Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν είναι Πρωταπριλιά: Ο Καμμένος αυτή την φορά παραιτήθηκε

Δεν είναι Πρωταπριλιά: Ο Καμμένος αυτή την φορά παραιτήθηκε

Newsroom eleftherostypos.gr

Τελικά η απειλή που είχε εκτοξεύσει πολλές φορές έγινε πράξη το 2019 για τον Πάνο Καμμένο που αποφάσισε λίγο καιρό πριν από τις εκλογές να αφήσει την υπουργική του καρέκλα και τον ρόλο του συγκυβερνήτη.

Το EleftherosTypos.gr συγκέντρωσε όλες τις προηγούμενες φορές που ο μέχρι πρότινος Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι σκοπεύει αλλά έμεινε στα λόγια.

1.07.2018 Το Σκοπιανό

«Και για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, όπως ρίξαμε τη κυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου θα ρίξω και την επόμενη κυβέρνηση αν πάνε να πουλήσουν, έστω και μια σπιθαμή ελληνικής γης…», δήλωνε ο Πάνος Καμμένος στο πρώτο βίντεο σχετικά με την αλλαγή του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ στο δεύτερο δεν διστάζει να επικαλεστεί ακόμα και τον ίδιο τον Θεό.

Παρ΄όλα αυτά για τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων οι δηλώσεις του δεν πρέπει να έχουν ιδιαίτερη δεσμευτική ισχύ για τον ίδιο, αν κρίνει κανείς από τις εξελίξεις στο Σκοπιανό επί συγκυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Λεπτό: 1:10

13.12.2018 Συμφωνία των Πρεσπών

Η δεύτερη απειλή για παραίτηση από τον Πάνο Καμμένο για το 2018, αφορά στην συμφωνία των Πρεσπών. Μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Ζαεφ περί μακεδονικής γλώσσας, ο ίδιος δήλωσε «ότι αν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την μεριά της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναλαμβάνοντας και όλο το βάρος αυτής της ευθύνης, θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση».

27.12.2018 Χριστούγεννα και Πρέσπες

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνεχίζοντας την πορεία του στα φυλάκια της Θράκης, αφού ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες Πομάκους, υπενθύμισε σε όλους ότι αν έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη βουλή θα παραιτηθεί, καθώς κατά τον ίδιο, είναι καθήκον του.

Πιο συγκεκριμένα μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε το εξής:

ΕΡ.ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:«Είπατε ότι είναι η τελευταία φορά ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας;»

Π.ΚΑΜΜΈΝΟΣ: «Είπα ότι μπορεί να είναι η τελευταία φορά ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Είναι γνωστό ότι έχω ανακοινώσει ότι σε περίπτωση που έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή θα παραιτηθώ από Υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα αποχωρίσω από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Είναι καθήκον μου να το κάνω αυτό. Από εκεί και πέρα, το στράτευμα δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Το στράτευμα παραμένει ενωμένο, δεν εμπλέκεται στις πολιτικές διαφορές που μπορεί να υπάρχουν στη Βουλή των Ελλήνων, υπηρετεί τη σημαία, το εθνόσημο και την πατρίδα. »

Βρήκαμε πόσες φορές έχει απειλήσει να παραιτηθεί ο Πάνος Καμμένος από το 2015

Υπό συνθήκες πολιτικής ομαλότητας, η απειλή παραίτησης του προέδρου ενός εκ των δύο κομμάτων που συναποτελούν μία συγκυβέρνηση, θα αποτελούσε είδηση-«βόμβα». Στην Ελλάδα ωστόσο, μολονότι οι ΑΝΕΛ αποτελούν το τελευταίο στήριγμα της παρούσας κυβέρνησης και κατέχουν ένα εκ των σημαντικότερων υπουργείων, η είδηση ότι ο Υπουργός Άμυνας απειλεί με παραίτηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιολογικής ροής των πολιτικών πραγμάτων του τόπου. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το eleftherostypos.gr o Πάνος Καμμένος έχει απειλήσει με παραίτηση –τουλάχιστον- 8 φορές!

06.01.2015  Κούρεμα χρέους

Η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απείλησε με παραίτηση ήταν πριν ακόμη μπει στην κυβέρνηση, το… μακρινό 2015 για το κούρεμα του χρέους. Στη συνέχεια αιτίες για την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση αποτέλεσαν κατά καιρούς τόσο η σταθερή θέση τους ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μέχρι και οι δηλώσεις Μουζάλα για την Μακεδονία, μέχρι πιο πρόσφατη, αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών.

Βρισκόμαστε στην προεκλογική περίοδο, τον Ιανουάριο του 2015, και ο Καμμένος είναι καλεσμένος στο Κρήτη TV. Επισημαίνοντας ότι το κούρεμα θα επιβληθεί από τους ίδιους του ξένους, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ισχυρίζεται όχι απλά ότι θα παραιτηθεί, αλλά ότι θα αποχωρήσει μάλιστα από την πολιτική, αν δεν γίνει κούρεμα του χρέους.

Λεπτό: 52:00

15.03.2015 Γιάννης Μουζάλας και Μακεδονία

Ο Γιάννης Μουζάλας σε ένα λεκτικό ατόπημα χαρακτηρίζει τα Σκόπια Μακεδονία και ξεσπά μια ενδοκυβερνητική κρίση. Ο Πάνος Καμμένος απείλησε με παραίτηση τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με όσα ο ίδιος δήλωσε από το βήμα της βουλής.

21.06.2015 ΦΠΑ στα Νησιά

Την περίοδο λίγο πριν το δημοψήφισμα, ο Πάνος Καμμένος δηλώνει σε εκπομπή στο Mega, ότι το ζήτημα του ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί προϋπόθεση για την παραμονή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση. Στο παρελθόν και σε πολλές άλλες εκπομπές είχε μάλιστα διαψεύσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, παρά τα λεγόμενα των άλλων βουλευτών, ισχυριζόμενος ότι αυτό έχει συμφωνήσει τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον άλλοτε Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Τελικά ο ΦΠΑ αυξήθηκε, η παρουσία των ΑΝΕΛ όμως στην κυβέρνηση είναι ακόμη αισθητή.

Λεπτό: 1:43

30.06.2015 Το μνημόνιο – «Συμφωνία»

Μια από τις «κόκκινες γραμμές» τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ του πρώτους μήνες της συγκυβέρνησης, αλλά και κύριο προεκλογικό χαρτί, ήταν ότι από αυτή τη Βουλή δεν θα πέρναγε ποτέ μνημόνιο. Το καλοκαίρι του 2015, πριν το δημοψήφισμα πάλι ο Πάνος Καμμένος δήλωσε, πως αν επικρατήσει το «ΝΑΙ» και έρθει μνημόνιο θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση. Το «ΝΑΙ» μπορεί να μην ήλθε, αλλά το «ΟΧΙ» έφερε το «ΝΑΙ» και αυτό, ένα τρίτο μνημόνιο, που η κοινοβουλευτική ομάδα τον ΑΝΕΛ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να ψηφίσει.

Λεπτό: 20:33

28.09.2016 Τα θρησκευτικά και ο Ιερώνυμος

Ο τότε Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης πήγε να προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών προκαλώντας την αντίδραση της θρησκευτικής ηγεσίας. Ο συγκυβερνών και ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών σε εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά, ήταν έτοιμος να παραιτηθεί αν εκείνος του το ζητούσε.

«Εγώ δεν θα το λεγα, αλλά πρέπει να είμαστε δίκαιοι και ευθείς. Το ομολόγησε. Είπε πως αν μου πείτε μακαριότατε ρίχνω την κυβέρνηση αύριο το πρωί. Και μάλιστα παρακάλεσε σχεδόν μετά δακρύων να μην φύγω αν δεν βρεθεί λύση», δήλωσε ο Ιερώνυμος.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

ΝΔ για καταγγελίες Καμμένου: «Ο κ. Τσίπρας θα διαψεύσει τον πρώην συγκυβερνήτη του;»

Καμμένος: Παραδώσαμε Τούρκους στην Άγκυρα – Δεδομένο το θερμό επεισόδιο με Τουρκία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πάνος Καμμένος από Ικαρία: Τουρκάκια, οι Αετοί μας σας ξεφτιλίσανε πάλι [βίντεο]

Αποζημίωση 50.000 ευρώ θα καταβάλει ο Καμμένος στον Αντρίκο Παπανδρέου για τα CDS

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

20.000 ευρώ καλείται να δώσει ο Πάνος Καμμένος στον Γιάννη Κουρτάκη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στην αντεπίθεση ο Καμμένος: «Καρφώνει» τον Δημήτρη Καμμένο για το «κύκλωμα» που έπιασε η ΕΥΠ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Καμμένος: Αύριο θα μάθει όλη η Ελλάδα την αλήθεια με αποδείξεις

Το γαρ πολύ της… απώλειας

Kon

Πολιτικός σεισμός για την αποκάλυψη του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom