Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόπειρα κοινοβουλευτικού «πραξικοπήματος» καταγγέλλει και ο Καμμένος για τις Πρέσπες

Τι απάντησε ο Καμμένος στον Κοτζιά για τις αιχμές περί συνεργασίας του με μυστικές υπηρεσίες

Newsroom eleftherostypos.gr

Αντίθετοι στην θέση της πλειοψηφίας πως η συμφωνία των Πρεσπων μπορεί να περάσει από την επιτροπή της Βουλής, χωρίς να απαιτείται η υπερψήφιση της, και να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια, εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Μαυραγανης χαρακτήρισε μάλιστα «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα, ενώ επικαλέστηκε το άρθρο 70 του Συντάγματος για να στηρίξει το επιχείρημα του.  Το στέλεχος των ΑΝΕΛ, Νίκος Μαυραγάνης προειδοποίησε πως εάν η συμφωνία εισαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής χωρίς προηγουμένως να έχει θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας θα συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Ο παραιτηθείς από το υπουργείο Μεταφορών μετά την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, Νίκος Μαυραγάνης, ζήτησε από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις “να βρίσκονται σε επαγρύπνηση”, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι ο Πάνος Καμμένος έχει στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής να μην αλλάξει την αριθμητική σύνθεση της Επιτροπής.

Ο κ. Μαυραγάνης στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι το άρθρο 71 του Συντάγματος προβλέπει την υποχρεωτική επεξεργασία των νομοσχεδίων από αρμόδια Επιτροπή προσθέτοντας πως η μόνη εξαίρεση που αναγνωρίζει το Σύνταγμα είναι ο προϋπολογισμός.

“Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα πρόκειται για πραξικόπημα, για αυτό καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις να είναι σε εγρήγορση”, είπε ο κ. Μαυραγάνης, ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να απέχουν από την διαδικασία, στην περίπτωση που η πλειοψηφία εισάγει τη συμφωνία των Πρεσπών στην ολομέλεια χωρίς να έχει θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Στην αντεπίθεση ο Καμμένος: «Καρφώνει» τον Δημήτρη Καμμένο για το «κύκλωμα» που έπιασε η ΕΥΠ

Tinad

Καμμένος: Αύριο θα μάθει όλη η Ελλάδα την αλήθεια με αποδείξεις

Μιχάλης Μάρδας

Το γαρ πολύ της… απώλειας

Kon

Πέτσας «καρφώνει» Τσίπρα: Ας αφήσει στην άκρη τους παλικαρισμούς – Ζητάμε πολιτικές απαντήσεις

Tinad

ΝΔ για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: «Γνωρίζατε, κύριε Τσίπρα;»

Μιχάλης Μάρδας

Δημοσκόπηση «καίει» τον ΣΥΡΙΖΑ: Το 54,7% θεωρεί ότι ο Τσίπρας γνώριζε για τις συνομιλίες Μιωνή – Παππά και το 62,3% ότι υπήρχαν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Tinad

Πολιτικός σεισμός για την αποκάλυψη του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Μιχάλης Μάρδας

ΝΔ: Αποκαλύπτεται το παρακράτος Καμμένου επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Ανδρέας Ντίνης

Ο Καμμένος απαντά στον Τσελίκ: Προβληματική είναι η Τουρκία

Μιχάλης Μάρδας