Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαυρωτάς για Πρέσπες: Δίλημμα αν θα υπερψηφίσουμε τη συμφωνία

Μαυρωτάς: Το αγωνιστικό πρωτόκολλο θα καθορίσει την επανέναρξη της Super League

Newsroom eleftherostypos.gr

Τη στάση του Ποταμιού στην επικείμενη κύρωση Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία φαίνεται να επισπεύδει η κυβέρνηση, αποκάλυψε πριν από λίγο ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Όπως ανέφερε, οι τρεις του κόμματος (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης) συνεχίζουν να στηρίζουν τη συμφωνία, ωστόσο λόγω της πολιτικής συγκυρίας και του πολιτικού κλίματος, θα κινηθούν, όπως άφησε να εννοηθεί, είτε στο «ναι», είτε στην αποχή ως ψήφο ανοχής.

Ο ίδιος δε χαρακτήρισε «χτύπημα κάτω από την ζώνη» την «υφαρπαγή Δανέλλη» από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Θεωρούμε και θα το συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες ότι η Συμφωνία είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με περισσότερα θετικά στοιχεία και γι αυτό την στηρίζουμε, προκειμένου να αλλάξουμε το ντε φάκτο δεδομένο με το μονοπώλιο της χρήσης του όρου Μακεδονία» είπε αρχικά υπενθυμίζοντας την αρχική στάση του Ποταμιού για να προσθέσει όμως στην συνέχεια: «Το πιο αρνητικό κομμάτι είναι η εργαλειοποίηση της Συμφωνίας που έγινε στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Χάθηκαν τα επιχειρήματα μέσα σε αναθέματα. Χάθηκε ο διάλογος μεσα στο μπούλινγκ».

«Η Συμφωνία δεν είναι αρκετή για να μπει ως φερετζές στις ανεπάρκειες της κυβέρνησης. Η αποσκίρτηση Δανέλλη δίνει τροφή περι σεναρίων δανεισμού βουλευτών. Το Ποτάμι δεν πρόκειται να αφήσει περιθώρια ερμηνειών και σεναρίων για πως θα γίνει ο Καμμένος στη θέση του Καμμένου» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, για να επισημάνει: «η ψήφος εμπιστοσύνης θα μπορούσε να περάσει με σχετική πλειοψηφία. Δεν ήταν απαραίτητη η υφαρπαγή Δανέλλη, αν όντως στόχος σας ήταν να ψηφίσετε την Συμφωνία. Όμως είναι χτύπημα κάτω από την ζώνη η υφαρπαγή Δανέλλη. Δυστυχώς από τα “θα σας ταράξουμε νομιμότητα” πήγατε στο θα σας ταράξουμε στη σκοπιμότητα. Αλλάζει πλέον το πολιτικό πλαίσιο. Αλλάζει η στάση μας; Κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον και θα βρούμε τον τρόπο να το εκφράσουμε με καθαρό τρόπο».

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε την έκπληξη: Κριτική και για την ελληνοαμερικανική συμφωνία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εξεταστική για τη VOX POP και «ΣΙΑ»…

Kon

Είναι σοβαροί;

Kon

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

ΣΥΡΙΖΑ για Γεννηματά: Να κερδίσει και αυτή τη μάχη, όπως στο παρελθόν

Λάμπρος Κατσαρός