Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις: «Σας πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη» – Σπίρτζης: «Πληρώστε και κανά φράγκο» [βίντεο]

Νέα άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, στη συζήτηση για την έγκριση των προαπαιτουμένων και την ένταξη έξι δημόσιων οργανισμών στο νέο υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

«Δικός σας ευρωβουλευτής είναι ο κύριος Κούλογλου και δικό σας κουμπάρος είναι ο κ. Καλογρίτσας και εσείς του δώσατε τα έργα. Κύριε Σπίρτζη μην σας ακούσω ξανά να κατηγορείτε το ΠΑΣΟΚ εσείς είστε το πιο παλιό και πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ να κατηγορείτε εσείς το ΠΑΣΟΚ γελάνε και τα μανταλάκια», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον υπουργό Υποδομών.

Γεωργιάδης: «Ο Σπίρτζης για να σώσει τον εαυτό του κατέστρεψε το αφήγημα των τελευταίων πέντε ετών οτι εμείς δίναμε τα έργα στους φίλους μας εργολάβους, είναι αξιοθρήνητος.

Αν συμφωνεί ότι άλλο το παλιό ΠΑΣΟΚ άλλο το νέο πρέπει να μας πει τι εννοεί όταν λέει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν την Ελλάδα για 40 χρόνια σε πιο αναφέρεστε στο παλιό ή στο νέο ΠΑΣΟΚ. Εσείς είστε το νέο στην Ελλάδα ο αρχιΠασόκος;
Γιατί πήρε δάνειο ο Καλογρίτσας από την τράπεζα Αττικής έχει καμία σημασία ότι πήγαινε στις προεκλογικές ομιλίες του κυρίου Παππά; Σας πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη είστε αξιοθρήνητος τρέμετε σαν το ψάρι».

Ο υπουργός υποδομών κατηγορώντας εκ νέου τη ΝΔ ανέφερε ότι όλη η συζήτηση γύρω από την τράπεζα Αττικής γίνεται επειδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να πληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει από τη συγκεκριμένη τράπεζα. Είστε ανθρωπάκια, τόνισε, προκαλώντας την αντίδραση του Πάνου Σκουρλέτη, τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί.

Σπίρτζης: «Σας προκαλούμε να φέρετε εδώ και πολύ καιρό κάτι συγκεκριμένο από αυτά που μας κατηγορείτε όχι λάσπη στον ανεμιστήρα.
Μήπως όλα αυτά γίνονται γιατί τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τράπεζα Αττικής δεν εξυπηρετούνται και δεν είναι διασφαλισμένα; Ολη αυτή η λάσπη υπάρχει για να μην καταγγελθούν τα δάνεια των κομμάτων σας στην τράπεζα που κατηγορείται ως ΣΥΡΙΖΑ bank. Πληρώνετε τις δόσεις ή ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα. Να πληρώσετε και κανένα φράγκο».

Ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ η εταιρεία «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα δεν έχει πάρει έργα από το υπουργείο Υποδομών και κατήγγειλε ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σήμερα ευρισκόμενος στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η διαφορά μεταξύ λαϊκισμού και μεταρρύθμισης σε ένα εισιτήριο

Kon

Γεωργιάδης: Ξεκίνησαν έλεγχοι για τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων και θα επιβληθούν πρόστιμα

Ανδρέας Ντίνης

Γεωργιάδης: Ξεκίνησαν έλεγχοι για τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων και θα επιβληθούν πρόστιμα

Ανδρέας Ντίνης

Γεωργιάδης: Μπορούμε να γίνουμε μία χώρα με ικανή βιομηχανική παραγωγή

Ανδρέας Ντίνης

Γεωργιάδης: Στην Ελλάδα πλέον ανοίγεις επιχείρηση σε έξι λεπτά

Ανδρέας Ντίνης

Γεωργιάδης: Ευτυχώς για τη χώρα, οι ιδέες της αριστεράς δεν έχουν πια πέραση

Ανδρέας Ντίνης

Γεωργιάδης: Να πάει φυλακή ο Τσίπρας αν αποδειχθεί ότι τους έβαλε να τα πουν

Ανδρέας Ντίνης

Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης κατηγορεί τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι τον στοχοποιεί

Ανδρέας Ντίνης

Γεωργιάδης: Ζήτημα ωρών η αποκάλυψη του «Μάξιμου Σαράφη»

Μιχάλης Μάρδας