της οικογένειας Κασιδόκωστα, βλέπουν με καχυποψία το σημερινό Δήμαρχο, η επιλογή του Παντελή Κασιδόκωστα όμως να σταθεί στο πλευρό του «ιπτάμενου» Κωνσταντέλλου θα μαλακώσει τη θέση τους, συντελώντας στη νίκη του ενάντια στον Σπύρο Πανά.
Μετά από μια επιτυχημένη πορεία 5 χρόνων, η οικογένεια Κασιδόκωστα στηρίζει πλέον σύσσωμη την υποψηφιότητα του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου κάτι το οποίο δείχνει να επιβεβαιώνεται και από τις δημόσιες εμφανίσεις του Πάρη Κασιδόκωστα στο πλευρό του σημερινού Δημάρχου.

Βουλιαγμένη Αγάπη Μου

Η ενασχόληση της οικογένειας Κασιδόκωστα με τα κοινά, ξεκινά το 1986, όταν ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας αποφασίζει να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του στην έναρξη μιας ιστορικής πορείας που θα διαρκέσει για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Μέσα στα χρόνια που ακολουθούν, η Βουλιαγμένη θα μετατραπεί σε πόλη πρότυπο και ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας θα αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους Δημάρχους της Ελλάδας.

Το «Βουλιαγμένη, Αγάπη μου» το κεντρικό slogan της πολιτικής καριέρας του Γρηγόρη Κασιδόκωστα θεωρείται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα slogan της τοπικής αυτοδιοίκησης και μια φιλοσοφία ενός τρόπου ζωής για τους κατοίκους της Βουλιαγμένης που παραμένει επίκαιρη μέχρι σήμερα.

Όταν πριν από μερικές εβδομάδες, πολιτικά πρόσωπα της περιοχής ανακοίνωσαν την υποψηφιότητα τους στο τοπικό συμβούλιο Βουλιαγμένης με όνομα συνδυασμού το «Βουλιαγμένη, Αγάπη Μου» η οικογένεια Κασιδόκωστα θορυβήθηκε.

Μέσα στον πόλεμο ανακοινώσεων που ακολούθησε, ο Παντελής Κασιδόκωστας, ξεκαθάρισε ότι το slogan «Βουλιαγμένη, Αγάπη Μου» παραμένει μέρος της ιστορίας του Γρηγόρη Κασιδόκωστα και της Βουλιαγμένης και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από κανένα νέο πολιτικό συνδυασμό.

Για εκείνον αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειας του, οποιαδήποτε προσπάθεια ταύτισης με την πορεία του Γρηγόρη Κασιδόκωστα αποτελεί προϊόν μίμησης και πολιτικού οπορτουνισμού- κάτι που είναι βέβαιος πως οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης θα αντιληφθούν και τελικά θα καταδικάσουν.

Το μέλλον των 3Β

Με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον και μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη πενταετή συνεργασία με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, η οικογένεια Κασιδόκωστα δείχνει να συνεχίζει να ασκεί επιρροή στην τοπική αυτοδιοίκηση ενός από τους πιο εύπορους δήμους της Ελλάδας.

Με την αναμενόμενη επανεκλογή του Παντελή Κασιδόκωστα στο πλευρό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου αλλά και μέσα από μια μελλοντική υποψηφιότητα της νέας γενιάς, η οικογένεια Κασιδόκωστα αναμένεται να παραμείνει στον πυρήνα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη Βουλιαγμένη, για πολλές δεκαετίες ακόμη.

Προτεινόμενα για εσάς

Σκληρό ροκ στην αποχώρηση Τατούλη: Εμπάργκο, καλτσοδέτες και ένταση [βίντεο]

Τα τελικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Σε Συριζαίο δήμαρχο πήγε πρώτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα είμαι στο πλευρό όλων των δημάρχων

Συνάντηση εργασίας Μπακογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Μπρούλια

Η ΝΔ ευχαρίστησε τους πολίτες για τις μεγάλες νίκες σε Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχασε… μόνο δύο περιφέρειες

George Michaelides

Η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και η απλή αναλογική που σμπαραλιάζει τις πλειοψηφίες

ΝΔ για Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Ιστορική η νίκη μας – Κερδίσαμε ακόμη και σε «μη προνομιούχους» δήμους

Κυριαρχία της Κεντροδεξιάς

George Michaelides