Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην εισαγγελέα το πόρισμα για την Υγεία

Στην εισαγγελέα το πόρισμα για την Υγεία

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβιβάστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αντίγραφο του πορίσματος και των πορισματικών εκθέσεων των κομμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

Τα πορίσματα παρέλαβε και τυπικά χθες το πρωί, από το προεδρείο της Εξεταστικής, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ έγινε και η τυπική ανακοίνωση στην Ολομέλεια προκειμένου να καταχωρισθούν στα πρακτικά της Ολομέλειας.

Από εδώ και πέρα οι δικαστές και οι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν τα ευρήματα και το υλικό που συγκεντρώθηκε από την Επιτροπή για να τα αξιολογήσουν. Σε ό,τι δε αφορά τη Βουλή, για να έρθουν τα πορίσματα αυτά για συζήτηση στην Ολομέλεια θα πρέπει να υπάρξει βάσει του ΚτΒ μια σχετική αίτηση υπογεγραμμένη από 60 βουλευτές και τότε η Διάσκεψη των Προέδρων θα καθορίσει την ημέρα διεξαγωγής της σε σχέση με το υπόλοιπο κοινοβουλευτικό έργο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, παραλαμβάνοντας από το προεδρείο της Εξεταστικής τους δύο τόμους των πορισμάτων, μίλησε για ένα «πλούσιο υλικό που εναρμονίζεται με την πάγια εντολή του λαού να μην μπαίνουν οι υποθέσεις κάτω από το χαλί… αλλά να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος» και σημείωσε ότι από το σύνολο των εργασιών και επί των διαπιστώσεων που υπάρχουν» κανείς δεν μπορεί να έχει άλλη άποψη από το ότι σε αρκετούς χώρους στον τομέα της Υγείας υπήρξαν σοβαρά προβλήματα και ότι ήταν μία από τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία».

Μια διαπίστωση, αυτή του κ. Νίκου Βούτση, που η Επιτροπή δυστυχώς με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. δεν μπόρεσε να αναδείξει, αφού ο τομέας στο χώρο της Υγείας που έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο δαπάνης δισεκατομμυρίων -και δεν είναι από το φάρμακο και τη νοσοκομειακή δαπάνη-, για πολιτικούς λόγους εξετάσθηκε συνοπτικά σε συνεδριάσεις που ο αριθμός τους δεν ξεπερνάει τα δάκτυλα του ενός χεριού. Καθώς αυτό που πρυτάνευε στην πλειοψηφία ήταν η πολιτική και επικοινωνιακή σκοπιμότητα του Μαξίμου, που στο επίκεντρό της ήταν η προσωποποιημένη στόχευση βασικών πολιτικών αντιπάλων τους, όπως του Αδωνη Γεωργιάδη, του Μάκη Βορίδη, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Γεγονός που εκ των πραγμάτων έκανε να ακουστεί περίεργα η χθεσινή αναφορά του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που είπε στο προεδρείο της Εξεταστικής, στο οποίο μετέχουν μόνο βουλευτές της πλειοψηφίας, ότι «εσείς κάνατε τη δουλειά σας» και «δεν υπήρξε καμία εργαλειακή χρήση για εκμετάλλευση…».
Ο κ. Νίκος Βούτσης, πάντως, θέλησε εμμέσως πλην σαφώς να αναφερθεί στο εξώδικο που απέστειλε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης στην Επιτροπή και στρέφεται κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για όσα κατά παράβαση, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, του καταλογίζουν στο πόρισμά τους, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει έδαφος για πολιτική εργαλειακή αντιμετώπιση στο πλαίσιο αιτιάσεων, είτε για στοχοποιήσεις είτε για υποκειμενικές λειτουργίες μελών, εν συνόλω ή εκ της πλειοψηφίας της Επιτροπής».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός: Οι 5 λόγοι για τους οποίους η Αφρική έχει χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας

Μαρίνα Μπενέκου

8.620 μόνιμοι μέσω ΑΣΕΠ σε Υγεία, Ένοπλες Δυνάμεις και Αυτοδιοίκηση το 2021

Δημήτρης Ντόγκας

Ο Γιατρός στο Σπίτι Σας με το Eleftherostypos.gr

Μιχάλης Μάρδας

Ο Γιατρός στο Σπίτι Σας με το Eleftherostypos.gr

Μιχάλης Μάρδας

Ο Γιατρός στο Σπίτι Σας με το Eleftherostypos.gr

Μιχάλης Μάρδας

Ο Γιατρός στο Σπίτι Σας με το Eleftherostypos.gr

Μιχάλης Μάρδας

Περίεργα συμπτώματα. Μάθετε τι ασθένειες κρύβουν

Leonidas Kallidonis

Υπόθεση Καλογρίτσα: Αποκαλύψεις και στο βάθος Εξεταστική…

Μιχάλης Μάρδας

Ατάκα – «φωτιά» Μητσοτάκη σε Τσίπρα για το ενδεχόμενο εξεταστικής: «Θα έχετε χρόνο να δώσετε εξηγήσεις»

Tinad