Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρόταση για επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών

Μητσοτάκης: Πρόταση για επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το ζήτημα της λήψης συγκεκριμένων μέτρων επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών έθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε χθες στο γραφείο του στη Βουλή με εκπροσώπους των συστημικών τραπεζών, με αντικείμενο τα «κόκκινα» δάνεια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε, συγκεκριμένα, να συμπεριληφθεί στην τελική ρύθμιση και πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία για όσους πολίτες ήταν κατά την τελευταία τριετία συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων να υπάρχει μια «εύλογη μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα», στο πλαίσιο των κριτηρίων που θα συμφωνήσει η σημερινή κυβέρνηση με την ΕΕΤ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Γνωρίζουμε απόλυτα την ανάγκη να υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας γι’ αυτούς οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας και με ποιο τρόπο θα πρέπει να επιβραβευθούν και αυτοί οι δανειολήπτες που τα χρόνια της κρίσης, με πολύ μεγάλο κόπο, κατάφεραν να παραμείνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των τραπεζών και πρόσθεσε πως είναι «εξαιρετικά άδικο» να απουσιάζει το θέμα της επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών από τις δημόσιες συζητήσεις που έχουν γίνει γύρω από το θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Κατά τη συζήτηση για την υπό διαμόρφωση συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών για την προστασία της πρώτης κατοικίας ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πάγια άποψη της Ν.Δ. ότι η λύση που θα επιλεγεί πρέπει να είναι βιώσιμη και επωφελής για τους δανειολήπτες, να παρέχει προστασία στους πλέον ευάλωτους Ελληνες, αλλά παράλληλα να διαφυλάσσει και τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι των τραπεζών κατέστησαν σαφές ότι δεν έχει ακόμη επέλθει συμφωνία για αρκετές παραμέτρους της νέας ρύθμισης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιφυλάχθηκε -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Πειραιώς- να τοποθετηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση συνολικά μόλις δημοσιοποιηθεί το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.

Στη χθεσινή συνάντηση μετείχαν οι κ. Νίκος Καραμούζης (πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών), Χρήστος Μεγάλου (διευθ. σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (διευθ. σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας), Βασ. Ψάλτης (διευθ. σύμβουλος της Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (διευθ. σύμβουλος της Eurobank Ergasias), Θοδ. Καλαντώνης (αν διευθ. σύμβουλος της Eurobank Ergasias) και η κ. Χαρούλα Απαλαγάκη (γενική γραμματέας της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών).

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής: Η Τουρκία οφείλει να γνωρίζει τις συνέπειες των επιλογών της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πηγές Κ.Ο. ΝΔ για εξεταστική: Καλούμε τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Αθήνα σε Άγκυρα: Απαράδεκτες και προκλητικές οι απειλές της Τουρκίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σύνοδος Κορυφής: Θέτει θέμα τουρκικής προκλητικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σύνοδος Κορυφής: Θα θέσει θέμα τουρκικής προκλητικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ενεργειακή κρίση: Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το θέμα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης για τον διπλασιασμό των εγγραφών στα δημόσια ΙΕΚ: Η νεολαία παίρνει το μέλλον στα χέρια της, μπράβο της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης για ενεργειακή κρίση: Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε για να στηρίξουμε το ελληνικό νοικοκυριό

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon