Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ από το «αντάρτικο» για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ από το «αντάρτικο» για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Εμμένουν στις διαφωνίες και τις ενστάσεις τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη δυνατότητα αναδοχής παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Το ισχυρό μασάζ που έχουν δεχθεί σε όλα τα εσωκομματικά επίπεδα, όχι μόνο δεν φαίνεται να έχει αμβλύνει τις αντιρρήσεις των 11 με 12 βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εσωκομματική ομάδα αυτή προστίθενται και άλλοι με τους δικούς τους προβληματισμούς…

Το γεγονός μάλιστα ότι χθες κατά την πρώτη συνεδρίαση επεξεργασίας του νομοσχεδίου από την αρμόδια Επιτροπή κανένας από όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ονοματιστεί ότι έχει υπογράψει σχετικές επιστολές αντίθεσης δεν θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια επιβεβαίωσε ότι οι ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν…

Το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, πάντως, επιβεβαίωσε ότι θα προκαλέσει μία ακόμα ρωγμή στη συνοχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., καθώς ο «μικρός» εταίρος δήλωσε πως η επίσημη θέση των ΑΝ.ΕΛ. είναι ότι θα το καταψηφίσει, αλλά οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ηδη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε ότι θα ακούσει μεν τις αντιρρήσεις αλλά είναι ανοικτός να το ψηφίσει.

Οι εσωκομματικές απώλειες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. θα καλυφθούν από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ουσιαστικά δήλωσαν πως θα το ψηφίσουν.

Χαρακτηριστικά ο εισηγητής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης ανέφερε ότι «ακούω με ενδιαφέρον τις ενστάσεις που κατατίθενται σε σχέση με το πόσο ώριμη είναι η ελληνική κοινωνία…

Ο νομοθέτης δεν είναι για να διευθετήσει διαφωνίες… Χρειάζονται τολμηρές παρεμβάσεις από πολιτικές προσωπικότητες που είναι οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου…» ενώ και η εισηγήτρια τη Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου έστειλε το θετικό της μήνυμα λέγοντας πως «η επίμαχη ρύθμιση του άρθρου 8 του νομοσχεδίου δεν μπορεί να περιέχει οποιαδήποτε διάκριση μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών σε σύμφωνο συμβίωσης».

Αντίθετα, Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ε.Κ. δήλωσαν πως είναι αρνητικοί, με διαφορετική επιχειρηματολογία, στη δυνατότητα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. Πληροφορίες, πάντως, ανέφεραν ότι και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη υπάρχουν βουλευτές που έχουν δηλώσει και αυτοί προβληματισμένοι σχετικά με την ψήφιση του άρθρου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, βλέποντας και τις εσωκομματικές αντιδράσεις, μπορεί να μη θέλησε να σηκώσει χθες ψηλά τους κοινοβουλευτικούς τόνους, όμως αντέτεινε την απειλή πως «η οποιαδήποτε εξαίρεση σε αναδοχή τεθεί για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν σύμφωνο συμβίωσης, αυτό αυτόματα θα σημάνει την εξαίρεση και για τα ετερόφυλα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Αλλιώς η διάταξη θα καταρρεύσει στα δικαστήρια…».

Σε σκληρή γραμμή, τύπου ανάρτησης Χρήστου Καραγιανννίδη, χθες και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά, που υποστήριξε στην Επιτροπή ότι όσοι διαφωνούν έχουν «φοβικές αντιλήψεις, υποκριτικές, αβάσιμες, ρατσιστικές και έξω από αξίες ανθρωπισμού»!

Γιάννης Απέργης
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

ΣΥΡΙΖΑ για Πέραμα – Νέα Ερυθραία: Ανασφάλεια, αστυνομία Άγριας Δύσης και ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν χαρίζουμε το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ο Παπανδρέου κάνει άνω-κάτω ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ: Το μπάχαλο στην κεντροαριστερή πολυκατοικία και τα κέρδη για τη ΝΔ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι υποσχέσεις και η πραγματικότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα: Προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με λάσπη και ύβρεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Στόχος η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η «μάχη» στο Κίνημα Αλλαγής ανάβει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon