Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τριπλές κάλπες τον Μάιο ετοιμάζονται στο Μαξίμου

Πηγές Μαξίμου: Η μόνη έγνοια του Τσίπρα είναι να πει κάτι για τον Μητσοτάκη

Γιάννης Καμπουράκης

Εντολή για ταχεία προετοιμασία και κατάθεση των σχεδίων νόμων που έχουν προγραμματιστεί, ώστε η δεύτερη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση (σε ένα μήνα) να είναι η τελευταία υποχρέωση της κυβέρνησης στη Βουλή, έχει δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε συζήτηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Μαξίμου, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα κυλιόμενων μετρήσεων (το τελευταίο κύμα δημοσκοπήσεων ο κ. Τσίπρας θα το έχει στα χέρια του αρχές Μαρτίου), ο πρωθυπουργός -για πρώτη φορά, όπως λένε οι πληροφορίες- έδωσε το σήμα ενώπιον των συνεργατών του, η κυβέρνηση και ο κομματικός μηχανισμός να προετοιμαστούν για εθνικές εκλογές τον Μάιο, ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές.

Σε αυτή τη συζήτηση δεν έγινε ανάλυση για τις ημερομηνίες, το γενικότερο χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία. Δεν συζητήθηκε δηλαδή αν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές θα στηθούν στις 19 Μαΐου μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ή στις 26 Μαΐου μαζί με το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και τις ευρωεκλογές.

Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Τσίπρας και οι επιτελείς του Μαξίμου έχουν ήδη πληροφορηθεί αναλυτικά από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση ότι το σύστημα είναι έτοιμο και εγγυάται ότι μπορεί να φέρει εις πέρας ταυτόχρονες εκλογικές αναμετρήσεις ακόμα και με πέντε κάλπες σε μία Κυριακή, καθώς στις τέσσερις κάλπες -των αυτοδιοικητικών (2), των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών- στις προσομοιώσεις προσέθεσαν και την κάλπη των προβλεπόμενων από τον «Κλεισθένη» εκλογών για τα κοινοτικά συμβούλια.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να έχει αποφασίσει να γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές τον Μάιο, παρά τις αντιδράσεις κάποιων εκ των στενών συνεργατών του, όπως π.χ. ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης, ενώ υπέρ του σεναρίου του Μαΐου φέρονται οι έμπειροι Αλέκος Φλαμπουράρης και Νίκος Βούτσης, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όπως και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Ισχυρό είναι το ρεύμα υπέρ της πρόωρης προσφυγής τον Μάιο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Προτεινόμενα για εσάς

Η κυβέρνηση προνοεί για την οικονομία όπως ακριβώς πράττει με τη δημόσια υγεία

Κώστας Σκαναβής

Το περίσσευμα της ψυχής

Κώστας Σκαναβής

Ανοσία Tσίπρα στη λογική

Κώστας Σκαναβής

Δημοσκόπηση Pulse: Το 82% εμπιστεύεται τα μέτρα της κυβέρνησης – Προβάδισμα 23 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης

«Προσοχή» στα μέτρα στήριξης

Κώστας Σκαναβής

Αθλιότητες

Κώστας Σκαναβής

Ολο το παρασκήνιο για την… σιγή ασυρμάτου από τον Τσίπρα για προσφορά αμοιβής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το κορωνοϊό

Μιχάλης Μάρδας

Η θωράκιση του ΕΣΥ απάντηση στον λαϊκισμό

Κώστας Σκαναβής

Αντιπολίτευση του περιθωρίου

Κώστας Σκαναβής