Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά η Τελιγιορίδου στον «Ε.Τ.» για την ενοικίαση ακινήτου συμβούλου της από το κτηματολόγιο

Τι απαντά η Τελιγιορίδου στον «Ε.Τ.» για την ενοικίαση ακινήτου συμβούλου της από το κτηματολόγιο

ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ

Το ότι δεν γνώριζε για τη συμμετοχή της συμβούλου της Αντωνίας Ρουσκοπούλου στο διαγωνισμό επιλογής ακίνητου που θα στεγάσει το κτηματολογικό γραφείο στην Καστοριά γνωστοποίησε μέσω επιστολή της στον Ελεύθερο Τύπο η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Μάλιστα, όπως προκύπτει κατά την υφυπουργό, δεν προκύπτει ζήτημα ηθικής τάξεως, αφού σημειώνει ότι «για τη συμμετοχή αυτή δεν είχα καμία γνώση, καθώς η συνεργάτιδά μου δεν με ενημέρωσε, ως μη όφειλε. Τα δικαιώματα και οι προσωπικές και οικογενειακές υποθέσεις των συνεργατών μου, εφόσον δεν παραβαίνουν τον νόμο και την ηθική, δεν με αφορούν».

Στην επιστολή της, η υφυπουργός επισημαίνει αυτό που άλλωστε είχαμε κάνει σαφές στο χθεσινό ρεπορτάζ, ότι δηλαδή δεν τίθεται ζήτημα νομιμότητας, παρά μόνο ηθικής τάξεως στη συμμετοχή της κ. Ρουσκοπούλου σε μια τέτοια διαδικασία, δεδομένου της θέσης που κατέχει. Ωστόσο, σημειώνει ότι αν και «από το ίδιο το δημοσίευμά σας προκύπτει ότι η προσφορά που έδωσε η οικογένεια Ρουσκοπούλου ήταν η πλέον συμφέρουσα για το Κτηματολόγιο, αυτό όμως δεν σας εμπόδισε από το να επιχειρήσετε συνειρμούς που παραπέμπουν σε πολιτική παρέμβαση». Ομως πουθενά στο ρεπορτάζ του «Ε.Τ.» δεν υπάρχουν συνειρμοί που να παραπέμπουν σε πολιτική παρέμβαση, ούτε υπάρχει οποιαδήποτε απόπειρα συκοφάντησης της υφυπουργού.

Σημειώνουμε ότι ο Ελεύθερος Τύπος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη συνεργάτιδα της υφυπουργού πριν από τη δημοσίευση, κάτι όμως που δεν κατέστη εφικτό. Αλλά και εκ των υστέρων, η ίδια δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί μας, είτε για να διαψεύσει το δημοσίευμα είτε για να πει τα πράγματα από τη δική της πλευρά.

Αντιθέτως, επικοινώνησαν μαζί μας αρμόδιοι από Κτηματολόγιο και μας επισήμαναν ότι οι προσφορές συνολικά ήταν 11 και επιλέχθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του φορέα η οικονομικότερη μεταξύ των 3 και όχι των 5 που γράψαμε στο χθεσινό δημοσίευμα.

Η επιστολή της υφυπουργού Ολ. Τελιγιορίδου

«Με έκπληξη διάβασα σήμερα το δημοσίευμα της εφημερίδας σας σχετικά με τη συμμετοχή συνεργάτιδός μου σε δημόσια διαδικασία εκμίσθωσης ακινήτου στο Κτηματολόγιο στην πόλη της Καστοριάς. Οι πληροφοριοδότες της εφημερίδας σας ψάχνουν να βρουν σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν, γιατί προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Για τη συμμετοχή αυτή δεν είχα καμία γνώση, καθώς η συνεργάτιδά μου δεν με ενημέρωσε, ως μη όφειλε. Τα δικαιώματα και οι προσωπικές και οικογενειακές υποθέσεις των συνεργατών μου, εφόσον δεν παραβαίνουν τον νόμο και την ηθική, δεν με αφορούν.

Από το ίδιο το δημοσίευμά σας προκύπτει ότι η προσφορά που έδωσε η οικογένεια Ρουσκοπούλου ήταν η πλέον συμφέρουσα για το Κτηματολόγιο, αυτό όμως δεν σας εμπόδισε από το να επιχειρήσετε συνειρμούς που παραπέμπουν σε πολιτική παρέμβαση.
Επιπλέον, δεν προβήκατε, όπως οφείλατε, σε καμία προσπάθεια επικοινωνίας με εμένα.

Σας καλώ λοιπόν να επανορθώσετε τα όσα συκοφαντικά υπονοείτε ή να τα αποδείξετε. Η παρούσα επιστολή μου παρακαλώ όπως δημοσιευτεί κατά τον ίδιο τρόπο με την “αποκλειστικότητά” σας, πρωτοσέλιδο και σελίδα 14.

Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Στύλιος στον «Ε.Τ.» για το Κτηματολόγιο: Τελευταία ευκαιρία για τα αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Κτηματολόγιο: Περιέρχονται στους Δήμους κοινόχρηστα και κοινωφελή ακίνητα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κτηματολόγιο: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις – Πράσινο στις μεταβιβάσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το κτηματολόγιο και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ξεμπλοκάρουν οι μεταβιβάσεις ακινήτων – Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για το κτηματολόγιο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κτηματολόγιο: Ξεμπλοκάρουν αγοραπωλησίες ακινήτων με… εκκρεμότητες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κτηματολόγιο: «Παγώνουν» πωλήσεις-μεταβιβάσεις για τους ασυνεπείς

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κτηματολόγιο: Παράταση 15 ημερών για αιτήσεις διόρθωσης σε Αττική και Αχαΐα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom