Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσουρεμένο βρήκαν το προεκλογικό δώρο Τσίπρα οι συνταξιούχοι

Αποκάλυψη-σοκ: Το «δώρο κάλπης» αποκάλυψε τις κρυφές συντάξεις Κατρούγκαλου!

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

Ποσά της 13ης σύνταξης άρχισαν να πιστώνονται στους συνταξιούχους από χθες στις 5 το απόγευμα αλλά οι δικαιούχοι που είδαν τι παίρνουν έμειναν έκπληκτοι καθώς τα χρήματα είναι πολύ λιγότερα από όσα περίμεναν.

Συνταξιούχος του ΝΑΤ με μικτή σύνταξη 976 ευρώ δικαιούται το 50% της σύνταξης ως επίδομα, δηλαδή 488 ευρώ και μετά την εισφορά 6% περίμενε να πάρει 465 ευρώ, αλλά χθες το απόγευμα είδε επίδομα 350,51 ευρώ!

Συνταξιούχος ΟΓΑ και ΤΣΑ με σύνολο 627 ευρώ μικτή σύνταξη δικαιούται το 70% ως επίδομα, δηλαδή 439 ευρώ και μετά το 6% για ασθένεια περίμενε να δει επίδομα 413 ευρώ, αλλά πιστώθηκαν 302 ευρώ!

Ο λόγος που πέφτει ψαλίδι σε όλους είναι γιατί στο ποσό εκτός από εισφορά 6% μπαίνει και φόρος που τρώει σχεδόν το 1/3 του επιδόματος! Και μάλιστα επιβάλλεται φόρος ακόμη και σε όσους είναι στο αφορολόγητο όριο με ετήσιο εισόδημα κάτω από 8.356 ευρώ.

Το μεγάλο ψαλίδι αποκάλυψε ο «Ε.Τ.» την Πέμπτη με επίσημα στοιχεία πληρωμών και τα στοιχεία των λογαριασμών έρχονται να επιβεβαιώσουν τα γραφόμενα.

Η κυβέρνηση βέβαια πληρώνει προεκλογικά ό,τι μπορεί πριν από τις κάλπες της 26ης Μαΐου, από συντάξεις, Δώρο και επιδόματα, σηκώνοντας ένα ποσό της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία.

Ετσι μετά το επίδομα κάλπης, το οποίο καταβάλλεται τη Δευτέρα, 20 Μαΐου, έρχεται πρόωρα και η πληρωμή των κύριων συντάξεων που θα γίνουν την Παρασκευή 24 Μαΐου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του ΙΚΑ και των ΔΕΚΟ, και στις 28 Μαΐου για τους συνταξιούχους ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

Δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν αν θα δοθούν μέσα στην άλλη εβδομάδα και οι επικουρικές συντάξεις, που κανονικά πληρώνονται αρχές Ιουνίου.

Επίσης την Παρασκευή 24 Μαΐου θα γίνει η καταβολή της β’ δόσης του Επιδόματος Παιδιού για το 2019 που αφορά στο δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα γίνει άλλη μια έκτακτη πληρωμή με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που θα δοθεί σε 255.603 δικαιούχους, με ποσό 52,28 εκατ. ευρώ.

Προφανής στόχος των κυβερνώντων, όπως φαίνεται από τις εσπευσμένες πληρωμές, είναι να κατευνάσουν την οργή των πολιτών από τα μέτρα που πήρε και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 4 χρόνια και λόγω εκλογών επιχειρεί, μοιράζοντας επιδόματα κάλπης, να τα ξεχάσουν οι πολίτες.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Είστε συνταξιούχος και δουλεύετε στα κρυφά; – Τι πρέπει να κάνετε άμεσα για να μην χάσετε 12 συντάξεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Απόφαση-βόμβα από το Εφετείο Αθήνας: Επίδομα… εγγονιού σε συνταξιούχους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Ναι» του ΣτΕ στο ασυμβίβαστο δασκάλου οδηγών και δημοσίου υπαλλήλου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βρούτσης: Έκτακτη ενίσχυση σε 105.818 συνταξιούχους – Καταβάλλεται άμεσα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Συντάξεις: Από σήμερα η αύξηση των προσωρινών συντάξεων και η καταβολή αναδρομικών σε 65.251 συνταξιούχους

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Αυτά είναι τα εξωτικά νησιά που προσφέρουν βίζα σε όσους θέλουν να κάνουν τηλεργασία στον ήλιο

Μαρίνα Μπενέκου

Στο ΣτΕ για νέο γύρο αναδρομικών – Τι ισχύει για όσους έχουν κάνει αγωγές [Αναλυτικοί πίνακες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Συντάξεις: Αναδρομικά με ποσά έως 11.254 ευρώ στο Δημόσιο – Ο πίνακας των πληρωμών ανά Ταμείο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Έφτασε η ώρα για τα αναδρομικά: Οι επίσημοι πίνακες με τις πληρωμές για τους συνταξιούχους [πίνακες και ημερομηνίες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom