Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η φαρσοκωμωδία θα τελειώσει μόνο με εκλογές

ΝΔ: Η φαρσοκωμωδία θα τελειώσει μόνο με εκλογές

Απόστολος Χονδρόπουλος

«Παρακμή», «φαρσοκωμωδία», «απελπισία», «ηττοπάθεια» είναι οι λέξεις με τις οποίες περιγράφει η Νέα Δημοκρατία τη σημερινή κατάσταση στη σκιά των συνεχιζόμενων πολιτικών παιχνιδιών του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία εμπλέκει και τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, αλλά και το όνομα του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Η εικόνα αυτή φέρνει πιο κοντά τον ορίζοντα μίας εκλογικής αναμέτρησης που η αρνητική της έκβαση προεξοφλείται πλέον και από το ίδιο το κυβερνών κόμμα.

Στην Πειραιώς, άλλωστε, είναι πεπεισμένοι ότι εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται πλέον πρωτίστως με τη διαχείριση της ήττας του και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται: Οι πρωτοβουλίες στο πεδίο της οικονομίας, που λαμβάνονται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση σε ζητήματα όπως τα «κόκκινα» δάνεια και ο κατώτατος μισθός, αλλά και η αδράνεια στην αντιμετώπιση ζητημάτων που επί της ουσίας αφήνονται ως «νάρκες» που πρέπει να απενεργοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση.

Οι αλλαγές στο Σύνταγμα που δρομολογούνται με το βλέμμα στη διατήρηση της δυνατότητας του ΣΥΡΙΖΑ να «εργαλειοποιήσει» και την προεδρική εκλογή του 2020 δημιουργώντας (άλλο) ένα πρόβλημα στη νέα κυβέρνηση.

«Ο κ. Τσίπρας, γνωρίζοντας πλέον ότι θα χάσει τις εκλογές, αδιαφορεί για το μέλλον της χώρας και έχει εστιάσει όλη την προσπάθειά του στο πώς θα περιορίσει το μέγεθος της ήττας του, μήπως και δεν αμφισβητηθεί την επόμενη ημέρα των εκλογών ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζουν χαρακτηριστικά γαλάζιες πηγές.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι και οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και το δήθεν άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά συνιστούν ένα ακόμη επεισόδιο σε μία «φαρσοκωμωδία» που δεν μπορεί να τελειώσει παρά μόνο με εκλογές.
«Το μόνο καλό που μπορεί να κάνει για τη χώρα πλέον είναι να παραιτηθεί και να πάμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε εκλογές», διαμηνύουν, ενώ προεξοφλούν ότι το άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά και η προσπάθεια «κανονικοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρουν καμία ανταπόκριση στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους.

Μεγάλη καχυποψία επικρατεί στη Ν.Δ. σχετικά με τις αληθινές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τη Συνταγματική Αναθεώρηση, καθώς είναι διάχυτη η υποψία ότι το άρθρο 30 παρ. 1 καταψηφίστηκε συντονισμένα από ορισμένους κυβερνητικούς βουλευτές προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για υπαναχώρηση στη συνέχεια και στο άρθρο 32 παρ. 4, που είναι κρίσιμο για την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Προτεινόμενα για εσάς

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon

Γιατί ο Τσίπρας ανησυχεί με το ΚΙΝΑΛ

Kon

ΝΔ: Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαπραγματευόταν αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ με τους ίδιους όρους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Προσυνεδριακές διαδικασίες και καμπάνιες για να «σκεπάσει» το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πάιατ: Ενδεχόμενο βάσεων και σε άλλα νησιά από ΗΠΑ – Εκπλήσσομαι από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΥΠΠΟΑ: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη από την καταιγίδα “Μπάλος”

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Διά γυμνού οφθαλμού, χωρίς χρήση VAR

Kon

Άρχισε τα ίδια ο Τσίπρας: «Θα δούμε» είπε, αν πουν όχι οι Γάλλοι στην επαναδιαπραγμάτευση – Τι είπε για πανδημία, δημοσκοπήσεις και ακρίβεια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom