Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα ο Φρανσουά Ολάντ

Στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα ο Φρανσουά ΟλάντΣτο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα ο Φρανσουά Ολάντ

Newsroom eleftherostypos.gr

Τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα επισκέφθηκε ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Κατά την παραμονή του στον Ελαιώνα, ο κ. Ολάντ ενημερώθηκε για τη λειτουργία του χώρου, επισκέφτηκε το παράρτημα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), την κοινωνική υπηρεσία, τη βιβλιοθήκη, ενώ συνομίλησε με πρόσφυγες και εθελοντές.

Τον κ. Ολάντ συνόδευε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενώ παρών ήταν και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Ολάντ εγκαινίασε και τη χρήση του εργαλείου «Ideas Box» που έχει σαν στόχο την πρόσβαση των προσφύγων στην εκπαίδευση.

Κατά την επίσκεψή του έστειλε και μήνυμα προς την Τουρκία ότι «πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό και να μην την παραβιάζει, αλλιώς θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις».

Η Ευρώπη έκλεισε μια συμφωνία με την Τουρκία, όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, επισήμανε ο κ. Ολάντ. «Η Τουρκία έπρεπε να ελέγχει τις αναχωρήσεις και να δέχεται τις επιστροφές των ανθρώπων που δεν είχαν δικαίωμα ασύλου. Δώσαμε και χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία, έτσι ώστε να μπορέσει να κρατήσει εκεί αυτούς τους ανθρώπους. Αν αυτή η συμφωνία δε γίνεται σεβαστή από την Τουρκία, τότε πρέπει να επανεξετάσουμε το θέμα», πρόσθεσε.

Ο κ. Ολάντ συνέχισε λέγοντας, πως συμμερίζεται το γεγονός ότι η Ελλάδα επωμίσθηκε το μεγαλύτερο βάρος από όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, επειδή βρίσκεται κοντά στην εστία των συρράξεων και λόγω της οικονομικής κρίσης. Υπογράμμισε επίσης, πως ήταν επιτυχία της Ελλάδας να παραμείνει στο ευρώ και έτσι άντεξε την πίεση των ροών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ολάντ σημείωσε πως η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα της εποχής και επισήμανε πως η Ευρώπη πρέπει να δώσει απάντηση και να υπάρχει μια κοινή αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ο κ. Ολάντ φωτογραφήθηκε με πρόσφυγες ενώ έκανε και σχετική ανάρτηση στο Twitter όπου έγραψε ότι χάρη στην εφαρμογή αυτή «κανείς δεν θα είναι ξεχασμένος και ακόμα και ευάλωτες ομάδες θα αποκτήσουν πρόσβαση στη γνώση».

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

«Καρφιά» Ολάντ στον Μακρόν: Ξέχασε ότι ήταν υπουργός μου

Φοιτητές έσκισαν βιβλία του Φρανσουά Ολάντ στην Γαλλία

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μας έσωσε ο Ολαντρέου

Δημήτρης Κατσάκος

Τσίπρας σε Ολάντ: Στα δύσκολα ήσασταν πραγματικός φίλος της Ελλάδας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αποκάλυψη Ολάντ: Ένα τηλεφώνημα του Παυλόπουλου το 2015 κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Αποκαλύψεις Ολάντ για τον Τσίπρα και το δημοψήφισμα του 2015

Διακοπές στην Ελλάδα έρχεται να κάνει ο Φρανσουά Ολάντ

Businessman ή φοβικός: Γιατί ο Μακρόν δεν θέλει τους δημοσιογράφους;

George Michaelides

Ενωτικό μήνυμα Μακρόν: Ζητούμενο ένας καλύτερος κόσμος για τους νέους!

Evanthia Karra