Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ο καθηγητής Γιάννης Σπιλάνης

Υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ο καθηγητής Γιάννης Σπιλάνης

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με την παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών» σύμφωνα με ανακοίνωση της γραμματείας της παράταξης.

Η οποία ας σημειώσουμε ότι συναποτελείται από αυτοδιοικητικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης. Συμβούλους από τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς που στις εκλογές του 2014 υποστηρίχτηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους. Αλλά και στελέχη της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης όπως ο δήμαρχος Καλλονής Λέσβου ‘Αρης Ελευθερίου και Σάμου Μανώλης Κάρλας που είχαν υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ.

Με κοινή ανακοίνωσή της γραμματείας υπογραμμίζεται ότι η υποψηφιότητα Σπιλάνη στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και το όνομα του συνδυασμού προήλθαν από δημοκρατικές διαδικασίες. «Με στόχο μια διαφορετική πορεία στο Βόρειο Αιγαίο, μακριά από τις κρατούσες αντιλήψεις όσων ορατά ή αόρατα διαχειρίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια την τύχη του. Με βασική έγνοια μας τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Με σεβασμό στο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και με τη δέσμευση όλων μας να την υπηρετήσουμε ενωμένοι, ξεκινάμε με τους πολίτες των νησιών μας αυτό το ταξίδι μέχρι το φθινόπωρο του 2023 και ακόμα πιο μακριά! Με ευχές σε όλους και όλες για υγεία, δύναμη και αισιοδοξία για την χρονιά που ανέτειλε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Πριν λίγο καιρό, στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη, πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, παρουσιάσαμε την πρωτοβουλία μας για συγκρότηση περιφερειακής παράταξης εν όψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στην παρουσίαση αυτή προτάξαμε επίσης τις αρχές συγκρότησης και τους στόχους της παράταξης μας, θέτοντας ως βασικά και κυρίαρχα θέματα:

Τη συμμετοχική αυτοδιοίκηση για δημοκρατική διακυβέρνηση με διαφάνεια, συνέργειες, συνεργασίες, συμμετοχή των πολιτών και, κοινωνικό έλεγχο, σε αντίθεση με τις κλειστές πόρτες και την αδιαφάνεια που γεννούν τη διαπλοκή

Τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη με έγνοια για το περιβάλλον και τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων των νησιών, σε αντίθεση με την πορεία δίχως όραμα, ιεράρχηση και προγραμματισμό, τις «απευθείας αναθέσεις», τα «κατά παραγγελία έργα», τις ανάγκες «των ημετέρων» , την αδιαφορία και την κατασπατάληση των οικονομικών, των ανθρώπινων και των φυσικών πόρων .

Την αλληλεγγύη για όλους που υφίστανται τις συνέπειες των πολλαπλών κρίσεων που πέρασε και περνά η χώρα και ειδικά η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς με φροντίδα στην αξιοπρέπεια των πολιτών, σε αντίθεση με την «φιλανθρωπία» των ισχυρών, και τον «φόβο του άλλου»

Καλέσαμε τους πολίτες των νησιών μας σε συστράτευση γύρω από την ήδη διαμορφωμένη συμπαράταξη διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων, βασισμένη σε συγκεκριμένες αρχές. Μετά το ανοιχτό κάλεσμά μας, βρήκαμε τη θερμή ανταπόκριση και το αγκάλιασμα της πρωτοβουλίας μας από άντρες και γυναίκες των νησιών μας όλων των κοινωνικών στρωμάτων ,από ενεργούς πολίτες αλλά και απ τη νεολαία που πραγματικά αγωνιά για το μέλλον της.

Η δραστηριοποίηση αυτή μας έδωσε τη δυνατότητα, να ανταποκριθούμε σήμερα στην υπόσχεσή που δώσαμε στην παρουσίαση μας τότε, ότι σύντομα με δημοκρατικές διαδικασίες θα συναποφασίσουμε για το όνομα της παράταξης και το όνομα του ή της επικεφαλής.

Σήμερα λοιπόν είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η συμπαράταξη πολιτών, με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Σπιλάνη θα διεκδικήσει στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές την ψήφο των πολιτών του Βορείου Αιγαίου για την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Σημειώνεται, ότι μέχρι τώρα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκτός αυτής του Γιάννη Σπιλάνη έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες της σημερινής περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου, που όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, του καθηγητή και πρώην πρύτανη του Μετσόβειου Πολυτεχνείου Κώστα Μουτζούρη που υποστηρίζεται από μέρος της Νέας Δημοκρατίας στο νησί και στελέχη άλλων κομματικών χώρων, του μηχανικού Παναγιώτη Χριστόφα που στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ και τους Σταύρου Τάσσου σημερινού βουλευτή του ΚΚΕ που στηρίζεται από το κόμμα του.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Σκληρό ροκ στην αποχώρηση Τατούλη: Εμπάργκο, καλτσοδέτες και ένταση [βίντεο]

Τα τελικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Σε Συριζαίο δήμαρχο πήγε πρώτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα είμαι στο πλευρό όλων των δημάρχων

Συνάντηση εργασίας Μπακογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Μπρούλια

Η ΝΔ ευχαρίστησε τους πολίτες για τις μεγάλες νίκες σε Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχασε… μόνο δύο περιφέρειες

George Michaelides

Η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και η απλή αναλογική που σμπαραλιάζει τις πλειοψηφίες

ΝΔ για Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Ιστορική η νίκη μας – Κερδίσαμε ακόμη και σε «μη προνομιούχους» δήμους

Κυριαρχία της Κεντροδεξιάς

George Michaelides