Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ανασυγκρότηση του κράτους, όχι εξαγγελίες για παροχές

Μητσοτάκης στην ιταλική RAI: Οι νέοι ζητούν ευκαιρίες για να φτιάξουν τη ζωή τους

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι ένα τολμηρό σχέδιο ανασυγκρότησης του κρατικού μηχανισμού, που εμφανώς είναι διαλυμένος και επανεκκίνησης της οικονομίας με τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων και όχι ένα νέο πλαίσιο παροχών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην «Athens Voice», καθιστώντας για μία ακόμη φορά σαφείς τις δικές του προθέσεις, λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί το τρίτο πρόγραμμα, αλλά και εν όψει της ΔΕΘ και εν μέσω σεναρίων για εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη..

«Ας μην υποτιμούμε τη νοημοσύνη των Ελλήνων – τι είναι η ΔΕΘ; Μετά από δέκα χρόνια κρίσης μια ευκαιρία για να πάμε να εξαγγείλουμε πάλι παροχές και επιδόματα; Αυτό χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα;», διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπεραμύνθηκε της ανάγκης να προβληθεί μία «άλλη φιλοσοφία για το πώς είναι οργανωμένος αυτός ο τόπος, οι θεσμοί, το κράτος, η σχέση του κράτους με την οικονομία».

«Πιστεύει κανείς ότι πραγματικά μπορεί να κερδίσει λίγο χρόνο ακόμα παραμονής στην εξουσία ή κάποιους πόντους στις δημοσκοπήσεις εξαγγέλλοντας σήμερα ένα νέο πλαίσιο παροχών; Ευκαιρίες χρειάζονται οι νέοι άνθρωποι, να δημιουργήσουν και να μπορέσουν να αναπτύξουν τη δική τους προσωπικότητα και αυτό θα γίνει μόνο με ένα σχέδιο τολμηρών, πραγματικά ριζικών αλλαγών, όπως αυτές που κατά καιρούς έχω ανακοινώσει», τόνισε και συμπλήρωσε: «Ενα σχέδιο ανάταξης ολόκληρης της χώρας. Αυτό χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε εν όψει της 21ης Αυγούστου ότι «τελειώνει, πράγματι, το τρίτο πρόγραμμα χρηματοδότησης, αλλά η χώρα δεν βγαίνει από τα Μνημόνια, όπως βγήκαν η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ιρλανδία».

«Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. Υπάρχουν προψηφισμένα μέτρα, μειώσεις συντάξεων, μείωση του αφορολογήτου και ένας αυστηρός μηχανισμός εποπτείας που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμα. Και υπάρχουν επίσης δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, τα οποία δυσκολεύουν πάρα πολύ τις δυνατότητες δημοσιονομικών ελιγμών της χώρας μας», εξήγησε, ενώ παίρνοντας ως αφορμή τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ESM, ο οποίος είπε ότι το 2014 η χώρα έβγαινε από τα Μνημόνια και μας προέκυψε ο κ. Βαρουφάκης, σχολίασε: «Αλλά ο κύριος Βαρουφάκης δεν προέκυψε σε κενό. Οχι. Μας προέκυψαν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και όλος αυτός ο θίασος που μας κυβερνούσε τους πρώτους έξι μήνες, για να φτάσει η χώρα στο χείλος του γκρεμού, να αναγκαστεί να υπογράψει τρίτο πρόγραμμα και να παραταθεί αναίτια η κρίση για τουλάχιστον μία τριετία».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα των συντάξεων υπενθύμισε πως η Ν.Δ. δεν ψήφισε τις περικοπές, ούτε τη μείωση του αφορολογήτου και δεν συμφωνεί με αυτά τα μέτρα που, όπως είπε, «εχουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου».

«Ήταν τελείως αχρείαστα και προέκυψαν και προστέθηκαν σε ένα πολύ μεγάλο λογαριασμό, τον οποίο οι Ελληνες πληρώνουν και σήμερα και θα πληρώνουν για αρκετά χρόνια ακόμα. Είναι ο λογαριασμός του πρώτου εξαμήνου του 2015 και βέβαια και της ανικανότητας και της καθυστέρησης στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, που και σήμερα ακόμα χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Διά γυμνού οφθαλμού, χωρίς χρήση VAR

Kon

Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε τολμηροί για να μειώσουμε τις εκπομπές

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη: Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία λύση δύο κρατών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Νέα Δημοκρατία: «Κατακεραυνώνει» τον Τσίπρα – «Με τη Χρυσή Αυγή κατέβαιναν στις πλατείες των αγανακτισμένων»

Λάμπρος Κατσαρός

Τη σημασία της Τριμερούς στην Αθήνα τονίζει η Προεδρία της Αιγύπτου

Μαρίνα Μπενέκου

ΝΔ: Επαναφέρει τα ερωτήματα που αρνείται να απαντήσει ο κ. Τσίπρας η δίωξη σε Ματθαιόπουλο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης σε Σίσι: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας – Διάλογος με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σύνοδος Κορυφής Μητσοτάκη, Σίσι, Αναστασιάδη στην Αθήνα – Στρατηγική συμμαχία στη Μεσόγειο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κυριάκος Μητσοτάκης για Ντόρα Μπακογιάννη: Έχει δώσει πολλές μάχες – Θα βγει νικήτρια

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom