Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ποτέ τη συμφωνία των Πρεσπών

Σε απόγνωση οι πολίτες με την κυβέρνηση… ριάλιτι

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Tην «αδιαπραγμάτευτη» θέση της Νέας Δημοκρατίας να μην ψηφίσει την «κακή» συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε στην Ανγκελα Μέρκελ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντησή τους χθες το απόγευμα στη γερμανική πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι και στον απόηχο των θερμών ευχαριστιών της Γερμανίδας καγκελαρίου προς τον Αλέξη Τσίπρα «που ανέλαβε να προωθήσει μια λύση σε ένα πρόβλημα ετών», ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξήγησε τις θέσεις της παράταξης για τη συμφωνία των Πρεσπών. Εθεσε ακόμη στο τραπέζι της συζήτησης το μεταναστευτικό, την πορεία της Ευρώπης, αλλά και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ελληνική οικονομία, με αιχμή την ανάγκη για δραστική μείωση της φορολογίας και προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ήταν μια ειλικρινής συζήτηση «όπως ξέρουν να συζητούν με την «κακή» συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ τους οι δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι διαχρονικά υπέρ της Ευρώπης και δεν την αντιμετωπίζουν σαν σημαία ευκαιρίας».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την κυρώσει: «Οχι απλώς επειδή αυτή είναι η βούληση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων. Αλλά γιατί είναι μια κακή συμφωνία που, αντί να λύνει παλιά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μπορεί να πυροδοτήσει καινούργια. Και αυτή η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Στην ατζέντα τέθηκε η συνολική πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης «και το πώς θα δώσουμε θετική προοπτική, ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους, ώστε να απαντήσουμε έτσι έμπρακτα σε κάθε είδους λαϊκισμό που απειλεί την ευρωπαϊκή συνοχή από όπου και αν προέρχεται». Συζήτησαν επίσης για την ελληνική οικονομία, «τα προβλήματα της οποίας κάποιοι στις Βρυξέλλες επιμένουν να εξωραΐζουν για λόγους πρόσκαιρων εντυπώσεων. Καθώς και για το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη δραστική μείωση των φόρων, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και ένα ευρύ πλέγμα μεταρρυθμίσεων, ώστε να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση».

Για το μεταναστευτικό ο πρόεδρος της Ν.Δ. τάχθηκε υπέρ της αυστηρής προστασίας των συνόρων, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, και επισήμανε την ανάγκη να αλλάξει άμεσα η εθνική νομοθεσία για το άσυλο για να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

«Τόνισα, επίσης, την υποχρέωση όλων μας για τη θωράκιση των ευρωπαϊκών αξιών και του κράτους δικαίου έναντι οποιουδήποτε τις επιβουλεύεται.

Οι δυνάμεις που σταθερά τάσσονται υπέρ της Ευρώπης ξέρουν να συζητούν με εντιμότητα τις θέσεις τους και γνωρίζουν πάντα πώς να προχωρούν μπροστά. Μια τέτοια ειλικρινής συνάντηση υπήρξε και σήμερα. Γι’ αυτό και ευχαριστώ την καγκελάριο για την επίσκεψή της και προσβλέπω και στο μέλλον σε μια ουσιαστική συνεργασία μαζί της», σημείωσε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ γαλάζια στελέχη σχολίαζαν ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Μπαχρέιν: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις και ο τουρισμός

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οικονόμου: Τι θα ισχύει με τη χρήση μάσκας στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ενέργεια και άμυνα στην ατζέντα Μητσοτάκη στο Ριάντ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης: Στοχεύουμε να κινητοποιήσουμε πάνω από 25 δισ. ευρώ σε επενδύσεις στην προσπάθειά μας να πετύχουμε την πράσινη μετάβαση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Διήμερη επίσημη επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Για ψαράκι στο Μοσχάτο Μητσοτάκης-Μαρέβα [εικόνα]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στο Γαλάτσι ο Μητσοτάκης: Μέρα γιορτής για τη Νέα Δημοκρατία οι εσωκομματικές εκλογές

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνδιαμορφωτής της ευρωπαϊκής ατζέντας, εγγυητής της ελληνικής σταθερότητας ο πρωθυπουργός

Ελεύθερος Τύπος Newsroom