Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 2015 ο Αμβρόσιος αποθέωνε τον Τσίπρα

Ο Αμβρόσιος σηκώνει ασπίδα προστασίας στον Κουρουμπλή και επιτίθεται σε ΣΥΡΙΖΑ και Ακρίτα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Ουδείς από αυτούς βεβαίως, ούτε τα στελέχη ούτε τα ΜΜΕ που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, ενοχλήθηκαν, όπως κάνουν τώρα με τη συνάντηση ανάμεσα στον Π. Κουρουμπλή και τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, όταν ο «κήρυκας του μίσους» και ακροδεξιός Αμβρόσιος αποθέωνε τον Αλέξη Τσίπρα και στεκόταν στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την εκλογική νίκη του Ιανουαρίου του 2015.

Και όχι μόνο δεν ενοχλήθηκαν, αλλά προέβαλλαν -όπως έκανε το φίλα προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ site του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου tvxs.gr στις 5 Φεβρουαρίου 2015- τα θερμά λόγια απόλυτης στήριξης του Αλέξη Τσίπρα από τον μητροπολίτη Αιγιαλείας, ώστε να δει η κοινή γνώμη -τότε- πως η Εκκλησία δεν ήταν απέναντι στη νέα κυβέρνηση. Είναι βέβαιο ωστόσο ότι ο Αμβρόσιος δεν είχε το 2015 άλλες απόψεις από αυτές που έχει σήμερα που συνάντησε τον κ. Κουρουμπλή.

«Από τις πρώτες κιόλας στιγμές της αναλήψεως των ευθυνών διακυβερνήσεως της πολύπαθης χώρας μας ο νέος πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του εφαρμόζουν μια πολιτική, που αποπνέει ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ! Φαίνεται πως πέρασε πια η εποχή των μεγάλων και δουλικών ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ σε ΟΛΑ! Περάσαμε στην εποχή της αντιστάσεως! Στη μανία των Ευρωπαίων κατακτητών μας, λέγε με τρόικα κ.λπ., αντιτάσσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια!

Η στάση του κ. Τσίπρα μάς γεμίζει τα στήθη με υπερηφάνεια» αλλά και «Δόξα τω Θεώ, λοιπόν, διότι με πρωθυπουργό τον ακάματο κ. Τσίπρα οι Ευρωπαίοι εταίροι μας μαθαίνουν τώρα ότι ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΔΟΥΛΟΙ ΑΛΛΑ ΕΤΑΙΡΟΙ της Ευρωπαϊκής Ενώσεως!», έγραφε ο μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος με την υπογραφή του, σύμφωνα με δημοσίευμα του tvxs.gr στις 5/2/2015 και συνέχιζε: «Μια νέα εποχή, που θα ανακουφίσει τον Ελληνα, πρόκειται να ανατείλει! Τα πρώτα δείγματα της επερχόμενης νίκης Αλέξη Τσίπρα, της νίκης των Ελλήνων, άρχισαν να φαίνονται ήδη στον ορίζοντα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ομπάμα εξέφρασε ήδη την πρόθεσή του να μας συνδράμη!

Η σκληρή και άκαρδη κ. Μέρκελ, θορυβημένη, σπεύδει στην Ουάσιγκτον! Η Ρωσία επίσης εξέφρασε τη συμπάθειά της! Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν χάσει τον ύπνο τους! Η Ευρώπη άρχισε να μας υπολογίζει! Κάποιοι πρωθυπουργοί της Ευρώπης ακούουν πια όχι μόνο με προσοχή, αλλά και με στοχαστική διάθεση τις ελληνικές θέσεις και απόψεις!

Γεια σου, πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα λεβέντη! Βάλε πια μια τελεία και παύλα, στις μονομερείς και εθνοκτόνες υποχωρήσεις μας! Ο Χριστός μαζί σου! Η Παναγιά μας στο πλευρό σου! Καλή επιτυχία για το καλό της Ελλάδος!»

Προσπάθεια να μείνει στο προσκήνιο η Novartis

Να κρατήσει στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας την υπόθεση Novartis, ώστε πρώτον να μην προχωρήσουν υποθέσεις σκανδάλων που αφορούν στην κυβέρνηση και δεύτερον να μην αποκαλυφθούν τα ρήγματα που υπάρχουν στο εσωτερικό του και το κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί, προσπαθεί με κάθε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η σκληρή κόντρα με τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής είναι μονόδρομος για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του υπολογίζουν ότι όσο διατηρείται το κλίμα «πολέμου» στην πολιτική ζωή, όσοι εντός του κυβερνητικού και κομματικού μηχανισμού διαφωνούν με βασικές πολιτικές ή ασκούν κριτική για τον εναγκαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή και τη διαφθορά και ασκούν κριτική στο εσωτερικό του κόμματός του είτε θα σιωπήσουν είτε, αν εμφανιστούν, θα κατηγορηθούν για υπονόμευση «την ώρα της μάχης».

Αυτός είναι ο βασικός πολιτικός λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση θα επιμένει μέχρι τέλους πως η υπόθεση Novartis είναι μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο. Ο,τι και να αποκαλυφθεί στην αντίθετη κατεύθυνση, όσο και αν η κυβέρνηση έχει τραυματιστεί επικοινωνιακά επειδή μιλούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους αλλά δεν στοιχειοθετήθηκε από τη Δικαιοσύνη ούτε μία δίωξη από τους δέκα πολιτικούς που «έσυραν» σε προανακριτική, η γραμμή ως τις εκλογές θα είναι αυτή και δεν αλλάζει. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο θα προσπαθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν να στείλουν ενώπιον του ανακριτή και τον Αδωνι Γεωργιάδη, ακόμα και χωρίς στοιχεία, για να μπορούν στο προεκλογικό μπαλκόνι να λένε ότι δήθεν η Νέα Δημοκρατία με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής έχει σκοπό να παραγράψει, όταν έρθει στην εξουσία.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι προσπαθούν να μην προχωρήσει η έρευνα για υποθέσεις με οσμή σκανδάλου που πλήττουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η υπόθεση Πετσίτη-Αρτεμίου-Λαυρεντιάδη (ΔΕΠΑ-ELFE), στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, αλλά και άλλες υποθέσεις για τις οποίες έχουν δοθεί άνωθεν εντολές σε κάποιους ελάχιστους κρίκους της Δικαιοσύνης, τους οποίους -σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο- ελέγχει και καθοδηγεί η κυβέρνηση, να «παγώσουν» έρευνες, όπως η διερεύνηση των καταγγελιών για τη διαχείριση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για το μεταναστευτικό, οι αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά οι οποίες κρατούνται «παρκαρισμένες» από το προεδρείο της Βουλής που δεν συζητά την άρση της ασυλίας των δύο πρώην υπουργών, οι καταγγελίες περί ανεξήγητης εξαγοράς της εταιρίας του αντιπροέδρου της Βόρειας Μακεδονίας από τη ΔΕΗ η οποία ήδη αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, η υπόθεση του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου, η σύμβαση για την παράταση της παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» για την οποία υπήρξε και παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το παράλογα χαμηλό τίμημα…

Αφορμή για να αποκαλυφθούν τα εσωτερικά ρήγματα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η υπόθεση Πετσίτη-Αρτεμίου, για την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Σάκης Παπαδόπουλος και άλλοι, έχουν καλέσει επανειλημμένα τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά να δώσει εξηγήσεις, ενώ και άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, είναι στην ίδια γραμμή, πιέζοντας το Μαξίμου και προσωπικά τον κ. Τσίπρα. Το γεγονός ότι προσφάτως αποστάσεις από τον κ. Παππά κράτησε και από το briefing ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανεξάρτητα αν μετά επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε με τη δήλωσή του, αποτελεί για κάποιους θρυαλλίδα εξελίξεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσυνδέσει τον Πετσίτη από την κυβέρνηση και τον Νίκο Παππά απέτυχε παταγωδώς, καθώς στοιχεία και φωτογραφίες πιστοποιούν ότι ο κ. Πετσίτης -που σήμερα βρίσκεται στην Κύπρο και αποτελεί ερωτηματικό για τη Δικαιοσύνη το πώς ακόμα δεν έχει κληθεί όταν η υπόθεση που τον αφορά ερευνάται- ήταν στην υπηρεσία του Μαξίμου και του φίλου του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής τουλάχιστον μέχρι και το 2016.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Προτεινόμενα για εσάς

Οχι άλλη «αλλαγή» από Τσίπρα και Παπανδρέου

Kon

Φώφη Γεννηματά-Αλέξης Τσίπρας: Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Παπανδρέου κάνει άνω-κάτω ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ: Το μπάχαλο στην κεντροαριστερή πολυκατοικία και τα κέρδη για τη ΝΔ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκλειψη «ηλίου» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Τσίπρας: Squid Game η οχύρωση της χώρας στον ιό – Η Δεξιά βλέπει τους νέους ως στρατηγικό εχθρό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon