Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Economist «σφάζει» τον Τσίπρα: Αντιμετωπίζει εκλογικό αφανισμό

Περιοδεία Τσίπρα στην Κρήτη - Το πρόγραμμά του

Newsroom eleftherostypos.gr

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα της Ελλάδας, οδεύει προς την εκλογική ήττα του». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του Economist για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Το άρθρο αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας, ειδικά για έναν άνδρα που βρίσκεται ενώπιον της επερχόμενης εκλογικής του εξαφάνισης, φαίνεται να είναι αρκετά ατάραχος, όπως έμοιαζε ο Σωκράτης, όταν ετοιμαζόταν να πιει το κώνειο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και οι 12 δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα από την αρχή του 2019 καταδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, στις 9 από τις 12 η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι διψήφια.

Ο Economist εκτιμά επίσης ότι ο κ. Τσίπρας μοιάζει πλέον να ασχολείται αποκλειστικά με την παρακαταθήκη του, παρά με το μέλλον της χώρας.

Πέρα από την περιγραφή της «μεταστροφής» του κ. Τσίπρα, την οποία ο Economist χαρακτηρίζει την «εντυπωσιακότερη στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία», το άρθρο σημειώνει ότι «το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ επιτεύχθηκε με την επιβολή υψηλότερων φόρων στη μεσαία τάξη αντί για τη μείωση των δαπανών και τη δρομολόγηση νέων ιδιωτικοποιήσεων».

Ο αρθρογράφος αναφέρει πως η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά δεν φαίνεται να πείθει καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που παραμένει αδιάφορο στην ενθάρρυνση των επενδύσεων».

«Η λειτουργία τμημάτων της κινεζικής επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά εμποδίζεται από την γραφειοκρατία., ενώ το γεγονός ότι η ανάπτυξη του Ελληνικού φαίνεται να έχει παραλύσει υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας», αναφέρει το άρθρο.

Επίσης ο Economist σχολιάζει πως οι δικηγόροι της χώρας «ασκούν κριτική στην στην πολιτικοποίηση του δικαστικού σώμα».

«Μικρές κινήσεις στο χώρο της παιδείας, όπως η κατάργηση της παράδοσης, κατά την οποία ο καλύτερος μαθητής του σχολείου γινόταν σημαιοφόρος στις εθνικές παρελάσεις, υποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στην αριστοκρατία και ακόμη συνδεδεμένος με το ακρο-αριστερό παρελθόν του» επιβεβαιώνοντας πολλούς από τους επικριτές του», σημειώνει το άρθρο.

Προτεινόμενα για εσάς

Ο κορονοϊός σκότωσε και τον πολιτικό χαβαλέ

Κώστας Σκαναβής

Φυλαχθείτε από τον Καψώχα και τον Κούλογλου

Κώστας Σκαναβής

Τσίπρας: Η ΕΕ ή θα αφήσει πίσω τη λιτότητα ή θα υπονομεύσει την ύπαρξή της

Κώστας Σκαναβής

Κορωνοϊός: Η καραντίνα επιδεινώνει την οικογενειακή βία… λένε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν ερώτηση

Evanthia Karra

Σε «καραντίνα» ο ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας Σκαναβής

Οι πρωθυπουργοί δίνουν λογαριασμό στους πολίτες, όχι στα διαδικτυακά τρολ της αντιπολίτευσης

Κώστας Σκαναβής

Ιός… ανευθυνότητας στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης

Τσίπρας: Απαράδεκτη κλιμάκωση των τουρκικών επιθετικών ενεργειών

Ανδρέας Ντίνης

Η ύπουλη διγλωσσία και το «μετά θα λογαριαστούμε»

Κώστας Σκαναβής