ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο καναβάτσο… ο Τσίπρας για Πολάκη, Μάτι και κότερο από το στενό μαρκάρισμα Μητσοτάκη

Στο καναβάτσο… ο Τσίπρας για Πολάκη, Μάτι και κότερο από το στενό μαρκάρισμα Μητσοτάκη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Η αποτυχία της προσπάθειας του κ. Τσίπρα να σύρει τον κ. Μητσοτάκη σε μία μονοθεματική αντιπαράθεση για τα μέτρα που εσπευσμένα και υπό πίεση ανακοίνωσε στο Ζάππειο έβγαλε τον πρωθυπουργό χθες στη Βουλή εκτός εαυτού.

Ενδεικτικό του γενικότερου εκνευρισμού που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν και το πρωτοφανές επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη να κατεβαίνει από τα υπουργικά έδρανα και να πηγαίνει όρθιος και με εμφανές σε όλους απειλητικό ύφος μπροστά στον αρχηγό της Ν.Δ., να τον εγκαλεί επειδή ο κ. Μητσοτάκης είχε εγκαλέσει πριν τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ για φασιστική νοοτροπία. «Φύγε από εδώ. Πέρασε έξω», του είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν τον είδα, όχι δεν τον είδα», απαντούσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στους βουλευτές της Ν.Δ. που τον προέτρεπαν να «μαζέψει» τον υπουργό.

Στην έναρξη της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο αρχηγός της Ν.Δ. επέβαλε τη δική του ατζέντα, στρίμωξε τον πρωθυπουργό για την πλήρη στήριξη και ταύτισή του προς τον κ. Πολάκη, ανέδειξε το πολιτικό θέατρο της κυβέρνησης το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να προσποιούνται ότι δεν ήξεραν ότι υπήρχαν νεκροί, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για υποκρισία να κάνει διακοπές σε κότερο της κ. Παναγοπούλου, βρίζοντας την επιχειρηματική ελίτ, αλλά και για ψέματα που ο κ. Τσίπρας συνέχισε και χθες, προσπαθώντας να διαστρεβλώσει τις θέσεις της Ν.Δ.

Το γενικότερο πολιτικό κλίμα, αλλά ειδικότερα χθες η έκβαση της συζήτησης στη Βουλή, έκανε τον κ. Τσίπρα να χάσει την ψυχραιμία του. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι ο Πρόεδρος της Βουλής αναγκάστηκε να «αδειάσει» σε ζωντανή σύνδεση τον κ. Τσίπρα όταν χωρίς κανένα λόγο επιτέθηκε στον Ανδρέα Λοβέρδο. Ηταν η στιγμή που ο κ. Λοβέρδος διαμαρτυρήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής επειδή έδωσε το λόγο στον κ. Τσίπρα για να απαντήσει στον κ. Μητσοτάκη, πριν δώσει το λόγο στην κ. Γεννηματά. «Δεν διαμαρτυρήθηκες όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε 63 λεπτά και ο πρωθυπουργός 52. Διαμαρτύρεσαι μόνο όταν είναι να μιλήσω εγώ. Είστε δεκανίκια της Ν.Δ., αυτό είστε!», είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Λοβέρδο, μπροστά στον έκπληκτο Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος αναγκάστηκε να «αδειάσει» μπροστά σε όλους τον πρωθυπουργό, λέγοντας. «Παρακαλώ κύριε πρωθυπουργέ. Ο κ. Λοβέρδος Διαμαρτυρήθηκε και πριν. Είναι αλήθεια. Τον άκουσα».

Η χθεσινή κουβέντα στη Βουλή δεν πήγε όπως την είχε σχεδιάσει το επιτελείο του Μαξίμου. Η προσπάθεια του κυβερνητικού μηχανισμού να αλλάξει την ατζέντα με τις εσπευσμένες ανακοινώσεις για να φύγει το φως από τον Πολάκη, το Μάτι, το κότερο κ.λπ., απέτυχε, ενώ το γεγονός ότι αυτή τη φορά ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν άφησε αναπάντητο κανένα κτύπημα κάτω από τη ζώνη και ανταπαντούσε σε κάθε επίθεση που δεχόταν από τον πρωθυπουργό, οδήγησε στην πιο άγρια σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη που έχει γίνει μέχρι σήμερα στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο απευθυνόμενος στον πολιτικό του αντίπαλο να πει «είσαι πολύ λίγος εσύ να μιλάς για μένα», συμπληρώνοντας υπαινιγμούς για τον τρόπο που απέκτησε περιουσία η οικογένεια Μητσοτάκη. «Στη χούντα η οικογένειά μου εξορίστηκε. Η δική σας έκανε δουλίτσες», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας τον πρωθυπουργό, καθώς και οι δύο μεγαλώνουν παιδιά -όπως είπε- να μη συνεχίσουν με αναφορές ο ένας στην οικογένεια του άλλου. Για να απαντήσει στη σκληρή επίθεση του κ. Μητσοτάκη για την υποκρισία να κρύβουν ότι υπάρχουν νεκροί στο Μάτι και όταν αυτό αποδεικνύεται να μιλά για «ξαναζεσταμένο φαγητό», να στηρίζει και να ταυτίζεται με τη συμπεριφορά και το ήθος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, να κρύβει τις διακοπές του στο κότερο της οικογένειας Παναγοπούλου, να διορίζει έμμισθη συνεργάτιδά του την κ. Παναγοπούλου, να διαστρεβλώνει με ψέματα δηλώσεις του αρχηγού της Ν.Δ., να επιτίθεται στη σύζυγό του, ο πρωθυπουργός χθες ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια, επαναλαμβάνοντας ανυπόστατες κατηγορίες και fake news από το σπίτι της κ. Γκραμπόφσκι στο Παρίσι και την υπόθεση των δανείων του Εθνικού Κήρυκα, μέχρι ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι κουμπάρος του κ. Μαρινάκη, κάτι που όπως σε ήρεμο -σχεδόν περιπαικτικό- ύφος ο κ. Μητσοτάκης του απάντησε ότι είναι ψέμα και δεν ισχύει.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Χατζηδάκης: Σε πολιτική τρικυμία ο ΣΥΡΙΖΑ – Καταψήφισε το άρθρο που κατοχυρώνει το 8ωρο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το εργασιακό νομοσχέδιο – Οι μεγάλες αλλαγές

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο: Νέες συγκεντρώσεις και πορείες το απόγευμα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Τσίπρας στηρίζει πάλι Πολάκη – Αντί να τον εγκαλέσει κάλεσε την κυβέρνηση να απολογηθεί για το AstraZeneca!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Με αυτά που λέει, και πάλι τα γκάλοπ θα… καταγγέλλει

Kon

Το… κοράνι της Αριστεράς

Kon

Και τα… δέντρα!

Kon

Ο καλύτερος διαχειριστής παγκοσμίως για το 2015

Kon

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν είσαι ο Ανδρέας Παπανδρέου – Αποκήρυξε δημόσια τις σαχλαμάρες Πολάκη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom