Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ακόμα μία γραμματεία για τους ημετέρους

ΝΔ: Ο Γκέμπελς στην Κουμουνδούρου - Σφοδρή επίθεση για το πρωτοσέλιδο της Αυγής

Newsroom eleftherostypos.gr

Η ΝΔ καταγγέλλει ότι από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας δημιουργεί συνεχώς νέες κρατικές δομές για να «βολεύει ημετέρους», φορτώνοντας το κόστος τους στους φορολογούμενους.

«Τελευταίο κρούσμα, η νέα “ειδική γραμματεία Υποστήριξης Δράσεων Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης” , η οποία ψηφίστηκε χθες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η νέα αυτή ειδική γραμματεία που συστήνει η κ. Ξενογιαννακοπούλου, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως» σημειώνει η Πειραιώς.

Επίσης αναφέρει ότι με τη θέσπιση και αυτής της νέας γραμματείας «ο αριθμός των νέων θέσεων γραμματέων με τις οποίες έχει φορτώσει τη δημόσια διοίκηση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015 φτάνει αισίως τις 32. Με άλλα λόγια, επί ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται μια νέα θέση γραμματέα ή αναπληρωτή γραμματέα κάθε 1,5 μήνα».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει επίσης ότι μόνο το κόστος της μισθοδοσίας «των 32 αυτών ημέτερων νέων θέσεων γραμματέων» ξεπερνά το 1,6 εκατομμύριο ευρώ και πως αν συμπεριληφθούν στον υπολογισμό και οι μετακλητοί συνεργάτες, το συνολικό κόστος φτάνει σχεδόν τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως».

«Το κύριο πρόβλημα όμως είναι πως η νέα αυτή γραμματεία δεν προσφέρει τίποτα άλλο, παρά μόνο μια κομματικά ελεγχόμενη παραδιοίκηση, η οποία έχει παρόμοιες και επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες με τις υφιστάμενες μονάδες του υπουργείου και στην οποία θα βρουν καταφύγιο -με ειδικά προνόμια- 25 ημέτεροι ως “εμπειρογνώμονες”», συνεχίζει η ΝΔ και καταλήγοντας ξεκαθαρίζει ότι η ίδια «σεβόμενη τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών», και όπως επανειλημμένως έχει δεσμευθεί, «θα καταργήσει όλες αυτές τις περιττές δομές που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα διατηρήσει μόνο τις απολύτως απαραίτητες για την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού της έργου».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 13% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την άρση μέτρων και η δημοφιλία των υπουργών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η ΝΔ θυμίζει στον ΣΥΡΙΖΑ τα πρωτοσέλιδα πριν τις εκλογές και τις «δημοσκοπήσεις μαϊμού»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της συμφωνίας επιλέγει τον φθηνό λαϊκισμό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ: Και ψηφιακά η ανάδειξη κομματικών οργάνων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Διψήφια διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ: Τα fake news για το άνοιγμα των σχολείων – Ποιες οι αλλαγές και τα μέτρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ: Αυτά είναι τα δέκα fake news της χθεσινής συνέντευξης Τσίπρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ για εμβολιασμό Πολάκη: Ζωντανή απόδειξη αποτελεσματικότητας του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ για Καλλιάνο: Λάθος που το αναγνώρισε η ανάρτησή του – Ιδού η διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom