Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσουρεμένο βρήκαν το προεκλογικό δώρο Τσίπρα οι συνταξιούχοι

Αποκάλυψη-σοκ: Το «δώρο κάλπης» αποκάλυψε τις κρυφές συντάξεις Κατρούγκαλου!

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

Ποσά της 13ης σύνταξης άρχισαν να πιστώνονται στους συνταξιούχους από χθες στις 5 το απόγευμα αλλά οι δικαιούχοι που είδαν τι παίρνουν έμειναν έκπληκτοι καθώς τα χρήματα είναι πολύ λιγότερα από όσα περίμεναν.

Συνταξιούχος του ΝΑΤ με μικτή σύνταξη 976 ευρώ δικαιούται το 50% της σύνταξης ως επίδομα, δηλαδή 488 ευρώ και μετά την εισφορά 6% περίμενε να πάρει 465 ευρώ, αλλά χθες το απόγευμα είδε επίδομα 350,51 ευρώ!

Συνταξιούχος ΟΓΑ και ΤΣΑ με σύνολο 627 ευρώ μικτή σύνταξη δικαιούται το 70% ως επίδομα, δηλαδή 439 ευρώ και μετά το 6% για ασθένεια περίμενε να δει επίδομα 413 ευρώ, αλλά πιστώθηκαν 302 ευρώ!

Ο λόγος που πέφτει ψαλίδι σε όλους είναι γιατί στο ποσό εκτός από εισφορά 6% μπαίνει και φόρος που τρώει σχεδόν το 1/3 του επιδόματος! Και μάλιστα επιβάλλεται φόρος ακόμη και σε όσους είναι στο αφορολόγητο όριο με ετήσιο εισόδημα κάτω από 8.356 ευρώ.

Το μεγάλο ψαλίδι αποκάλυψε ο «Ε.Τ.» την Πέμπτη με επίσημα στοιχεία πληρωμών και τα στοιχεία των λογαριασμών έρχονται να επιβεβαιώσουν τα γραφόμενα.

Η κυβέρνηση βέβαια πληρώνει προεκλογικά ό,τι μπορεί πριν από τις κάλπες της 26ης Μαΐου, από συντάξεις, Δώρο και επιδόματα, σηκώνοντας ένα ποσό της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία.

Ετσι μετά το επίδομα κάλπης, το οποίο καταβάλλεται τη Δευτέρα, 20 Μαΐου, έρχεται πρόωρα και η πληρωμή των κύριων συντάξεων που θα γίνουν την Παρασκευή 24 Μαΐου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του ΙΚΑ και των ΔΕΚΟ, και στις 28 Μαΐου για τους συνταξιούχους ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

Δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν αν θα δοθούν μέσα στην άλλη εβδομάδα και οι επικουρικές συντάξεις, που κανονικά πληρώνονται αρχές Ιουνίου.

Επίσης την Παρασκευή 24 Μαΐου θα γίνει η καταβολή της β’ δόσης του Επιδόματος Παιδιού για το 2019 που αφορά στο δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα γίνει άλλη μια έκτακτη πληρωμή με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που θα δοθεί σε 255.603 δικαιούχους, με ποσό 52,28 εκατ. ευρώ.

Προφανής στόχος των κυβερνώντων, όπως φαίνεται από τις εσπευσμένες πληρωμές, είναι να κατευνάσουν την οργή των πολιτών από τα μέτρα που πήρε και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 4 χρόνια και λόγω εκλογών επιχειρεί, μοιράζοντας επιδόματα κάλπης, να τα ξεχάσουν οι πολίτες.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Ο τουρισμός, οι ξένοι συνταξιούχοι και η… βιομηχανία

Kon

Αυξήσεις έως 224 ευρώ με σύνταξη το 2020 – Οι πίνακες με όλα τα ποσά

Ανδρέας Ντίνης

Αποκάλυψη «Ε.Τ.»: Τα τελικά αναδρομικά και το παρασκήνιο για 2,5 εκατ. συνταξιούχους

Ανδρέας Ντίνης

Πώς και πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιουνίου – Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών

Ανδρέας Ντίνης

Επιστροφές έως 9.427 ευρώ «κλειδώνουν» δικαιούχοι ΙΚΑ, ΔΕΚΟ-τραπεζών, ΝΑΤ και ΟΑΕΕ [αναλυτικοί πίνακες]

Μιχάλης Μάρδας

Αποκλειστικό: Βγαίνουν ψηφιακά 80.000 εκκρεμείς συντάξεις – Ποιους αφορά

Μιχάλης Μάρδας

Τα 10 SOS για λιγότερους φόρους – Οι κωδικοί – κλειδιά στις φετινές δηλώσεις Ε1

Ανδρέας Ντίνης

Αλλάζουν οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων – Θα γίνονται ανάλογα με τον ΑΜΚΑ

Evanthia Karra

Επικουρικές-εξπρές για 50.000 συνταξιούχους – Αναλυτικά παραδείγματα, ποιες κατηγορίες αφορά

Ανδρέας Ντίνης