Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς ο Αλέξης Τσίπρας «ναρκοθετεί» την επόμενη κυβέρνηση…

Μαξίμου: Δεν θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση - Συνεχίζουμε ως τις 30 Ιουνίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Με ψέματα και μισές αλήθειες, «βροχή» προεκλογικών εξαγγελιών παλαιού τύπου, που δεν αφορούν το εκλογικό 2019 αλλά την περίοδο μετά το 2020, ένταση της προσπάθειας ελέγχου της Δικαιοσύνης και σκανδαλολογία, ο Αλέξης Τσίπρας κα το στενό του επιτελείο υπηρετούν το στρατηγικό στόχο της «ναρκοθέτησης» της επόμενης κυβέρνησης για την επάνοδό του στην εξουσία.

Στη συνέντευξή του στον Αlpha, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε 34.500 (!) προσλήψεις στο Δημόσιο που θα προκηρυχθούν, όπως είπε, το 2019 αλλά θα υλοποιηθούν τη διετία 2020-2021, ενώ αναμένονται ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για τους αγρότες, την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά από 10% έως 30% για τα λαϊκά νοικοκυριά μέσα στο 2019 και μεσοσταθμικά 30% έως 50% μέσα στο 2020. Η μόνη πρωτοβουλία που αφορά το 2019 είναι η μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ…
Το σχέδιο έχει προετοιμαστεί εδώ και καιρό και συνδυάζει σειρά ενεργειών.

Η στροφή στη σκανδαλολογία έχει σαφή στόχο την προσπάθεια ενοχοποίησης των πολιτικών χώρων της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ., παράλληλα όμως επιχειρεί να πείσει τους πολίτες ότι ήταν τα λεφτά που φαγώθηκαν από τους προηγούμενους η αιτία που οδηγηθήκαμε στην κρίση και όχι οι πρακτικές της διόγκωσης του Δημοσίου, των αλόγιστων προσλήψεων και η πελατειακή αντίληψη που επανέρχεται πλήρως από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου να στηριχτούν στις προσλήψεις και τα έκτακτα επιδόματα για να ενισχύσουν το προσωρινό κοινωνικό πρόσωπο με πολιτικές που δεν δημιουργούν βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας αλλά την ψευδαίσθηση της επιβράβευσης των θυσιών, είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμο τόσο από τους θεσμούς, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο όσο και από την εγχώρια αντιπολίτευση.

Οι Ευρωπαίοι έχουν δεμένα τα χέρια τους από την κρίση στην Ιταλία και δεν επιθυμούν το κρίσιμο διάστημα ως τις ευρωεκλογές -με την Ακροδεξιά να ενισχύεται- και δεύτερο πεδίο έντασης και αμφισβήτησης της Ε.Ε.
Η αντιπολίτευση -μείζων και ελάσσων- δείχνει εγκλωβισμένη στον αρεστό προεκλογικό λόγο της κυβέρνησης, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει πεδίο να μιλήσει με ρεαλισμό, επειδή έτσι θα δώσει στην κυβέρνηση την ευκαιρία που ζητά να την κατηγορήσει για κοινωνική αναλγησία, κάτι που ήδη γίνεται.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του  Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Οχι άλλη «αλλαγή» από Τσίπρα και Παπανδρέου

Kon

Φώφη Γεννηματά-Αλέξης Τσίπρας: Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Παπανδρέου κάνει άνω-κάτω ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ: Το μπάχαλο στην κεντροαριστερή πολυκατοικία και τα κέρδη για τη ΝΔ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκλειψη «ηλίου» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Τσίπρας: Squid Game η οχύρωση της χώρας στον ιό – Η Δεξιά βλέπει τους νέους ως στρατηγικό εχθρό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon