Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ φέρνει τις αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου» για τη ΔΕΠΑ στη Βουλή

Η ΝΔ φέρνει τις αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου» για τη ΔΕΠΑ στη Βουλή

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εντείνει η Ν.Δ. την πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση για την υπόθεση της ΔΕΠΑ, απαιτώντας απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία ανακύπτουν διαρκώς παρά την προσπάθεια που καταλογίζει στο κυβερνών κόμμα να στρέψει αλλού τη δημόσια συζήτηση, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί «για την ουσία του ζητήματος».

Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να επιμείνει στο συγκεκριμένο ζήτημα και στην ανάγκη να διαλευκανθούν πλήρως οι «σκοτεινές πτυχές» του, ενώ είναι σαφές ότι το αντιμετωπίζει πολιτικά και ως μία ακόμη απόδειξη κατάρριψης του αφηγήματος περί «ηθικού πλεονεκτήματος» που έχει επιχειρήσει να παρουσιάσει για τον εαυτό του το κυβερνών κόμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΝΔ έχει επισημάνει σε ανακοίνωσή της ότι «το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ προστίθεται σε μια μακρά αλυσίδα σκανδάλων», ενώ ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφερθεί και στην υπόθεση αυτή όταν, κατά την πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση, είχε καταλογίσει στην κυβέρνηση προσπάθεια «να μεταθέσει τη συζήτηση από τα σκάνδαλά της τα οποία αποκαλύπτονται πια το ένα μετά το άλλο».

Η Πειραιώς εξακολουθεί να θεωρεί ότι δεν έχει λάβει ουσιώδεις απαντήσεις από την κυβέρνηση στα αλλεπάλληλα ερωτήματα που έχει διατυπώσει το τελευταίο δεκαήμερο τόσο με ανακοινώσεις όσο και με δημόσιες δηλώσεις στελεχών της, ενώ έχει αναλάβει ήδη πρωτοβουλία και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο καταθέτοντας και επίκαιρη επερώτηση προς πέντε υπουργούς από τους οποίους έχει ζητήσει απαντήσεις σε 20 ερωτήματα, επικαλούμενη μεταξύ άλλων και τα πρακτικά του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ που αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Η εκπρόσωπος Tύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη υπογράμμισε χθες ότι «ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεχάσουμε το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και της εκτόξευσης του χρέους της ELFE του κ. Λαυρεντιάδη προς την επιχείρηση αερίου» και επανήλθε με τρία ερωτήματα τα οποία -όπως τόνισε- «παραμένουν».
Συγκεκριμένα:

1) Γιατί απέρριψε η κυβέρνηση τις εισηγήσεις της νομικής υπηρεσίας και των νομικών συμβούλων της ΔΕΠΑ που συνιστούσαν διαταγή πληρωμών για τα χρέη και διακοπή παροχής φυσικού αερίου στην ELFE;

2) Λάμβαναν ή όχι σε εβδομαδιαία βάση οι υπουργοί Eνέργειας ενημέρωση για τη διόγκωση του χρέους της ELFE προς τη ΔΕΠΑ;

3) Ενεπλάκησαν ή όχι οι κ.κ.. Δραγασάκης και Φλαμπουράρης στην προσπάθεια να γίνουν προκλητικά επωφελείς ρυθμίσεις προς την εταιρεία εις βάρος της ΔΕΠΑ;

Η Πειραιώς επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία ότι κ. Κιτσάκος «ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ αλλά και μέλος του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ σημειώνει ότι η επιχείρηση «κινδυνεύει να επιβαρυνθεί με ένα υψηλό χρέος άνω των 120 εκατ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει το 10% του κύκλου εργασιών της εταιρείας και αντιστοιχεί στο 80% των συνολικών οφειλών της και μάλιστα σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Στο Γαλάτσι ο Μητσοτάκης: Μέρα γιορτής για τη Νέα Δημοκρατία οι εσωκομματικές εκλογές

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ: Δυναμική τάση στους νέους που ξεπερνούν το 22% των μελών της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα: Προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με λάσπη και ύβρεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πηγές Κ.Ο. ΝΔ για εξεταστική: Καλούμε τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

ΝΔ: Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαπραγματευόταν αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ με τους ίδιους όρους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Νέα Δημοκρατία: «Κατακεραυνώνει» τον Τσίπρα – «Με τη Χρυσή Αυγή κατέβαιναν στις πλατείες των αγανακτισμένων»

Λάμπρος Κατσαρός

ΝΔ: Επαναφέρει τα ερωτήματα που αρνείται να απαντήσει ο κ. Τσίπρας η δίωξη σε Ματθαιόπουλο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 13% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την άρση μέτρων και η δημοφιλία των υπουργών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon