Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Σιούφα

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Σιούφα

Newsroom eleftherostypos.gr

Σήμερα θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Η κηδεία του δεν θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του πρώην Προέδρου της Βουλής, η οποία έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Εσωτερικών. Με την οικογένεια του στενού του φίλου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εκφράζοντας τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλειά του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία, όπως και ο Κώστας Καραμανλής, στενός φίλος του Δημήτρη Σιούφα, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Δημήτρης Σιούφας γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1944 στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας και σπούδασε Πολιτικές Eπιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπως επίσης και νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην Καρδίτσα το 1981 με τη Νέα Δημοκρατία και από τότε εκλέγεται συνεχώς. Από τον Αύγουστο του 1991 μέχρι το Δεκέμβριο του 1992 χρημάτισε Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από το 1992 μέχρι το 1993 Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 2004, ο Δημήτρης Σιούφας ανέλαβε Υπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Έπειτα από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Καραμανλή, στις 19 Σεπτεμβρίου 2007 έλαβε το χρίσμα για την προεδρία της Βουλής. Εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στις 27 Σεπτεμβρίου 2007 με 158 ψήφους (από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ). Διαδέχθηκε στη θέση αυτή την Άννα Μπενάκη – Ψαρούδα.

Ο Δημήτρης Σιούφας είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ από το 1997 και πριν, ήταν στην ίδια θέση το 1979 – 1985 και το 1994 – 1997. Ήταν επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος (1997-2001) και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου (2001-04). Από τον Απρίλιο του 2000 ως το Μάρτιο του 2004, ήταν Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Σιούφα [εικόνες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης για Σιούφα: Υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός και ένας σπάνιος άνθρωπος

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πέθανε ο Δημήτρης Σιούφας, ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom