Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Λεβέντη σε Σαρίδη: Τριγυρατζήδες της πολιτικής ζωής, αποστάτες και προδότες

Newsroom eleftherostypos.gr

Σφοδρή επίθεση κατά του Γιάννη Σαρίδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντης, κάνοντας λόγο για «αποστάτη» που πηγαίνει από το ένα κόμμα στο άλλο χωρίς να δίνει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εξελέγη.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων έχει τονίσει ότι δεν θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό και ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής για «τριγυρατζήδες», αποστάτες και προδότες:

«Έδωσαν στέγη σε τριγυρατζήδες. Αλλά δεν θα έρθει η μέρα των εκλογών; Οι αποστάτες θα εξαφανιστούν τα δε κόμματά σας θα τιμωρηθούν», είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα χαρακτήρισε αξιοπρεπή λύση να πάει κάποιος σπίτι του. Στην συνέχεια τόνισε ότι το να διαφωνήσει κανείς είναι δικαίωμά του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει προδότης.

«Αποστάτης είναι όποιος εκλέγεται με ένα κόμμα και διαφωνεί κάποια στιγμή με κάτι αλλά δεν παραδίδει την έδρα. Να διαφωνήσεις έχεις δικαίωμα, να προδώσεις δεν έχεις. Να πας σπίτι σου και την ώρα των εκλογών να πράξεις κατά συνείδηση. Έχουν κάνει μεγαλύτερο λάθος από τους βουλευτές, τα κόμματα που τους απεδέχθησαν».

«Αυτή την στιγμή είναι τέσσερις σε διάφορα κόμματα, ενώ εξελέγησαν με την λίστα της Ένωσης Κεντρώων» είπε ο κ. Λεβέντης, μιλώντας για τους πρώην  βουλευτές του.

Υπενθυμίζεται πως αν φύγει από την ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων ο κ. Σαρίδης, τότε διαλύεται η κοινοβουλευτική ομάδα του Β. Λεβέντη  καθώς θα έχει λιγότερους από πέντε βουλευτές.

Επίσης, ο Βασίλης Λεβέντης εθεσε ως όρο ότι για να δώσει στήριξη σε οποιαδήποτε κυβέρνηση μετά τις εκλογές οτι θα πρέπει να συμφωνήσουν στην κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών εφόσον αυτή κυρωθεί από την παρούσα Βουλή:

«Αν ο λαός δώσει δύναμη στην Ενωση Κεντρώων λέω από τώρα ότι για να δώσω στήριξη σε οποιαδήποτε κυβέρνηση θα ζητήσω κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών. Μετά τις εκλογές το κύριο έργο θα είναι να καταργήσουμε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία. Αυτή θα είναι η κύρια αποστολή της Νέας Βουλής.

Όσον αφορά στον κ, Μητσοτάκη που δεν του αρέσει η εθνότητα και η γλώσσα αλλά του αρέσει το όνομα, αφού ήταν επιθυμία και του πατέρα του και της αδερφής του, πιστεύω ότι θα είναι ένα ιστορικό ανάθεμα . Είναι ντροπή για αυτή την αίθουσα θα κάνει αυτά τα πράγματα για την Μακεδονία. Η ένωση κεντρώων με τις δυνάμεις της θα ακυρώσει την συμφωνία»

Ο κ. Λεβέντης προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην προσπαθήσει να συγκεντρώσει τις 151 ψήφους παίρνοντας βουλευτές από διάφορα κόμματα ενώ επετέθη με σφοδρότητα και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι το βράδυ των εκλογών θα κάνει κωλοτούμπα με εντολή της αμερικανικής πρεσβείας:

«Αν τολμήσετε και κάνετε την ψηφοφορία μαζεύοντας ψήφους από δω κι από κει και περάσετε έτσι το θέμα αυτό ο ελληνικός λαός δεν θα το νομιμοποιήσει. Τέτοιου είδους νομοσχέδια δεν θα τα καταπιεί ο ελληνικός λαός. Προσέξτε καλά μπορεί να γελάτε τώρα διότι το γέλιο πολλές φορές είναι και δείγμα αναισθησίας. Η Ιστορία θα καταγράψει με πολύ μελανά γράμματά αυτούς που θα προδώσουν την Μακεδονία. Ο Μητσοτάκης τη νύχτα των εκλογών θα ξεβρακωθεί και θα κάνει το χατήρι της αμερικανικής πρεσβείας, θα έχουμε τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα όλων των εποχών θα γίνει αλλαγή στα λεξικά και από τον Τσίπρα στο λήμμα κωλοτούμπα θα πάει ο Κυριάκος».

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]