Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για σενάρια διάσωσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ: Εξόφθαλμος εκβιασμός Τσίπρα από Καμμένο

Νέα Δημοκρατία: «Κατακεραυνώνει» τον Τσίπρα – «Με τη Χρυσή Αυγή κατέβαιναν στις πλατείες των αγανακτισμένων»

Newsroom eleftherostypos.gr

Για εξόφθαλμο εκβιασμό κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ώστε να αποτραπεί η προοπτική διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Με ανακοίνωσή της η Πειραιώς μιλά για το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμου εκβιασμού, προσθέτοντας ότι είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει, συνεπώς είναι πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες είναι το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμου πια εκβιασμού. Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ακόμη και τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει και είναι πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος. Αυτό που και οι δύο δεν καταλαβαίνουν είναι ότι όλοι οι πολίτες τους έχουν πάρει πια χαμπάρι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει τρόπο διάσωσης των ΑΝΕΛ

Οι απειλές του Πάνου Καμμένου στον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να πιάνουν τόπο και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει τον τρόπο  ώστε να αλλάξει κατά το δοκούν τα πράγματα στη Βουλή και να μην στερήσει από τον πρώην συγκυβερνήτη την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε:  «Σύμφωνα με την πολιτική θέση της κυβέρνησης, δεν είναι ούτε ηθικά ούτε πολιτικά ορθό να διαλύονται κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων τα οποία, μέσα από τη διαδικασία των εκλογών, εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή» και πρόσθεσε με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει «να ανοίξει αυτή τη συζήτηση».

Το ερώτημα είναι το πώς θα καταφέρει να παραμείνει ως ΚΟ στη Βουλή το κόμμα του Καμμένου από την στιγμή που θα αποχωρήσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και την θέση του θα πάρει ο Τέρενς Κουίκ που είναι εκτός κόμματος και είναι δεδομένο ότι δεν θα μείνει ενταγμένος στους ΑΝΕΛ.

Πολλοί ερμήνευσαν τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου ως μήνυμα στο Θανάση Παπαχριστόπουλου να μην παραιτηθεί αν και ο ίδιος σήμερα επανέλαβε την πρόθεσή του αύριο να παραδώσει την έδρα του.

Ο υφιστάμενος κανονισμός της Βουλής απαιτεί γενικώς 10 βουλευτές για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, αριθμός όμως που περιορίζεται σε 5 εφόσον τo Kόμμα με τo oπoίo εξελέγησαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή, με συνδυασμoύς στα δύo τρίτα των εκλoγικών περιφερειών της χώρας, έχοντας συγκεντρώσει πoσoστό τoυλάχιστoν 3%.

Προτεινόμενα για εσάς

Πηγές Κ.Ο. ΝΔ για εξεταστική: Καλούμε τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εκλειψη «ηλίου» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Τσίπρας: Squid Game η οχύρωση της χώρας στον ιό – Η Δεξιά βλέπει τους νέους ως στρατηγικό εχθρό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon

Γιατί ο Τσίπρας ανησυχεί με το ΚΙΝΑΛ

Kon

ΝΔ: Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαπραγματευόταν αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ με τους ίδιους όρους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom