Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μεγάλα “παραμύθια” του ΣΥΡΙΖΑ

Εδώ γελάμε και κλαίμε μαζί για όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν. Εάν υπήρχε διαγωνισμός κωλοτούμπας στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας θα κέρδιζε με διαφορά την πρώτη θέση.

Δεν έχει περάσει ούτε ενάμισης χρόνος από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε υπερηφάνως “go back κυρία Μέρκελ, go back κύριε Σόιμπλε, go back κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο”.

Από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος προς την τότε κυβέρνηση έλεγε ότι το μνημόνιο θα καταργηθεί με έναν νόμο “όπως το ψηφίσατε εσείς με έναν νόμο”, έτσι θα καταργηθεί.

Διαβεβαίωνε δε ότι “αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει μνημόνια” και εξηγούσε ότι “αν είναι για κωλοτούμπες και υποχωρήσεις εξευτελισμού είναι άλλοι που μπορούν να το κάνουν εγώ δεν μπορώ”. Έδινε δε και το πολιτικό υπόβαθρο προεξφλώντας τη νίκη του ότι  “η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ακυρώνει τα μνημόνια”.

Η μεγαλύτερη κωλοτούμπα όμως του πρωθυπουργού αφορά την καγκελάριο της Γερμανίας: από το go back κα Μέρκελ έφθασε να της πλέκει το εγκώμιο δηλώνοντας ότι “δεν είναι τυχαίο που έχει μείνει τόσα χρόνια καγκελάριος”, ενώ αργότερα με αφορμή το προσφυγικό εξήρε και τον ανθρωπισμό της.

Μνημειώδης είναι η ατάκα του πρωθυπουργού και για τον ΕΝΦΙΑ: “Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος που δεν βελτιώνεται μόνο καταργείται” και έλεγε ότι για συμβολικούς λόγους εκείνος δεν τον είχε πληρώσει. Λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα έκανε έκκληση προς τους πολίτες να καταβάλλουν τις τελευταίες δόσεις για να μην καταρρεύσουν τα έσοδα.

Ακόμη πιο κραυγαλέα είναι η ασυνέπεια του πρωθυπουργού ως προς τα εργασιακά: “Είναι δέσμευση ότι θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και θα αποκαταστήσουμε το ευρωπαικό πλαίσιο στις εργασιακές σχέσεις. Είναι δέσμευση να επαναφέρουμε την 13 σύνταξη” έλεγε.

Εκείνο που ταιριάζει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η φράση που απηύθηνε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της βουλής προς την τότε κυβέρνηση: “Εσείς στα τέσσερα”. Όντως στα τέσσερα…

Προτεινόμενα για εσάς

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon

Γιατί ο Τσίπρας ανησυχεί με το ΚΙΝΑΛ

Kon

ΝΔ: Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαπραγματευόταν αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ με τους ίδιους όρους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Προσυνεδριακές διαδικασίες και καμπάνιες για να «σκεπάσει» το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πάιατ: Ενδεχόμενο βάσεων και σε άλλα νησιά από ΗΠΑ – Εκπλήσσομαι από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΥΠΠΟΑ: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη από την καταιγίδα “Μπάλος”

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Διά γυμνού οφθαλμού, χωρίς χρήση VAR

Kon

Άρχισε τα ίδια ο Τσίπρας: «Θα δούμε» είπε, αν πουν όχι οι Γάλλοι στην επαναδιαπραγμάτευση – Τι είπε για πανδημία, δημοσκοπήσεις και ακρίβεια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom