Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πολάκης εγκαινιάζει νοσοκομείο που δεν έχει γιατρούς… και δρόμο

Νέα «πυρά» σε Πολάκη από Παπακώστα και Αυλωνίτου [βίντεο]

ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Για εγκαίνια που θυμίζουν… Σαντορίνη ετοιμάζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης, πανηγυρίζει για το νέο Νοσοκομείο Καρπάθου που λαμβάνει «σάρκα και οστά», απλώς μένουν κάποιες… λεπτομέρειες να ρυθμιστούν. Οπως το γεγονός ότι δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού, αλλά και δρόμος πρόσβασης στο νοσοκομείο!

Ο Παύλος Πολάκης σε καθημερινή βάση αναρτά τα καλά νέα στη Δημόσια Υγεία. Ενα από αυτά είναι ότι η Κάρπαθος θα αποκτήσει νοσοκομείο, ένα έργο που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο και υλοποιείται από τις Κτιριακές Υποδομές. Ο οργανισμός του νέου νοσηλευτικού ιδρύματος δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», με το νέο νοσοκομείο να αποκτά λειτουργική υπόσταση. Βέβαια, μένουν πολλά θέματα να ρυθμιστούν, όπως η στελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος προκειμένου να επιτελέσει το σκοπό του και να μη συνεχίσουν οι διακομιδές και αεροδιακομιδές να αποτελούν καθημερινότητα, όπως συμβαίνει σήμερα στο νησί και όπως έχει δείξει και το παράδειγμα της Σαντορίνης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας υπολειτουργεί με ένα γιατρό ανά ειδικότητα. Συγκεκριμένα, υπάρχει μόνο ένας χειρουργός, ένας αναισθησιολόγος, ένας παιδίατρος, ενώ… κανένας νεφρολόγος. Κύρια αιτία για την οποία οι γιατροί δεν δείχνουν προθυμία για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης είναι τα πολύ ακριβά ενοίκια στα σπίτια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, πάντως, παρά τα πολλά που έχουν ακόμη να γίνουν και στην περίπτωση της Καρπάθου, βιάζεται, όπως φαίνεται, για τα εγκαίνια. Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εγκαινίων».

Μάλιστα, όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση, το μόνο (!) που απομένει είναι «η ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης και εισόδου στο νοσοκομείο». Παρουσιάζει, δηλαδή, ο κ. Πολάκης ένα νοσοκομείο σχεδόν έτοιμο να δοθεί στην υπηρεσία των κατοίκων, αλλά δεν υπάρχει ακόμη δρόμος να οδηγεί σε αυτό.
«Ετοιμάζονται πάλι να κόψουν κορδέλες. Μετά τις κορδέλες θα κλείσουν το Κέντρο Υγείας Καρπάθου και θα μεταφέρουν το προσωπικό στο νέο νοσοκομείο και αυτό είναι όλο. Οπως στη Σαντορίνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

«Πόλεμος» ελλείψει ιδεών…

Kon

Βουλή: Αρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας μετά τη μήνυση Στουρνάρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Υποστολή… Πολάκη μετά από πιέσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αντιεπιστημονική άποψη δεν νοείται με τη δημόσια υγεία

Kon

Οι αυταπάτες δεν τελείωσαν το 2015

Kon

Ο Μητσοτάκης και τα λάθη του

Kon

Τα μάτια του λαγού…

Kon

Ασπίδα η ανάπτυξη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Πολάκης εμβολιάστηκε και «γονάτισε» το Twitter: «Ιπποφέρω, ιπποφέρω Πολή»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom