Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μπακογιάννη με το ΔΣ του ΣΕΤΕ: Μαζί για να δούμε την Αθήνα πιο ψηλά στον τουρισμό

Κώστας Μπακογιάννης: Εμπορικό τρίγωνο χωρίς αυτοκίνητα

Newsroom eleftherostypos.gr

«Ο τουρισμός στο δικό μας σχέδιο για την Αθήνα, αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της «μηχανής» που θα θέσουμε σε λειτουργία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνάντηση που είχε με το ΔΣ του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων). 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε τις προτεραιότητές του προκειμένου το ολοένα αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα των τελευταίων ετών στην πρωτεύουσα, να γιγαντώσει καθώς 1 εκ. ευρώ τουριστικών εσόδων σημαίνουν περίπου 50 νέες θέσεις εργασίας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης συζήτησε τις προτάσεις και τις ανησυχίες των μελών του ΔΣ του ΣΕΤΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιάννη Ρέτσο. Όλοι συμφώνησαν ότι ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ τους θα είναι διαρκής.

«Πάμε μαζί με τον ΣΕΤΕ για να δούμε την Αθήνα πιο ψηλά και στον τουρισμό. Το σχέδιό μας προβλέπει την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων με προστιθέμενη αξία τον Πολιτισμό και την Ιστορία. Είναι προτεραιότητά μας ο Πολιτισμός της Καθημερινότητας και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στην πρωτεύουσα. Και τα δύο αφορούν και επηρεάζουν άμεσα τις εντυπώσεις των επισκεπτών της πόλης», εξήγησε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Επιπλέον επισήμανε ότι στο επίκεντρο του σχεδίου του είναι και η αύξηση του αριθμού των “city breakers”, δηλαδή των ξένων επισκεπτών που έρχονται για ολιγοήμερες διακοπές αποκλειστικά στην Αθήνα.

Παράλληλα τόνισε ότι οι επιτυχημένες πρωτοβουλίες του ΣΕΤΕ για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας που αφορούν στην στενή επιχειρησιακή συνεργασία Δήμου και Ιδιωτικού τομέα θα ενισχυθούν και θα διευρυνθούν στην βάση της στρατηγικής για βιώσιμη και αποδοτική τουριστική ανάπτυξη.

Προτεινόμενα για εσάς

Ο γάμος που… γονάτισε το Ίντερνετ – Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κώστας Μπακογιάννης: Το «ευχαριστώ» για τη στήριξη του κόσμου – «Η μητέρα μου είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μπακογιάννης: Θα φυτέψουμε 86 πλατάνια στην Πανεπιστημίου- Θα φτιάξουμε ένα “ευρωπαϊκό βουλεβάρτο”

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: «Θέλουμε να ζούμε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μπακογιάννης για Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία: Στο Δημοτικό ανακαλύψαμε πως ήμουν βαριά δυσλεκτικός

Λάμπρος Κατσαρός

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και θα τον θυμάμαι με αγάπη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παύλος Μπακογιάννης: 32 χρόνια από την ημέρα που δολοφονήθηκε η δημοκρατία – Οι συγκινητικές αναρτήσεις της Ντόρας και του Κώστα Μπακογιάννη

Λάμπρος Κατσαρός

Μπακογιάννης στο Monocle: Η Αθήνα είναι μια ζωντανή, δυναμική μητρόπολη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ξανά υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom