Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Γεννηματά: Δεν αποδεχόμαστε στρατηγικές που συγκρούονται με την αυτόνομη πορεία της παράταξης

Μήνυμα Γεννηματά: Δεν αποδεχόμαστε στρατηγικές που συγκρούονται με την αυτόνομη πορεία της παράταξης

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνεδρίασε αργά το μεσημέρι και ομόφωνα επιβεβαίωσε την απόφαση να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ στηρίζει, επίσης, ομόφωνα τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Φώφης Γεννηματά για την επίσπευση των διαδικασιών και τη μετεξέλιξή του σε ενιαίο φορέα, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Εκτός των βουλευτών παρόντες στη συνεδρίαση της ΚΟ ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Γιώργος Καμίνης, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, και ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης.

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, και πως «δεν προηγήθηκε εθνική συνεννόηση και διάλογος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αλλά η κυβέρνηση εργαλειοποιεί αυτή τη συμφωνία με στόχο την εξυπηρέτηση στενά κομματικών συμφερόντων».

Για τη στάση του Θανάση Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σημείωσε ότι «εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Γι΄ αυτό ο κ. Θεοχαρόπουλος ετέθη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας» . Υπενθύμισε ότι δεν τέθηκε θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ζήτησε στάση ευθύνης απ΄ όλους εξηγώντας ότι η «υπευθυνότητα, που είναι “ισχυρότερη” από την κομματική πειθαρχία. Γι΄ αυτό και προειδοποίησα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες. Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το μήνυμα είναι: «Δεν αποδέχομαι όμως και ποτέ δεν θα αποδεχθώ στρατηγικές που συγκρούονται με την απόφαση του Συνεδρίου μας για αυτόνομη πορεία της παράταξής μας. Είμαστε απέναντι και στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη».

Η επικεφαλής της ΚΟ της ΔΗΣΥ αποδέχθηκε ότι «ο πολυκομματικός φορέας αντί να ενισχύσει τον πλουραλισμό, οδήγησε σε σύγχυση» γι΄ αυτό εξήγησε ότι επέλεξε την επίσπευση των βημάτων για την ολοκλήρωση των λειτουργιών του Κινήματος Αλλαγής ως ενιαίου φορέα της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Κάλεσε όλους να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες του έκτακτου συνεδρίου, τον Μάρτιο, που συγκαλείται με βάση το ισχύον Καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής. Απευθύνθηκε στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, «που παραμένει πάντα ο “κορμός” αυτής της προσπάθειας για την μεγάλη Κεντροαριστερά», επειδή, όπως είπε, «δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ».

«Δεν διαγράφουμε κανέναν χώρο, τους θέλουμε όλους κοντά μας. Αλλά οι αποφάσεις θα παίρνονται πια ενιαία στο Κίνημα Αλλαγής και τα όργανα που θα εκλεγούν με ενιαίο τρόπο μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Για να εγγυηθούμε την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των πολιτών», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά και κατέληξε:

«Και ας καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι θα συνεχίσει να τον ακολουθεί το στίγμα της συνεργασίας με την Ακροδεξιά και η στυγνότητα την οποία εφαρμόζει τις αντιλαϊκές πολιτικές όλα αυτά τα χρόνια. Όπως και ο κ. Μητσοτάκης ότι εμείς θα σταθούμε ανάχωμα, βασικό εμπόδιο στο σχέδιο του για την “δεξιά παλινόρθωση”».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συνεχισθεί το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής με ένταση, γιατί υπάρχουν αρκετοί πολίτες που βρίσκονται εκτός ΠΑΣΟΚ και προσδοκούν πολλά από ένα ουσιαστικό συνέδριο. Ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η συμπόρευση με τους διαφωνούντες της ΔΗΜΑΡ ώστε στο συνέδριο να μην είναι απλώς παρατηρητές αλλά συμμετέχοντες.

Για τη συμφωνία ανέφερε ότι είναι γνωστή η θέση του, και ο λόγος που δεν στηρίζει τη συμφωνία είναι ότι δεν μπορεί να είναι άθροισμα θετικών και αρνητικών όρων αλλά να μπορεί να επιβιώσει μακριοχρόνια. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για να προκύψει συναίνεση και συνεννόηση», υπογράμμισε ο Γιώργος Καμίνης.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Φώφη Γεννηματά: Παραμένει και το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο – Παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οι ζυμώσεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. αποκτούν ευρύτερο ενδιαφέρον

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΚΙΝΑΛ-Φώφη Γεννηματά: Η συμφωνία δύο σημείων για τις εκλογές και τα σενάρια για τέταρτο υποψήφιο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φώφη Γεννηματά: Υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων – Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εξεταστική για τη VOX POP και «ΣΙΑ»…

Kon

Φώφη Γεννηματά: Στον αέρα οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ – Τα τρία σενάρια για την επόμενη ημέρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σακελλαρόπουλου για Γεννηματά: Είναι μαχήτρια και το έχει αποδείξει

Λάμπρος Κατσαρός

Φώφη Γεννηματά: Στον Ευαγγελισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Λάμπρος Κατσαρός

Φώφη Γεννηματά: Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά την έκτακτη εισαγωγή της στο νοσοκομείο [βίντεο]

Λάμπρος Κατσαρός