Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς απαντά η ΝΔ στον πόλεμο… λάσπης και λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Να πάρει ξεκάθαρη θέση o ΣΥΡΙΖΑ για την χρήση μάσκας και το άνοιγμα των σχολείων

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με τη χώρα να βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο -όποια απόφαση και αν λάβει τελικά ο Αλέξης Τσίπρας για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών- η στρατηγική της Ν.Δ. θα επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στο θετικό πολιτικό λόγο με στόχο να διευρύνει την απήχησή της και πέραν των παραδοσιακών ορίων της Κεντροδεξιάς πείθοντας και τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να εμπιστευθούν τη Ν.Δ. ακόμη και εάν δεν την είχαν ψηφίσει στο παρελθόν.

Το μήνυμα που θα εκπέμπεται από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι «μετά τη λαίλαπα του λαϊκισμού έρχεται μία πολύ συγκεκριμένη “συμφωνία αλήθειας”», η οποία θα υλοποιηθεί με πολύ συγκεκριμένα βήματα. Το δίλημμα «Πρώτη φορά με Ν.Δ. και Κυριάκο Μητσοτάκη ή τρίτη φορά με ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα» θα είναι κυρίαρχο στην πορεία προς τις κάλπες της 26ης Μαΐου, από τις οποίες η Πειραιώς θα επιδιώξει να σταλεί, σε κάθε περίπτωση, μήνυμα υπέρ της πολιτικής αλλαγής στη χώρα.

Η ίδια δηλώνει, ούτως ή άλλως, πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Αν διεξαχθούν και εθνικές εκλογές, θα αποτελέσουν «μητέρα των μαχών» και η Ν.Δ. προετοιμάζεται όχι μόνο για τις κάλπες, αλλά και για τα δύσκολα της διακυβέρνησης την επόμενη ημέρα. Αν γίνουν μόνο ευρωεκλογές, το μήνυμα της Πειραιώς θα είναι και πάλι σαφές: «Καμία ψήφος χαμένη».

Μήνυμα αποδοκιμασίας

Η Ν.Δ. θα επιδιώξει να προσδώσει και σε αυτές χαρακτήρα εθνικών εκλογών, καλώντας τους πολίτες να στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης. Οπως λένε χαρακτηριστικά, για πρώτη φορά ύστερα από σχεδόν 4 χρόνια θα έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στην κάλπη και να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Τσίπρα: «Αρκετά, έως εδώ, δεν πάει άλλο. Ηρθε η ώρα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιλέγει, πάντως, το τελευταίο διάστημα να αφιερώνει στις ομιλίες του λιγότερο χρόνο στην κριτική στα πεπραγμένα μίας κυβέρνησης που είναι πεπεισμένος ότι στη συνείδηση των πολιτών έχει ταυτιστεί με την «εξαπάτηση, την υπερφορολόγηση, το βαρύ πλήγμα στη μεσαία τάξη», αλλά και με την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και με την «τοξικότητα» στο πολιτικό κλίμα, με «προσπάθειες παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, ελέγχου των ανεξάρτητων Αρχών, οικοδόμησης κομματικού κράτους και με μεθοδεύσεις εναντίον πολιτικών της αντιπάλων».

«Οι πολίτες ξέρουν τι έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση, την έχουν απορρίψει και θέλουν πλέον να μάθουν τι θα κάνει ως κυβέρνηση η Ν.Δ. για να λύσει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας», εξηγούν στην Πειραιώς.
Μεταξύ των στόχων που θέτει η γαλάζια ηγεσία είναι και η ανάδειξη του πραγματικά προοδευτικού χαρακτήρα των δικών της θέσεων απέναντι σε ψεύτικα διλήμματα που προσπαθεί να προβάλει ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας τη Ν.Δ. ως έκφραση του… συντηρητισμού.

«Ενσάρκωση όχι μόνο του συντηρητισμού αλλά και της οπισθοδρόμησης είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούν ανάχωμα στην πρόοδο που έχει ανάγκη ο τόπος μας», αντιτείνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ενδεικτικά, μάλιστα, διερωτώνται, μεταξύ άλλων, εάν είναι προοδευτικό «να αντιδρά στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, να υπερφορολογεί τα μεσαία στρώματα, να υπονομεύει την προσέλκυση επενδύσεων».

Ακόμη και το «να χρησιμοποιεί την Αστυνομία για την αποτροπή κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης, αλλά να αδιαφορεί παντελώς για την ασφάλεια των πολιτών;», όπως λένε χαρακτηριστικά.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό στην Πειραιώς βλέπουν με ικανοποίηση ότι η προοπτική νίκης της Ν.Δ. αρχίζει ήδη να επιδρά θετικά και στην ελληνική οικονομία.

«Το γεγονός ότι προεξοφλείται πια η πολιτική αλλαγή βάζει τέλος στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα και βελτιώνει το οικονομικό κλίμα. Ακόμη και η πεποίθηση ότι τελειώνει ο λαϊκισμός της κυβέρνησης Τσίπρα παράγει ήδη θετικά αποτελέσματα», εξηγούν, επικαλούμενοι και τα μηνύματα από τις αγορές. Το διαφορετικό κλίμα στην οικονομία, που διαφαίνεται και από τοποθετήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, δεν σημαίνει βέβαια ότι έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα, αλλά είναι σαφής ο θετικός αντίκτυπος του γεγονότος ότι «πλησιάζει το τέλος και των ιδεοληψιών σε σχέση με την επιχειρηματικότητα». Αυτό θεωρείται σημαντικό, καθώς η προσέλκυση επενδύσεων συνιστά τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο για την επόμενη κυβέρνηση.

Επαφές στο εξωτερικό

Για το λόγο αυτό ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα συνεχείς επαφές και στο εξωτερικό (Μόναχο, Μόσχα, Νέα Υόρκη) αποσκοπώντας να πείσει τους επενδυτές για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει ήδη η Ελλάδα και για το ευνοϊκό περιβάλλον που θα δημιουργηθεί με την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της νέας κυβέρνησης. Στην αξιωματική αντιπολίτευση προσδοκούν, μάλιστα, σε θετικές εξελίξεις και πριν από τις εκλογές.

«Είναι προς όφελος της χώρας να δημιουργηθούν από τώρα κατάλληλες συνθήκες και να εκπέμψει το μήνυμα ότι έρχεται μία κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις», σημειώνουν γαλάζια στελέχη.

Στόχος όλης αυτής της προσπάθειας παραμένει η δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας και η βελτίωση της κατάστασης για τους πολλούς και κυρίως τους πιο αδύναμους. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις επαφές με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθαρίζει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα δημιουργήσει πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον με χαμηλότερη φορολογία, αλλά και οι ίδιες οι επιχειρήσεις οφείλουν να σεβαστούν απολύτως την εργατική νομοθεσία και να συμβάλουν ώστε η βελτίωση να αποβαίνει σε όφελος και των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συνεχίσει και τις περιοδείες, με επόμενο σταθμό τη Μυτιλήνη, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν και οι εξορμήσεις κλιμακίων στελεχών σε ολόκληρη τη χώρα για την προβολή, μέσα από εκδηλώσεις και συνεντεύξεις Τύπου, των προγραμματικών θέσεων της Ν.Δ., αρχής γενομένης από την Υγεία, την Παιδεία και την κοινωνική ασφάλιση. Στην τελική ευθεία εισέρχεται, εξάλλου, και η επεξεργασία του προγράμματος για τις υποδομές.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Προτεινόμενα για εσάς

Το FBI κατηγορεί το Ιράν για την αποστολή απειλητικών email σε αμερικανούς ψηφοφόρους

Μαρίνα Μπενέκου

Μητσοτάκης σε Έλληνες της Αυστραλίας: Στις εθνικές εκλογές θα ψηφίσετε πρώτοι

Tinad

Η στήριξη και η ευθύνη

Kon

Η υποκρισία για την Διαμαντοπούλου

Kon

«Εκλογές» στα Κατεχόμενα: Ερσίν Τατάρ και Μουσταφά Ακιντζί πάνε σε δεύτερο γύρο

Tinad

Εκλογές στα Κατεχόμενα: Προηγείται ο Ερσίν Τατάρ

Tinad

Σάλος για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»: Έντονη αποδοκιμασία από τη ΝΔ – Η απάντηση της εφημερίδας

Evanthia Karra

Εκλογές στα Κατεχόμενα: Στις κάλπες οι κάτοικοι στη «σκιά» του ανοίγματος των Βαρωσίων

Evanthia Karra

Σφοδρή επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Κάτι θα ξέρει ο Κοντονής που τους αποκάλεσε «σταλινικούς συκοφάντες»

Μιχάλης Μάρδας