Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης απάντησε στον «Ε.Τ.»… με άλλες επτά επιχορηγήσεις

Αποκάλυψη «Ε.Τ.»: Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης μοιράζει πάνω από 570.000 ευρώ σε προεκλογικές επιχορηγήσεις

Άγγελος Αγγελίδης

Με το ένα χέρι έγραφε την απάντηση προς τον Ελεύθερο Τύπο και με το άλλο υπέγραφε νέες επιχορηγήσεις. Η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, επιχείρησε να απαντήσει στο χθεσινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου με τον τίτλο: «Μοίρασε 269.500 ευρώ με… έξι υπογραφές».

Ομως, πριν στείλει την απάντηση, πρόλαβε και υπέγραψε ακόμη επτά επιχορηγήσεις, συνολικού ύψους 29.600 ευρώ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακροχωρίου Ημαθίας «Ψηφιδωτό» έλαβε 2.000 ευρώ «για χρηματοδότηση διοργάνωσης πολιτιστικής δράσης». Μάλιστα, το αίτημα είχε κατατεθεί… προχθές και εγκρίθηκε με εξπρές διαδικασίες. Τα αιτήματα για τις υπόλοιπες έξι επιχορηγήσεις κατατέθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου και αφορούσαν:

1. Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαριλάου «οι Τρεις Ιεράρχες», ο οποίος έλαβε 3.600 ευρώ «για χρηματοδότηση διοργάνωσης πολιτιστικής εκδήλωσης»

2. Την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, η οποία έλαβε 2.000 ευρώ «για χρηματοδότηση διοργάνωσης αθλητικής δράσης»

3. Τον Αθλητικό Σύλλογο «ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ», ο οποίος έλαβε 15.000 ευρώ «για χρηματοδότηση διοργάνωσης αθλητικής εκδήλωσης – μαραθωνίου»

4. Τον Σύλλογο Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, ο οποίος έλαβε 1.000 ευρώ «για χρηματοδότηση διοργάνωσης πολιτιστικής εκδήλωσης»

5. Την Πολιτιστική Αθλητική Ενωση Τερψιθέας Ευαγγελίστριας, η οποία έλαβε 2.000 ευρώ «για χρηματοδότηση διοργάνωσης αθλητικής δράσης» και

6. Την Εταιρεία Μελέτης και Ερευνας της ιστορίας των Σερρών, η οποία έλαβε 4.000 ευρώ «για χρηματοδότηση της έκδοσης βιβλίου»

Σε ό,τι αφορά την απάντηση προς τον Ελεύθερο Τύπο, το υφυπουργείο θεωρεί ότι το δημοσίευμα είναι… «κατευθυνόμενο» και «δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις στους πολίτες, καθώς βρίθει από ανακρίβειες και ψευδολογίες». Θέλοντας, λοιπόν, να αποκαταστήσει την τάξη προχωρά σε… διευκρινίσεις, οι οποίες –κατά έναν περίεργο τρόπο– ταυτίζονται με το δημοσίευμα, ειδικά αυτές που αναφέρονται στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αβάντες Ξάνθης, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, τη ΡΟΗ ΚΟΙΝΣΕΠ και το Thessaloniki Pride.

Σε ό,τι αφορά το ποσό των 10.000 ευρώ που εγκρίθηκε σε εταιρία της Θεσσαλονίκης για να βγάζει φωτοτυπίες για τις ανάγκες του «Νομικού Συμβούλου», το υφυπουργείο ισχυρίζεται ότι αφορά «τις ανάγκες του 20μελούς Νομικού Συμβουλίου του Κράτους». Ομως, αυτό δεν αναφέρεται στο έγγραφο της Διαύγειας, όπου ξεκάθαρα και πολλές φορές γίνεται αναφορά στις ανάγκες του «νομικού συμβούλου του υφυπουργείου». Επίσης, υποστηρίζει ότι τα χρήματα αφορούν «την αναπαραγωγή δικαστικών εγγράφων, αποφάσεων και βιβλίων από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, που είναι εργασίες μεταφοράς, φωτοτύπησης και βιβλιοδεσίας ενός μεγάλου όγκου εγγράφων και βιβλίων». Ομως και πάλι στο έγγραφο της Διαύγειας γίνεται ρητή αναφορά μόνο σε «παροχή υπηρεσιών παραγωγής φωτοαντιγράφων».

Τέλος, για τη διοργάνωση διήμερου διαβαλκανικού forum, με κόστος 66.500 ευρώ, το υφυπουργείο επικαλείται ως δικαιολογία ότι θα γίνει με απόφαση του πρωθυπουργού (!) και ότι η ανάθεση στην κοινοπραξία δύο εταιριών έγινε μετά από διαγωνισμό.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

«Πρωταθλητής» στις επιχορηγήσεις ο υφυπουργός Αθλητισμού Βασιλειάδης ένα μήνα πριν τις εκλογές

Ανδρέας Ντίνης

Αποκάλυψη «Ε.Τ.»: Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης μοιράζει πάνω από 570.000 ευρώ σε προεκλογικές επιχορηγήσεις

Αποκάλυψη «Ε.Τ.»: Η Χατζηγεωργίου «δημιουργεί» επιχορηγήσεις και μοιράζει πεντοχίλιαρα

Δημήτρης Κατσάκος

Βροχή προσλήψεων από την… υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης

Δημήτρης Κατσάκος

Μυστικά που ξεκλειδώνουν επιχορηγήσεις 200 εκατ. ευρώ

George Michaelides

Μοίρασε 269.500 ευρώ με έξι υπογραφές η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης

Δημήτρης Κατσάκος