Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απροκάλυπτη στήριξη Καλογήρου στην Ξένη Δημητρίου για την άδεια Κουφοντίνα

Με επιστολή του ο Καλογήρου διαψεύδει τον εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή για την υπόθεση Novartis

Newsroom eleftherostypos.gr

Την στήριξή του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα εκφράζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Ο κ. Καλογήρου, με αφορμή την απόφαση της εισαγγελέως να ζητήσει αναίρεση του βουλεύματος για την απόρριψη της άδειας του αρχιτρομοκράτη της 17Ν, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως η άσκηση της αναίρεσης ανήκει στις αρμοδιότητες της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επικρίνει όσους ασκούν κριτική στην συγκεκριμένη εισαγγελική παρέμβαση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την υπόθεση άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε την εμπιστοσύνη τους στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας πως η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται ούτε από έναν κατά συρροή δολοφόνο, ούτε από τραμπούκους που τον υποστηρίζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου:

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εκ του νόμου αρμοδιότητα να ασκεί το ένδικο μέσο της αναίρεσης κατά όλων των βουλευμάτων και των δικαστικών αποφάσεων.

Η άσκηση αυτής της αρμοδιότητας συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην ενιαιοποίηση της ερμηνείας του νόμου και την ασφάλεια δικαίου.

Μετά την άσκηση της αναίρεσης θα επιληφθεί το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφανθεί περί της βασιμότητας της εν λόγω αναίρεσης», αναφέρει ο κ. Καλογήρου.

«Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενεργοποίησε μια προβλεπόμενη νομική διαδικασία, που εν προκειμένω αφορά στην εφαρμογή κρίσιμων διατάξεων της σωφρονιστικής νομοθεσίας, που επηρεάζουν τη μεταχείριση των κρατουμένων της χώρας η οποία θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο, κάποιοι επιχειρούν να θυσιάσουν το κύρος της Δικαιοσύνης στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις εναντίον της Εισαγγελέως και με δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Το πολιτικό σύστημα, τα δημοκρατικά κόμματα και οι πολίτες οφείλουν να σεβαστούν τους διαδικαστικούς και ουσιαστικούς κανόνες της έννομης τάξης και τελικά την ίδια την δικαιοκρατία», καταλήγει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Προανακριτική Novartis: Τα πρόσωπα που «φωτογραφίζονται» – Η κατάθεση της Ξένης Δημητρίου

Tinad

Νέο όχι στο αίτημα του Κουφοντίνα για άδεια

Μιχάλης Μάρδας

Επιμένει ο Κουφοντίνας: Προσφεύγει στο Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου για τη χορήγηση 9ήμερης εορταστικής άδειας

Μιχάλης Μάρδας

«Όχι» από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου στην αποφυλάκιση Κουφοντίνα

Evanthia Karra

Υπόθεση Novartis: Κατάθεσε ο Καλογήρου και ακολουθεί ο Γεωργιάδης

Evanthia Karra

Μπακογιάννης για μη άδεια σε Κουφοντίνα: Δεν χρειάζεται να εξηγήσω στα παιδιά μου γιατί κάνει ξανά βόλτα στην Αθήνα

Μιχάλης Μάρδας

Ομόφωνο «όχι» σε αίτημα για νέα άδεια στον Κουφοντίνα

Ανδρέας Ντίνης

Προκαλεί ο Κουφοντίνας και καταφέρεται κατά της Δικαιοσύνης: Είναι ταξική και διατεταγμένη

Evanthia Karra

Tο σκεπτικό για το νέο «όχι» στον Κουφοντίνα: Αμετανόητος, ικανός για νέα αδικήματα

Ανδρέας Ντίνης