Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ η Επιτροπή Ανταγωνισμού

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΑΡΑΚΗ

Χωρίς ανταγωνισμό παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μετά την τοποθέτηση της νομικής συμβούλου του πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου στην προεδρία και της Αννας Νάκου, πρώην νομικής συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, στην αντιπροεδρία, το τρίο συμπληρώνεται από τη Βασιλική-Σύλβια Καμπαλούρη στη θέση της γενικής διευθύντριας.

Η κυρία Καμπαλούρη δεν έχει στο βιογραφικό της προτέρα διοικητική θέση ευθύνης στο Δημόσιο, ούτε κάποια θέση ευθύνης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ως προϊσταμένη ή ως διευθύντρια, αφού ήταν υπάλληλος στην Ανεξάρτητη Αρχή έως ότου αποσπάστηκε σε υπουργικά γραφεία. Παράλληλα, είχε αναπτύξει και έντονη κομματική δράση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τοποθέτηση της νομικού Σύλβιας Καμπαλούρη έρχεται λίγα 24ωρα μετά την ξεκάθαρη αρνητική έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας κατά της Ελλάδος, στην οποία σημειώνεται ότι «ο πρόσφατος διορισμός της επικεφαλής στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία εποπτεύει την εφαρμογή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, εγείρει ανησυχίες για σύγκρουση συμφερόντων, δεδομένου ότι υπήρξε διορισμένη στενή σύμβουλος του πρωθυπουργού. Ο διορισμός τελικά αμφισβητεί την ίδια την ανεξαρτησία του θεσμικού οργάνου».

Όμως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν δείχνει να συμμορφώνεται, αλλά εξακολουθεί την επιχείρηση κομματικοποίησης του κράτους, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα νευραλγική υπηρεσία, η οποία εποπτεύει την εφαρμογή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Θυμίζουμε μάλιστα ότι πριν από λίγες ημέρες ο υπ. Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια ακρόασης της κυρίας Θάνου στη Βουλή, της είχε ζητήσει να ερευνήσει κάποιες υποθέσεις και «εφόσον χρήζουν αναψηλάφησης να ενημερώσει το υπουργείο».

Ας δούμε λοιπόν τη διαδρομή της νομικού με ειδίκευση στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού, που την οδήγησε στη θέση της γενικής διευθύντριας της Επιτροπής με 4ετή θητεία.

-Τον Νοέμβριο του 2015, ένα μήνα μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίζεται η απόσπασή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπου υπηρετούσε ως υπάλληλος Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, στο γραφείο του τέως γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη (από τις 2 Νοεμβρίου 2015 έως τις 15 Ιουλίου 2016) με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

-Λίγες ημέρες μετά, αποσπάται ξανά, αυτή τη φορά στο πολιτικό γραφείο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη (από 25 Ιουλίου 2016 έως 5 Νοεμβρίου 2016).

-Τον Δεκέμβριο του 2015 γίνεται μέλος της 25μελούς γραμματείας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν αμέσως μετά τη φυγή των συντρόφων προς τη ΛΑΕ και την αναδιοργάνωση του τμήματος από νέους συντρόφους για «μια αριστερή διακυβέρνηση και μια Δημόσια Διοίκηση στην υπηρεσία του λαού», όπως τονιζόταν στη σχετική ανακοίνωση.

-Στο βιογραφικό της υπάρχει και η υποψηφιότητα που έθεσε για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση Θάνου

Από την πλευρά της η κ. Θάνου με μακροσκελή ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τη θέση που κατείχε στο γραφείο του πρωθυπουργού ως καθαρά θεσμική, ότι δεν είναι επ’ ουδενί κομματικό πρόσωπο και ότι θα υπηρετήσει με τον ίδιο αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο που υπηρέτησε και το δικαστικό σώμα. Καταλήγει, δε, με τη διαπίστωση ότι «μεγάλο μέρος των πολιτών πιστεύει ότι πίσω από όλες αυτές τις προσχηματικές σε βάρος μου αιτιάσεις, περί δήθεν έλλειψης αντικειμενικότητας από μέρους μου, υποκρύπτεται ο φόβος ορισμένων προσώπων ότι θα διοικήσω και την Αρχή Ανταγωνισμού με την ίδια αποτελεσματικότητα που επέδειξα και στις προηγούμενες θέσεις».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Άρχισε τα ίδια ο Τσίπρας: «Θα δούμε» είπε, αν πουν όχι οι Γάλλοι στην επαναδιαπραγμάτευση – Τι είπε για πανδημία, δημοσκοπήσεις και ακρίβεια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Οικονόμου: Διπλή εξεταστική αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να «δραπετεύσει»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ευδαίμων αμνησία (ΙΙ)…

Kon

Το πέταγμα της πεταλούδας στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Kon

Με το βλέμμα στραμμένο στο ΚΙΝ.ΑΛ. ο ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 13% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την άρση μέτρων και η δημοφιλία των υπουργών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παγιδευμένος στο αδιέξοδο της εξεταστικής ο ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon