Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

12ο Συνέδριο ΝΔ: Με αλήθεια, ευθύνη και ρεαλισμό προς το αύριο

Μητσοτάκης: Απούσα η Ελλάδα στην συζήτηση για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με κεντρικό σύνθημα «Ελλάδα μπορούμε» ξεκινούν το απόγευμα οι τριήμερες εργασίες του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της Ν.Δ. που η αξιωματική αντιπολίτευση φιλοδοξεί να αποτελέσει «ορόσημο για την Ελλάδα της ελπίδας».

«Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή καλύτερη για κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα και ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές», είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόλογο του εντύπου που θα διανεμηθεί στο γαλάζιο συνέδριο λίγo πριν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνει την ομιλία με την οποία θα δώσει το στίγμα του οράματός του για τη χώρα, της απόλυτης κυβερνητικής ετοιμότητας της Ν.Δ. και της αποφασιστικότητας «να κάνει πράξη ένα τολμηρό σχέδιο που θα βελτιώνει τη ζωή όλων των Ελλήνων».

Ολα αυτά σε κλίμα απόλυτης εσωκομματικής ενότητας και με σαφή στόχο να σηματοδοτηθεί μέσα από το συνέδριο τόσο η ανανέωση όσο και το άνοιγμα της Ν.Δ. στην κοινωνία.

Απευθυνόμενος στους συνέδρους λίγο πριν από την έναρξη του 12ου Συνεδρίου ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η χώρα «βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης Ιστορίας της» και «οι πολίτες μπροστά σε ένα σταυροδρόμι καλούνται να αποφασίσουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η Ελλάδα την επόμενη δεκαετία». Το δρόμο «των εύκολων και ανέξοδων υποσχέσεων, του λαϊκισμού και του κρατισμού, της ανάπτυξης με δανεικά, που χρεοκόπησε και τελικά οδήγησε σε επώδυνα μέτρα για όλους», ή το δρόμο της «αλήθειας, της ευθύνης και του ρεαλισμού, που θα απελευθερώσει την Ελλάδα από τα δεσμά του κρατισμού και του λαϊκισμού».

Από τη μία επισημαίνει μερικά μόνο στοιχεία που αποτυπώνουν τη σημερινή οπισθοδρόμηση και παρακμή: «Στασιμότητα στην οικονομία, ακύρωση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών στη δημόσια διοίκηση και την Παιδεία, απαράδεκτες παρεμβάσεις στο Κράτος Δικαίου, ανασφάλεια, βία και ανομία στους δημόσιους χώρους και τις γειτονιές, επιζήμιες υποχωρήσεις ακόμη και σε εθνικά θέματα».
Από την άλλη διακηρύττει ότι ο δρόμος της αλήθειας, της ευθύνης και του ρεαλισμού είναι αυτός που «απέναντι σε ιδεοληψίες που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει παντού και προτάσσει τις αρχές της ανάπτυξης, της αξιοκρατίας, της αξιοπρέπειας, της αξιοπιστίας». «Δεν ικανοποιείται με μία Ελλάδα χαμηλών προσδοκιών και κλειστών οριζόντων, αλλά θέλει μια Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη και στον κόσμο και παράδειγμα για όλους τους λαούς της γειτονιάς μας».

Ο κ. Μητσοτάκης στέλνει το μήνυμα ότι το 12ο Συνέδριο επικεντρώνεται κυρίως στη συνειδητοποίηση πως «όχι μόνο αξίζουμε καλύτερα, αλλά και ότι μπορούμε καλύτερα».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Επιστολή Μπλίνκεν σε Μητσοτάκη: Θα διαφυλάξουμε την κυριαρχία των χωρών μας έναντι απειλών

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Μητσοτάκης για ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία: Ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας η πενταετής συμφωνία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης για κόστος θέρμανσης: Σύστημα ρυθμίσεων για να μην είναι μεγάλη η επιβάρυνση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής: Η Ελλάς ανήκει και επιθυμεί να ανήκει εις την Ευρώπη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

Φώφη Γεννηματά: Στον Ευαγγελισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Λάμπρος Κατσαρός

Επίθεση ΝΔ σε Πολάκη: «Το alter ego του Τσίπρα εκφράζει διχασμό, μισαλλοδοξία και ρεβανσισμό»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δημοσκόπηση Marc: Ανοίγει την «ψαλίδα» η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Υπέρ της ελληνογαλλικής συμφωνίας το 75,2% των πολιτών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom