Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος εμπιστοσύνης και πιθανές εκλογές σκόρπισαν τους ΑΝΕΛ και οδήγησαν Καμμένο σε νέα κωλοτούμπα

Ψήφος εμπιστοσύνης και πιθανές εκλογές σκόρπισαν τους ΑΝΕΛ και οδήγησαν Καμμένο σε νέα κωλοτούμπα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Η συνάντηση ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο δεν έγινε τελικά χθες – αναμένεται να γίνει το αργότερο ως και τη Δευτέρα- οι εξελίξεις ωστόσο οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο κ. Καμμένος και οι ΑΝ.ΕΛ. υποχώρησαν στον πολιτικό εκβιασμό του κ. Τσίπρα και παραμένουν στην κυβέρνηση υπό τους δικούς του όρους, όπως άλλωστε και αναμενόταν.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. επιχείρησε χθες να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης και μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, η οποία διακόπηκε, δήλωσε πως η μόνη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το Μακεδονικό, κινούμενος σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τη δήλωση του πιστού του βουλευτή Κώστα Κατσίκη, που το πρωί δήλωνε ξεκάθαρα ότι στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης οι ΑΝ.ΕΛ. θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη φράση «δεν θα υπάρχει πια κυβερνητικός εταίρος».

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝ.ΕΛ. και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό». Πηγές των ΑΝ.ΕΛ. εξηγούσαν ότι ο κ. Καμμένος επέλεξε να ρίξει τους τόνους, αφήνοντας στον πρωθυπουργό την πρωτοβουλία για το τι θα γίνει τελικά.

Επισήμως πάντως το Μαξίμου τηρεί στάση αναμονής και ο κ. Τσίπρας εμφανιζόταν διαθέσιμος ως αργά χθες βράδυ να συναντηθεί με τον κ. Καμμένο, ανεπισήμως όμως κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η κρίση στην κυβέρνηση βαίνει προς εκτόνωση, κάτι που αναμένεται να φανεί τις επόμενες ώρες. Πριν από αυτό άλλωστε, οι ίδιες πηγές εμφάνιζαν τον κ. Τσίπρα έτοιμο αν η συνάντηση με τον κ. Καμμένο δεν οδηγούσε σε θετικό αποτέλεσμα να προκαλέσει άμεσες πολιτικές εξελίξεις, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ψήφου εμπιστοσύνης, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ., ο κ. Καμμένος -ο ίδιος αργότερα μέσω συνεργατών του το διέψευδε- ζήτησε από τους παρευρισκόμενους την έγκρισή τους προκειμένου να ανακοινώσει στον πρωθυπουργό ότι αποχωρούν οι υπουργοί των ΑΝ.ΕΛ. από την κυβέρνηση.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Πάιατ: Ενδεχόμενο βάσεων και σε άλλα νησιά από ΗΠΑ – Εκπλήσσομαι από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΥΠΠΟΑ: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη από την καταιγίδα “Μπάλος”

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Διά γυμνού οφθαλμού, χωρίς χρήση VAR

Kon

Οικονόμου για Τσίπρα: «Μιλούσε για πολλή ώρα αλλά δεν κατάφερε να βρει κάτι να πει»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Άρχισε τα ίδια ο Τσίπρας: «Θα δούμε» είπε, αν πουν όχι οι Γάλλοι στην επαναδιαπραγμάτευση – Τι είπε για πανδημία, δημοσκοπήσεις και ακρίβεια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Το «παράδοξο» του ΓΑΠ, οι «αλλαγές» και ο φόβος της διάσπασης

Kon

Οικονόμου: Διπλή εξεταστική αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να «δραπετεύσει»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ευδαίμων αμνησία (ΙΙ)…

Kon