Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη: Ο Καμμένος πικράθηκε γιατί δεν τα βρήκε με τον Τσίπρα στη μοιρασιά

Σπυράκη: Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE

Newsroom eleftherostypos.gr

«Η κυβέρνηση είναι συνώνυμη με ανωμαλία και συναλλαγή», δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και εξήγησε ότι «οι 151 βουλευτές που της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης δεν είναι οι ίδιοι που ψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών».

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση βιάζεται να ξεχάσουμε ότι παραβιάζεται ήδη η Συμφωνία, ότι εκχώρησε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, ενώ ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει ξεχνώντας το πρώτο συνθετικό του ονόματος της Συμφωνίας.

Αναφερόμενη στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι η ΝΔ δεσμεύεται να ελέγχει την εφαρμογή της Συμφωνίας και να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μειώσει τις επιπτώσεις της Συμφωνίας στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα στη Βόρεια Ελλάδα. Γι αυτό και σύντομα θα καταθέσει σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης για τη Μακεδονία. Επίσης, τόνισε ότι η ΝΔ δεσμεύεται να μπλοκάρει την πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν κρίνει ότι θίγεται το εθνικό συμφέρον.

Διαβάστε επίσης: Καμμένος: Μπίζνα η Συμφωνία των Πρεσπών – Είναι παράδοση της Μακεδονίας

Σε ερώτηση για το τι θα πράξει η ΝΔ όταν έλθει στην Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η κ. Σπυράκη απάντησε: «ακριβώς ότι έπραξε και στη διαδικασία της κύρωσης».

Σε ερώτηση για «την τοποθέτηση Σαμαρά και για το μήνυμα του συλλαλητηρίου ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», η κ. Σπυράκη παρέπεμψε σε απόσπασμα από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Συμπλήρωσε, ακόμα, ότι η ΝΔ στη συζήτηση στη Βουλή για τις Πρέσπες πήγε συντεταγμένη και καταψήφισε -και αυτό ήταν το μήνυμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πίσω από την άποψη του κ. Μητσοτάκη στοιχίστηκε η ΝΔ και στο εθνικό θέμα και στα θέματα της οικονομίας.

«Πικραμένος ο Καμμένος»

Συνεχίζοντας και απαντώντας σε ερώτημα για τον υποκατώτατο μισθό, η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τις Πρέσπες έβγαλε από το συρτάρι την αύξηση του κατώτατου μισθού, για να προσθέσει πως θα μπορούσε να το έχει ψηφίσει από τον Σεπτέμβριο, αλλά περίμενε να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Μητσοτάκης έχει μιλήσει για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και για τη σύνδεση της αύξησης του κατώτατου μισθού με την αύξηση του ΑΕΠ, επισήμανε.

Σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ, απάντησε: «ο κ. Καμμένος εμφανίζεται πικραμένος από το προσυμφωνημένο διαζύγιο με τον κ. Τσίπρα, γιατί πιθανώς δεν τα βρήκαν στην μοιρασιά… Γι’ αυτό λέει και ότι θα τον οδηγήσει σε εκλογές, ενώ δεν έχει αυτή τη δυνατότητα». Για τις υπόλοιπες αιτιάσεις του κ. Καμμένου τον κάλεσε αν ξέρει κάτι περισσότερο να το πει δημόσια.

Σε ερώτηση για την έξοδο στις αγορές, η κ. Σπυράκη είπε ότι το ερώτημα είναι αν η σχεδιαζόμενη έξοδος είναι πραγματική ή συμβολική. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είχε προσεγγίσει την έξοδο στις αγορές από το 2014. Η παρούσα κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει την χώρα εκεί που ήταν πριν από πέντε χρόνια.

Για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι «η ΝΔ καταδίκασε από το 2011 τα επεισόδια σε βάρος του τότε του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια. Με την ίδια ένταση και κατηγορηματικότητα καταδικάζει και σήμερα τα επεισόδια σε βάρος του κ. Προκόπη Παυλόπουλου».

Η κ. Σπυράκη έκλεισε την ενημέρωση με ένα ερώτημα προς της κυβέρνηση για τον Μανώλη Πετσίτη. Ο γνωστός κ. Μανώλης Πετσίτης που ελέγχεται για τις σχέσεις του με την ΔΕΠΑ έχει σχέση με την κυβέρνηση και ενεργούσε ως εντολοδόχος της κυβέρνησης στην ΔΕΠΑ, ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Αλλάζει εκπρόσωπο Τύπου η ΝΔ: Φεύγει η Σπυράκη έρχεται η Σοφία Ζαχαράκη

George Michaelides

Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη

Σπυράκη: Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE

Σπυράκη: Η κυβέρνηση αντί να λύνει τα προβλήματα, ασχολείται με ρουσφέτια

Η Σπυράκη ρωτά το Μαξίμου: Ποιες είναι οι σχέσεις Τσίπρα-Παππά με το καθεστώς Μαδούρο

Σπυράκη: Ανασχηματισμός απελπισίας για μια κυβέρνηση με ήθος και ύφος Πολάκη

Evanthia Karra

Σπυράκη: Συμπεριφορές σαν του Μπογδάνου είναι ξένες στη ΝΔ – Δεν θα είναι υποψήφιος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η Μαρία Σπυράκη «Πρέσβειρα για ασφαλές διαδίκτυο» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μαρία Σπυράκη στον «Ε.Τ.»: Προφανές το ότι ο Τσίπρας είναι όμηρος του Καμμένου

Evanthia Karra